A Nemzeti Összetartozás Napja - segédanyag a pedagógusoknak (és a szülőknek) az ünnep - Trianon emlékünnepe -mai feldolgozásához


2010 májusában fogadták el a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényt, mely június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. Az országgyűlés később határozatban rendelkezett az emléknap iskolai bevezetéséről, amihez most szabadon hozzáférhető pedagógiai háttéranyag készült. (Az anyag a cikk végéről letölthető!)

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felkérésére az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársai állítottak össze pedagógusoknak a háttéranyagot.

 

A forrásokat, tanulmányokat, bibliográfiát, óra- és műsortervet tartalmazó, pedagógusoknak szóló anyag célja, hogy megkönnyítse a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó iskolai megemlékezések előkészítését. Az anyagban szereplő történeti írások, valamint az azt kiegészítő szemelvények (beszédek, levelek, visszaemlékezések) és irodalmi alkotások nemcsak a Trianonhoz kapcsolódó eseményeket, hanem annak társadalomra gyakorolt hatását is bemutatják.

CsatolmányMéret
A_nemzeti_osszetartozas_napja_.pdf1.25 MB