logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://www.euroastra.hu)

Vízalatti kormányülés - a Maldív szigeteken

Megjelentette: johannes
Dátum: 2009 okt 7 - 09:09

  [0]

Ilyen sem volt eddig még a világon, most viszont lesz. A Maldiv szigetek kormánya, hogy felhívja a figyelmet a Föld felmelegedésével járó  vízszintemelkedésre 2009 október 17-én vízalatti kormányülést tart.

Nem egy tengeralattjáró fedélzetén - ez nincs is nekik - hanem egyszerűen egy szép laguna mélyén búvárfelszerelésben. Az ülés alól mindössze egyetlen miniszter - ki egészségi állapota miatt nem vehet részt az akcióban -  kapott felmentést. A BBC adott hírt erről a kezdeményezésről. Mint az egyik elnöki tanácsadó megjegyezte: Extrém és mókás dolog ugyan első ránézésre, de éppen különlegessége miatt hír. Üzenni akarnak vele a világnak, mégpedig nagyon komolyan. A Maldív-szigetek területének 80 százaléka egy méterrel vagy még mélyebben van a tengerszint alatt!

A kormányülésen a miniszterek kézjelekkel fognak egymással érintkezni, és az ülés végén egy dokumentumot is aláírnak, speciális papíron, különleges tollal.

Az október 17-ére tervezett búvárülésen a tervek szerint aláírnak egy dokumentumot, amely a szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére szólítja fel a világot. Az ülésen nem sok szó hangzik majd el, viszont a szokásosnál jóval több mutogatás lesz: a miniszterek kézjelekkel fognak értekezni egymással. A dokumentum nem papír lesz, hanem vízálló tábla, melyek speciális tollakkal írnak majd alá.

Jelenleg egy katonai támaszponton készülnek fel a merülésre, mert bármennyire is búvar nemzet, a jelenlegi miniszteri kar nem mindegyike rendelkezik búvárvizsgával.


Forrás URL:
http://www.euroastra.hu/node/32986