logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://www.euroastra.hu)

Modern mesék a startupok világában: diszruptív innováció, ösztönző díjak, avagy miért büdös a Puli?

Megjelentette: johannes
Dátum: 2016 ápr 20 - 02:56

[0]A Budapest Startup Safary keretében a Puli is megnyitja kapuit az érdeklődőknek; egy nem várt konfliktus apropóján pedig külön találkozón kínál lehetőséget mindenkinek annak megvitatására, mit tehet egy nem szokványos startup csapat, hogy a magyar űrtevékenység minél sokszínűbb és hasznosabb legyen -  Magyarország érdekében. A Google Lunar XPRIZE magyar résztvevője, a Puli Space Technologies is részt vesz a Startup Safary április 21-22-i budapesti rendezvénysorozatán. A Magyar Űrkutatási Irodának a Pulit negatívan érintő véleményezése kapcsán kialakult nézeteltérés megvitatására pedig nyílt diszkusszióra várja a Puli csapata a szakma, a nagyközönség és a sajtó képviselőit.

 

A Berlinből érkezett kezdeményezés már 10 országban sikeres volt, most a budapesti startup világ nyitja meg ajtajait a nagyközönségnek a Startup Safary szervezésében. A két napig tartó nagyszabású rendezvénysorozaton számos programon keresztül ismerhetik meg a látogatók a cégek mindennapjait.

"A Pulinak megtiszteltetés, hogy bemutatkozhat a Budapest Startup Safary-n, olyan, már világsikert elért cégek mellett mint a Prezi vagy a Ustream.  Azonban az "Irányi utcai 3. emeletiek"-nek sem kell szégyenkezniük, és biztos vagyok benne, hogy a Shinrai, a Terracycle és a Synetiq nevével is sokszor találkozunk majd a jövőben." - mondta el Dr. Pacher Tibor, a Puli vezetője.

A Google Lunar XPRIZE [1], a világ jelenleg legjelentősebb technológiai versenyében egyedüli magyar csapatként résztvevő Puli számára azonban üröm az örömben, hogy - a csapat véleménye szerint megalapozatlan és sértő - kijelentések gátolják az előrehaladást. Legutóbb például a Magyar Űrkutatási Iroda negatív véleményezése akadályozta meg, hogy a Millenárison nagy sikerrel futott "Gateway to Space" kiállításon a Puli bemutathassa a GLXP projektet, ezen belül a Puli Space tevékenységét a közönségnek. Az ebből kirobbant konfliktusban olyan kijelentések is napvilágot láttak [2], mint "Olyan mint egy népmese, a magyar Puli sétál a Holdon ...maga a Google Lunar XPRIZE is egy mese. Az igazi mérnököket pedig irritálja, hogy a népmese népszerűbb."

Pacher szerint: "Van aki tipikus magyar mentalitást vél látni ebben, én inkább azt gondolom, hogy egy, a megszokott gondolkodásmóddal gyökeresen szembenálló megközelítés a világon mindenütt nehezen tör utat magának. Ezzel itthon is szembe kell néznünk. Bár a mai magyar közhangulat  nagyban megnehezíti munkánkat, bízom benne, hogy türelmes, kitartó munkával sikerül széles körben ismertté tenni és megszerettetni azokat a lehetőségeket, amelyeket a Puli sikeres Google Lunar XPRIZE részvétele nyithat meg." - fogalmazott a Puli vezetője.

A Puli csapatával április 20-án a Design Terminálban, a Puli Meetupon [3], április 21-én pedig a Startup Safary Budapest [4] programjának keretében találkozhatnak az érdeklődők:

http://www.meetup.com/PuliSpace/events/227938525/ [5]

http://budapest.startupsafary.com/venue/ColabsPest/ [6] 


Forrás URL:
http://www.euroastra.hu/node/100757