A Toshiba bemutatja az első sokfunkciós asztali számítógépét

A Toshiba Europe GmbH az IFA 2011 rendezvényen bejelentette a Qosmio DX730 modellt, a Toshiba első olyan asztali számítógépét az európai piacon, amely minden funkciót magában foglal. A nagyméretű, 58,4 cm-es (23") érintőképernyős kijelzővel felszerelt Qosmio DX730 teljes körű szórakoztatóközpont, amely csúcsminőségű hangot, videót és számítási teljesítményt nyújt a tartalmak kezeléséhez és létrehozásához szükséges prémium teljesítmény mellett. A tv-műsorok, DVD-filmek és diavetítések megtekintésekor és játék közben felhasználója számára olyan élményt biztosít, mintha az első sorban ülne. A Toshiba Qosmio DX730 Európában 2011 negyedik negyedévében jelenik meg.

 

A Qosmio DX730 élénk, 58,4 cm-es (23") érintőképernyős kijelzővel van felszerelve, amely támogatja a Full HD (1080p) felbontású tartalmakat. Az optimális megtekintési és érintési szög egyszerűen beállítható. A helytakarékos és elegáns többfunkciós eszköz modern állványon áll és fényes fekete felületű, így minden helyiségben, így például a nappaliban, a konyhában vagy akár a hálószobában is jól mutat. A Qosmio DX730 ID eszközt a Toshiba tv-készülékeinek kialakítása ihlette, és a DVB-T/analóg hibrid tv-tunerrel hidat képez a számítógépek és a tv-készülékek között.

 

 

A fényképek, videók és zene tárolására is használható bőséges kapacitásnak és a csatlakoztatási lehetőségek széles kínálatának köszönhetően a Qosmio DX730 otthoni szórakoztatóközpontként funkcionál. A HDMI® bemeneten keresztül játékkonzolhoz is csatlakoztatható, és a felhasználók a számítógép világos és gyors reagálású kijelzőjén élvezhetik a legújabb játékokat. Az Onkyo® zenegép, amely sztereó hangszórókkal és a Dolby® Advanced AudioTM technológiával hangolt mélyhangsugárzóval van felszerelve, kristálytiszta hangot biztosít, így nincs szükség külső hangszórókra. A hi-fi rendszerként működő Sleep-and-Music funkció használatával a számítógép bekapcsolása nélkül is lejátszható a zene egy csatlakoztatott MP3-lejátszón.

 

Ahogy az a modern szórakoztatóközpontoktól elvárható, a Qosmio DX730 számos csatlakoztatási szolgáltatást kínál. A webes hozzáférés WLAN vagy Gigabit Ethernet hálózaton keresztül is beállítható. A Toshiba valamennyi funkcióval felszerelt számítógépe minden nélkülözhetetlen portot és csatlakozót tartalmaz, amely más eszközök, például nyomtatók, lapolvasók, külső tárolóeszközök és játékkonzolok csatlakoztatásához szükséges, így többek között két USB 3.0 és négy USB 2.0 portot is. Az egér és a billentyűzet szintén vezeték nélkül csatlakozik, így a felhasználók a kanapén ülve, kényelmesen gépelhetnek.

 

A legújabb Intel® processzorcsaláddal felszerelt Qosmio DX730 biztosítja a tartalmak kezeléséhez, a filmek és zene szerkesztéséhez és a Resolution+ elnevezésű képjavító alkalmazás futtatásához szükséges teljesítményt. A Toshiba videó-konvertáló technológiája a szín, a fényerő és a kontraszt valós idejű beállításával közel HD felbontású minőséget biztosítva új életet lehel a normál felbontású videókba.

 

Tények és számok

 • 58,4 cm-es (23") képátlójú Full HD LCD-panel LED-háttérvilágítással, 1920x1080 képpontos (16:9) felbontással
 • Processzor: Intel® CoreTM i7 Quad Core, Intel® CoreTM i5 Dual Core, Intel® CoreTM i3 Dual Core és Intel® Pentium Dual Core B950
 • Grafikus processzor: NVIDIA® GeForce® GT 540M 1 GB (DDR3) (a konfigurációtól függően)
 • RAM: akár 16 GB DDR3 (1333 MHz)
 • Akár 2 TB kapacitású merevlemez-meghajtó
 • Többkártyás kártyaolvasó
 • DVD Super Multi meghajtó, Blu-ray újraíró meghajtó, Blu-ray ROM meghajtó
 • HDMI® bemenet, 4xUSB2.0 csatlakozó, 2xUSB3.0 csatlakozó (1xUSB3.0, Sleep-and-Charge funkciót támogató csatlakozó), HDMI® kimenet (különálló grafikus eszközzel rendelkező modelleken)
 • WLAN (802.11b/g/n), Bluetooth® 3.0+ HS, Gigabit Ethernet
 • DVB-T/analóg hibrid tv-tuner a DVB-T rendszerű MPEG-4 lejátszás támogatásával
 • Onkyo® sztereó hangszórók mélyhangsugárzóval és Dolby® Advanced AudioTM funkcióval
 • 1,3megapixeles webkamera arcfelismerő szolgáltatással
 • Resolution+, Toshiba Media Controller, Toshiba Bulletin Board & Reeltime, Touch alkalmazások
 • Vezeték nélküli rádiófrekvenciás billentyűzet és egér, infravörös távirányító