Agymosoda

 

Szavazás a Parlamentben. A külföldön élő magyarok magyar állampolgárságának kérésre történő visszaállításáról van szó. Vannak szocialisták akik nem szavaznak. Ők érthetőek. Ők azok akik szégyenlik, hogy elhitték saját propagandájukat.

De voltak azok, akik ellene szavaztak. Ők az agymosottak. Valaki kimosta az agyukat. Ilyenkor óhatatlanul az ember megkérdezi a régi római jogászi fordulattal Qui prodest? Azaz kinek áll érdekében mindez. Kinek áll érdekében, hogy üszkösödjön az a seb, amit Trianon okozott?

Azért mert Szlotákia ezt folyamatos cirkuszra használja? Azért mert egy olyan ország, mely semmilyen valódi múltat nem tud felmutatni, csalódott hamis identitásában és ezért farkast - pardon - barna mundéros veszedelmet kiált?! A seb marad. Punktum! Sőt hintsünk bele sót, hogy még jobban fájjon (s ez a nyelvtörvény)!

No meg lehet suttogni egy országról, aki saját véreit cserben hagyta. Mert Slota jó szokása szerint olyanokat állít, melyek nem felelnek meg a valóságnak. Románia a moldvai polgárokat honosítja kedvezményesen. Mások másokat, Éppen ezért szinte senki sem emelt komoly kifogást e törvény ellen. Csak Szlotákia és a szloták parlament.

Mert e törvény nem automata. Kérni kell az állampolgárságot. Ki az a kérni fogja? Valószínűleg kevesen. És jogilag valójában nem egy új törvény. Csupán egy meglévő törvényben foglalt diszkrimináció megszüntetése. Most valójában minden magyar egyenlő.

Orbán jól érvelt, amikor nem tárgyalt a jelenlegi szloták kormánnyal. Nem akar egy választási cirkusz részévé válni. Ráadásul egy olyan színielőadásban, ahol a forgatókönyvet nem mi írjuk. Ilyenkor csak a kivárás vezethet eredményre. Le kell késni a darab ősbemutatóját. Majd lemegy a szloták választás es talán egy fokkal értelmesebb kompromisszumkészebb kormány lesz. Azokkal pedig a diplomácia ősi szabályai szerint meg lehet beszélni a dolgot.

Ez egy olyan történelmi lépés volt, amit meg KELLETT lépni. Miként (sajnos) azt kell mondani, kell a Trianon emléknap is. Ha kellenek a szlotákoknak a Benes törvények, nekünk kell a Trianon emléknap. Mindenkinek az a jelkép, ami a hazát jelenti. És ebbe másnak nincsen beleszólása. Magyar autonóm döntés. Lehet hogy átmenetileg rosszabb lesz a szlotákiai magyaroknak. (A nyelvtörvény eszement regulái után lehet-e még rosszabb...) De ez az időszak nem fog sokáig tartani. Az őrület órái előbb-utóbb véget érnek.

De elolvasta-e valaki figyelmesen a Trianoni Szerződést, annak összes mellékletével és záradékával? Nagyon érdemes lenne. Olyan dolgok vannak benne, amiknek a felemlegetése éppen azoknak okozna kellemetlen perceket, akik kint lógó nyelvvel követelik:Trianon mindig volt és lesz. Valóban?

Advocatus Diaboli