Egyenlő mércével mérj Ó Nagyúr – avagy garázdaságba fulladt a rendvédelmi dolgozók tüntetése

 

Az ember azt gondolná, hogy a rendvédelmi dolgozók tüntetésén rend és fegyelem lesz. Ezt várja el tőlük az állampolgár. Meg azt, hogy a hatóság ha kell fenntartja a rendet. Különösen akkor, ha az ország egy másik településén akár felebez is azért, hogy néhány aláírást gyűjtő polgárőrt csakazértis garázdaságért ítéljen el, és biztos ami biztos példa statuálásként helyezzen előzetesbe a független bíróság.

Nos az Andrássy utat sikerült jópár tűzoltónak(?) a szakszervezet segítségével - erről a HírTv egyik riportjából meggyőződhettünk - káosszá alakítania. Olyanná, amit a tűz kivételével csak a „sajnálatos események" idején tapasztaltunk. Hanggránátokat, füstbombákat dobáltak, és „ellenőrzés címén kinyitották a tűzcsapokat. A biztosító hatóság sajnos későn kapcsolt, végül minden tűzcsap mellé 4-5 rendőrt állított. Így az Andrássy út végétől már emberi formát kapott a tüntetés.

Furcsa motívumok voltak ezen a demonstráción. A felettesek megtiltották az egyenruha viselését. Nos sokan tettek erre, egyenruhában, de arcukat eltakarva vonultak fel. Nekik szabad? Ugyancsak érdekes momentum volt, hogy láthatóan tűzoltó felszerelések és szerek is megjelentek. Vajon arra nincsen szükség a laktanyában. Bakondi Györgynek a Katasztrófavédelem vezetőjének is feltűnt mindez., ezért laktanyai rovancsot rendelt el. Ezt az érintettek nagy felháborodással fogadtak. Végül a rendőrség bejelentett, hogy dokumentálta a tüntetést és a kinyomozott szabálysértők ellen feljelentést tesz. (Nem akarok prejudikálni, vagy jósolni, de szerintem nem fognak senkit sem megtalálni. Az szervezetek zárják soraikat...)

Ha az ember ezt megnézi, akkor furcsa kérdések kezdenek a fejében motoszkálni. Az egyik, hogy eddig a tűzoltókat és a mentősöket becsülték legtöbbre az emberek, hiszen ezek a szervezetek nem vettek részt a hatósági megtorlásokban még a „sajnálatos zavargások" idején sem. Most úgy tűnik, egy kis balhé kedvéért sikerült ezt a tisztességet a tűzoltóknak eljátszania. Amint az egyik cipőjét eláztatott járókelő megjegyezte: Egyszer talán ezek tiltakozás címén felgyújtják a várost...

Tudom, nagyon elkeseredettek. Azt is tudom az eddigi kormányok nagyon átverték őket, és most is az elmaradott túlóra pénzükért hadakoznak. Meg azért, hogy eddigi kiváltságaik megmaradjanak. Ezt a csatát azonban így, erőszakkal semmiképpen sem nyerhetik meg. Legfeljebb okot szolgáltatnak a fegyelmi eljárásokra. Most már nem úgy állítják helyre a fegyelmet, mint a római légiókban. Ott ugyanis tizedeléssel kiválasztottakat társaiknak kellett agyonverni. Most talán fegyelmik, lefokozások elbocsátások lesznek. És mellé hatalmas tiltakozás hullám.

Tudomásul kellene végre az érintetteknek is venni:  Itt katonai fegyelemmel működő testületekről van szó. (Nem véletlenül ilyenné szervezik az árvízvédelmet is, hogy a dolgok gördülékenyen működjenek.) Azoknak az a jellegzetességük, hogy szigorú parancsutasításos rendszer van. Csak a törvénysértő parancsok megtagadása lehetséges. (Háborúban még az sem...) Aki viszont egy ilyen szervezet tagjává vált, az tudatosan a rendszer nyújtotta előnyökért, vagy bármi másért feladja szabadságának kisebb nagyobb részét. Nos ha ki akar lépni arra s megvan a lehetőség. De arra, amit műveltek, nincsen bocsánat.

Egy jó cél érdekében léptek fel. Rossz eszközökkel. Rossz időben. Ezzel saját magukat járatták le.

Sajnáljuk, de nem értjük meg őket. És reméljük a törvény sem lesz e tárgyban belátóbb. Vannak emberek akik egyelőek, vannak akik egyenlőbbek. Nos most azok csinálták a káoszt, és egyes vezetőik ennek általánossá tételével fenyegetődznek nem megegyezés esetére. Nos őket e kiemelt szabályok szerint kellene „rendbe tenni" amíg nem késő. Mert az összeesküvés elmélet hívei itt a törzskávéházamban már egy olyan „összeesküvés elméletet" emlegetnek, mely szerint mindennek egy szükségállapot kiprovokálása lenne a célja....

AVOCATUS DIABOLI

Rendkivüli ellenőrzés a tűzoltólaktanyákban:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=860662

Ultimátum a  kormánynak, ha nincs megállapodás, újabb demonstráció:

http://www.origo.hu/itthon/20110416-ha-rendvedelmi-dolgozoknak-nem-tudnak-megallapdni-a-kormannyal-15-napon.html

http://hirszerzo.hu/belfold/20110416_kossuth_ter_tuntetes_kormany_intezkedesei#rss

http://hetivalasz.hu/itthon/kedden-targyalnak-a-politikusokkal-37057

A rendőrség feljelenti a jogsértő tüntetőket:

http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/93367/1/belfold/Kepek_Lesz_megtorlas_Feltortek_a_tunteto_tuzoltok_szekrenyeit_egy_meglepetesszeru_ellenorzes_soran

http://www.origo.hu/itthon/20110416-a-rendorseg-jogserteseket-tart-fel-a-szombatni-kormanellenes-tunteteseken.html

http://nol.hu/belfold/a_rendorseg_a_rendvedelmi_tuntetesrol__jogsertesek_tortentek_

Füstbombák az Andrássy úton:

http://hvg.hu/itthon/20110416_fustbomba_rendvedelmi_tuntetes

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=416205

http://hvg.hu/nagyitas/20110416_rendvedelmi_dolgozok_tuntetese_nagyitas