FOLYTATÓDIK A LIGET PARK FÓRUM --Várják a fakataszterrel kapcsolatos észrevételeket is

Csütörtökön folytatódik a Persányi Miklós által életre hívott Liget Park Fórum. A miniszteri biztos a fakataszterrel kapcsolatban is számít az érintett szervezetek észrevételeire.

 

Csütörtökön folytatódik a Liget Park Fórum. Az egyeztetést prof. dr. Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt részét képező kert- és tájépítészeti feladatok miniszteri biztosa hívta életre azzal a céllal, hogy a Városliget parkrészeinek megújításban figyelembe vehessék a Liget használatában érintett, vagy azzal kapcsolatos szakértelemmel, feladattal, érdeklődéssel bíró érdekvédelmi, gazdasági és civil szervezetek, intézmények, szakmai közösségek véleményét és javaslatait.

Az első fórumra szeptember 21-én került sor, akkor az elsődleges cél a Városliget parkrészeinek megújítására kiírt tájépítészeti pályázat nyertes koncepciójának bemutatása, valamint a meghívott szervezetek ezzel kapcsolatos javaslatainak megismerése volt. Az elhangzott hozzászólások alapján az elkövetkező hónapokban tematikus egyeztetésekkel folytatódik a Liget Park Fórum. A soron következő alkalomra október 27-én, csütörtökön kerül sor, az érintett szervezeteknek már meg is küldték az eseményre szóló meghívót.

A miniszteri biztos a hónap elején levélben kérte fel a meghívott szervezeteket a Városliget fáiról szóló legfrissebb fakataszter áttekintésére, azzal, hogy amennyiben a fakataszterrel kapcsolatban észrevételeik, javaslataik lennének, azt október 31-ig juttassák el a ligetparkforum@ligetbudapest.org e-mail címre.

 

 

A fakataszter innen letölthető:

http://www.ligetbudapest.org/media/doc/liget_fakatasztere.pdf

 

 

Technikai információ a Liget Park Fórumról

A Liget Park Fórum soron következő rendezvénye október 27-én, csütörtökön, 15 órai kezdettel kerül megtartásra. A fórum helyszíne a VDSZ székházának (Budapest, VI. ker. Benczúr u. 45.) nagyterme lesz.  A miniszteri biztos szeretettel várja azokat a médiumokat, akik a fórumról tudósítani szeretnének. A részvételi szándékot a hanga@zoobudapest.com címen kell jelezni, s a visszajelzett regisztráció alapján lehet tudósítani az eseményről.