Önkéntes munkájukkal segítettek

Az E.ON idén is csatlakozott az AdásNap önkéntes programhoz. Az európai Give&Gain Day mintájára Magyarországon is évről évre megrendezik az AdásNapot, a vállalati önkéntesség napját. Az E.ON Hungária csoport munkatársai a kezdetektől fogva részt vesznek a kezdeményezésben, melynek keretében az önkéntesek az ország több pontján ajánlják fel segítségüket különböző szervezetek, intézmények számára.

 

Idén május 26-án négy városban - Budapesten, Győrben, Nagykanizsán és Nyíregyházán - összesen 89 önkéntes csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Az AdásNap keretében az E.ON Hungária vállalatcsoport önkéntesei Budapesten egy csapattal a 17. kerületi Kőrösi Iskola felújítási munkálataiban vettek részt, Győrben egy 31 fős E.ON különítmény szépítette a Bóbita Gyermekotthon környezetét, Nagykanizsán a Központi Rózsa Óvoda épületét és kültéri bútorait újította meg egy 22 munkatársból álló csapat, míg Nyíregyházán 27 segítő munkatárs a Gyermekek Háza Déli Óvoda kertjét varázsolta barátságosabbá. Legyen szó kültéri bútorok csiszolásáról, falak festéséről, virágültetésről vagy a kert füvesítéséről, kézzel fogható és látványos segítséget nyújtottak a lelkes munkatársak, miközben egy igazi közösségi élménnyel is gazdagodtak. A vállalati önkéntesség nem csupán komoly segítség a rászorulók számára, de támogatja a munkavállalók személyes és szakmai fejlődését és erősíti a csapatszellemet is.

 

Az E.ON csoport elkötelezett munkatársai önkéntes munkavégzésének támogatásában, így az önkéntesek munkája mellett a munkavégzéshez szükséges minden alapanyag és eszköz költségét is magára vállalta idén csakúgy, ahogy a korábbi években.

 

A segítő munkának nagy hagyománya van az E.ON-nál:

2014 óta 2430 munkatárs 15 560 órában végzett önkéntes munkát, 105 programot valósítva meg. A projektek keretében óvodák, iskolák, gyermekotthonok, közösségi terek újultak meg, így járulva hozzá a közvetlen vagy tágabb környezetünkben lévő közösségek mindennapjainak szebbé tételéhez.

 

https://www.eon-hungaria.com

 

Lantai József