„Egy 110 éves kisautó nyomában ”

Harmadik HajóHíd Est a Kossuth Múzeumhajón. Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum birtokában van az a körülbelül 110 éves Unic típusú autó, (lásd: http://euroastra.hu/node/111684) amelynek korhű restaurálása jelenleg zajlik. A májusi HajóHíd Esten a kivételes jármű kapcsán idézik fel a hazai autózás hőskorát.

 

Mikor érkezett az első gépkocsi Magyarországra?

Mikor születtek az első szabályok?

Mire kellett odafigyelniük a korabeli sofőröknek?

Ez alkalommal Négyesi Pállal, a veterán autók elismert szakértőjével, számos sikerkönyv szerzőjével beszélget Legát Tibor.

 

A műsorban fellép Bakos Bettika énekes és Dévényi Zoltán gitáros duója, akik autós témájú dalokat adnak elő. Ahogy mindig, most is lesz vetítés és a sokszor megmosolyogtató korabeli forrásokból is idézünk.

 

A Múzeum a 15308067-2-42-es adószámra várja az adó 1%-os felajánlásokat, a befolyt összeget az Unic restaurálására fordítja.

 

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTrTMh0ADmmGsEm7f-f3_J9SIyG4lr-CajqLkrDtvifaJpWQ/viewform

 

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum márciusban indult beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon, többek között olyan témákat érintenek, mint a budapesti metróépítést a Rákosi-korszakban, a zugligeti villamosközlekedés színes múltja, szocreál vasúti állomások, vagy az Utasellátó története. A havi rendszerességgel jelentkező program házigazdája és a beszélgetések moderátora Legát Tibor újságíró, a népszerű Közlekedik... könyvek szerzője.

A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó. 1913-1976 között közlekedett, 1984 óta műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik és a Közlekedési Múzeum kiállítása látható.

 

2017. május 11. 18.00

Harmadik HajóHíd Est     

Kossuth Múzeumhajó

Budapest, Vigadó téri hajóállomás

 

https://www.facebook.com/KozlekedesiMuzeum

 

Lantai József