Női ösztöndíjprogramot indít a MOL-csoport

„Ön a jövő női munkavállalója?" A MOL-csoport új ösztöndíjprogramot indít a földtudományi, olajmérnöki, kémiai, petrolkémiai, és más tudományos, műszaki, technológiai és matematikai szakokon tanuló női hallgatók számára

 

A MOL-csoport FEMMe néven 5000 eurós ösztöndíjprogramot indít a kiválasztott műszaki egyetemeken tanuló női hallgatóknak.

A sikeres pályázók a pénzen kívül állásajánlatot és lehetőséget kapnak arra, hogy a MOL-csoport projektjein dolgozzanak, nemzetközi olaj-és gázipari konferencián vegyenek részt és meglátogassák a MOL-csoport telephelyeit.

A FEMMe ösztöndíjra 2016. november 10-ig lehet jelentkezni.

Magyarországon az ösztöndíj a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Pannon Egyetem hallgatói számára érhető el.

 

A MOL-csoport elkötelezetten támogatja, bátorítja a fiatal nőket, hogy ők legyenek a jövő vezetői, akik hatással lesznek az olaj- és gázipar alakulására. A vállalat ezért FEMMe néven új ösztöndíj-lehetőséget kínál 6 ország 27 egyetemén tanuló női hallgatók számára, amelyre 2016. november 10-ig lehet jelentkezni a www.molgroup.info/en/femme/application internetes oldalon keresztül. A kiválasztott női hallgatók a tanév során 5000 eurós ösztöndíjat kapnak, valamint részt vehetnek egy nemzetközi olaj-és gázipari konferencián, amelyhez utazási és részvételi támogatást nyernek. Ezen kívül lehetőséget kapnak arra is, hogy meglátogassák a MOL-csoport telephelyeit, hogy a gyakorlatban is megismerjék az olaj-és gázipar működését. Tanulmányaik befejezése után az ösztöndíjasok állásajánlatot kapnak a MOL-csoporttól.

 

„A FEMMe lehetőséget kínál a tehetséges női mérnökhallgatóknak arra, hogy továbbfejlesszék a képességeiket, bővítsék olaj-és gázipari tudásukat és felfedezzék a magukban rejlő igazi potenciált. A MOL-csoportnál elkötelezettek vagyunk a sokszínűség mellett. Olyan környezetet teremtünk, amely lehetővé teszi a különböző háttérrel, tapasztalattal és ötletekkel rendelkező nemzetközi munkatársak számára, hogy határok nélkül hozzájárulnak a közösen elért eredményekhez" - mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

 

„A nőknek ugyanolyan lehetőségeket kell teremteni az olaj-és gáziparban, hogy vezetők legyenek, mint a férfiaknak. Ezt az üzenetet pedig a női tehetségekhez is el kell juttatnunk. A nagyobb vállalatoknak példát kell mutatniuk, vonzóvá kell tenniük a náluk végzett munkát a nők számára, be kell fektetniük a készségfejlesztésükbe. Ez segíti, hogy női példaképeket állítsunk a jövő generációjának, és csökkentsük az olajiparban tapasztalható életkori szakadékot, valamint kiküszöböljük a munkaerő-piaci irányok kedvezőtlen változását" - tette hozzá.

 

A MOL-csoport Horvátországból, Magyarországról, Szlovákiából, Olaszországból, Oroszországból és Pakisztánból várja a kiválasztott egyetemek nappali tagozatos női hallgatóinak jelentkezését a három FEMMe ösztöndíj egyikére. A sikeres pályázók a pénzt kitűzött céljaik elérésére, tudásuk és képességeik fejlesztésére használhatják, és persze arra, hogy felkészüljenek az olaj-és gázipar leendő vezetői pozícióinak betöltésére.

 

A jelentkezéshez és még több információhoz a FEMMe ösztöndíj programról, beleértve a kijelölt egyetemek listáját, látogassa meg a https://molgroup.info/en/femme internetes oldalt.

 

Lantai József