logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://www.euroastra.hu)

Boot Düsseldorf: Seestern – a vizalatti világ filmeseinek Oscar díja

Megjelentette: johannes
Dátum: 2009 jan 25 - 01:45

 www.unterwasser.de [0]www.unterwasser.de [1]

Még január 18-án este egy szép hosszú és érdekes ünnepség keretében adták at a vizalatti világ filemeseinek Oscar-Díjat a Seesterne azaz Tengeri csillag díjat. A jelölés itt is szokás szerint több kategóriában történt.

Ami alapvetően eltér a többi filmdíjhoz képest, hogy itt a minél szélesebb körű terjesztése a cél, hiszen ez is segít nemcsak a vízalatti világ népszerűsítéséhez, hanem megismertetésével és megismerésével annak értékeitre is jobban vigyázunk. Két perces filmetűdök éppen úgy külön kategóriában szerepelnek, mint hosszabb dokumentum filmek.

A díjakat meghirdető német szakfolyóirat az Unterwasser ugyanakkor rögtön meg is hirdette az idei a 2009 évi pályázat feltételeit is.

Mivel esélyük sincsen az ilyen filmeknek, hogy a főllású média fősodratába belekerüljenek, nagyon helyesen a filmeket megtekinthetővé -(és némi ügyességgel, mert ugyanúgy flash-videot használnak mint a YouTube, ezért letölthetővé) teszik a világháló látogatói számára, több felbontásban is.

A dijazottak weboldalán rögtön a kategóriák dijazottjainak neve mellett megtekinthetőek a filmek is.

http://www.unterwasser.de/reportagen/Newsdetail/53c2cc18-dfed-4b73-96f6-97d5fc60082f/ [2]

Mindenestre érdemes pályázni, aki megteheti. A nyerési esélyek adottak, és a pályázat története folyamán volt magyar kategória nyertes is.

Hogy miért vártunk midennek közlésével ennyi időt? Nos azért, mert a kezdeti érdeklődés miatt akkor nehezebben voltak elérhetőek a filmet tároló video szerverek. de most már minden gond nélkül el lehet érni a videókat.


Forrás URL:
http://www.euroastra.hu/node/22432