logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://www.euroastra.hu)

Fókuszban a gyermekek és a bőrápolás: új Samsung Creative Lab projektek mutatkoznak be a CES-en

Megjelentette: johannes
Dátum: 2017 jan 3 - 01:11

[0]A tavalyi kiállítás sikerén felbuzdulva a Samsung Electronics idén további három Creative Lab (C-Lab) projektet mutat be az Eureka Parkban megrendezett 2017-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES).

 

A 2012 decemberében elindított C-Lab startup üzleti program feladata a kreatív vállalati kultúra ösztönzése és a Samsung munkavállalóitól származó innovatív ötletek felkarolása. A program az üzleti élet valamennyi területéről származó ötletek fejlesztését támogatja.

 

A 2017-es CES-en a következő projektek mutatkoznak be: a Tag+ elektronikai eszköz, mely a gyermekek játékait egészíti ki további funkcionalitással; az S-Skin, egy otthoni bőrápolásra és a bőr analizálására alkalmas eszköz; a hordozható Lumini, mely a bőr belső rétegeinek elemzésével azonosítja a bőrprobhttps://youtu.be/Z7czkpemc_w [1])

 

 

S-Skin

 

Az S-Skin bőrápolási termék segítségével megtakarítható a professzionális dermatológiai kezelésekhez szükséges idő és pénz. Tartozéka egy mikrotűs tapasz és egy hordozható eszköz, ez utóbbi analizálja és ápolja a bőrt. A mikrotűs tapasz mélyen a bőrbe hatol, hogy a hatásos összetevőket a célterületre juttassa és elősegítse felszívódásukat. A hordozható tartozék pedig méri a hidratáltságot, a bőr kipirosodását és melanintartalmát, és ennek alapján testreszabott bőrápolást végez LED fény segítségével. Az eszközhöz tartozik egy alkalmazás is, amely folyamatosan menti a bőr állapotát, így nyomon követhetőek a bőr változásai. (https://youtu.be/2LuVOTmEYyk [2])

 

Lumini

 

A Lumini hordozható segédeszköz még megjelenésük előtt felfedezi a bőrproblémákat. A Lumini felvételt készít az arcról, ezt követően saját algoritmusa segítségével elemzést végez, majd az információt továbbítja egy okostelefonos alkalmazásnak. Az eszköz olyan bőrfelszín alatti problémákat azonosít, mint a pattanások, szeplők, kitágult pórusok, ráncok, pirosság és faggyúkiválasztás. A Lumini az elemzés alapján kozmetikai termékeket ajánl, és bőrgyógyásszal vagy bőrápolási szakemberrel való konzultációra is lehetőséget kínál. (https://youtu.be/HrkBgE2QwSo [3])

 

A Samsung már az idén bemutatta a különböző területekről származó C-Lab projektjeit a nagyobb kiállításokon. A közönség reakciója alapján felméri a munkavállalók ötleteinek üzleti értékét, ami segíti a projekt továbbfejlesztését.

 

A 2017-es CES-en további öt, már megvalósított C-Lab projekt is megjelenik:

a MANGOSLAB, egy kompakt nyomtató, amely az okoseszközökre rögzített feljegyzéseket Post-it papírra nyomtatja;

a Jameasy, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hangszerhez csatlakoztatott szenzoros modul segítségével gyakoroljon akusztikus hangszerén;

a MOPIC, egy olyan okostelefon előlap, amely lehetővé teszi a 3D-s tartalmak szemüveg nélküli megtekintését;

az Analogue Plus, amely a kezet szabaddá tévő eszköz fejen hordható kiegészítőkhöz;

és a WELT, amely egészségügyi célokra használható divatos öv.

 

Ezen projektek célja, hogy új, globális üzleti lehetőségeket találjanak a 2017-es CES-en.

 

Eközben számos, korábban már sikeresen elindított C-Lab projekt kivívta a világpiac elismerését. A MANGOSLAB okosnyomtatója, a Nemonic és a Salted Venture IOFIT okoscipői elnyerték a 2017. évi CES legjobb innovációjának járó díját a Computer Accessories (Számítógépes kiegészítők) és a Wearable Technologies (Viselhető technológiák) kategóriában. Emellett a WELT a Samsung C&T divatrészlegével együttműködésben okosövet dobott piacra, sőt több olyan projekt is fut, amelyek hivatalos bemutatójára 2017 első felében kerül sor.

 

„Számos területen születnek innovatív technológián alapuló ötletek a divattól kezdve a gyermekeknek szánt kiegészítőkön át egészen a szépségápolás világáig. A jövőben is ebből a széles körből kívánunk meríteni, amikor újabb megvalósítható ötletek után kutatunk" - nyilatkozta Jaiil Lee, a Samsung Electronics Kreatív és Innovációs Központjának alelnöke.

 


Forrás URL:
http://www.euroastra.hu/node/108426