Olvasóinkhoz - a Nagy Élet Tulélési Teszt, avagy kérem legyenek türelmesek

Kis János (Johannes)Sajnos a sors úgy hozta, hogy beteg lettem. Nem kicsit. Nagyon. Ennek kapcsán pedig meg kell próbálni ezt a jelenlegi egészségügyi viszonyok között túlélni. Akkor amikor a jelenlegi egészségügyi rendszert átalakul/lepusztul/eltűnik. Mindenki tegye be a politikai pártjának megfelelő kifejezést. Ilyenkor ugyanis azorvosok többségének döntéseit nem a beteg érdeke, hanem a félelmei, vélt vagy valós rendeleti korlátok  függőségi és utasitási viszonyok vezérlik. Amikor az orvos nem orvos, hanem egy életről halálról döntő hivatalnok.

Nekem most kellett ennek a szisztémának a karmai közé kerülnöm. Mennem kellett, bármennyire nem  akartam. De vannak határok, amikor az ember, hiába szerzett 17 év orvosegyetemi tapasztalatot, fizikailag nem tud mit csinalni. Ezek a korlátai.

Ezért kérem Olvasóimat, hogy legyenek türelemmel. Remélem, a legrövidebb időn belül ismét én szerkesztem teljes mértékben a lapot. MOst barataimnak ezt is át kellett adni.  De a lapnak mukodnie kell.

Remélem túlélem  a rám váró megpróbáltatásokat. És köszönöm mindenki - különösen kedves ellenségeim és rosszakaróim - kitüntető figyelmét. Hiszem, hogy az emberi értékeken alapuló újságírásnak van jövöje. Annak, haol nem a politikai sáncárok vagy a bulvár szempontok határozzák meg a cikkeket, hanem az örök emberi értékek.

Ilyenkor előttem van még a kádár-korszakból az egyik szókimondó tanárom megjegyzése: Teljesen lényegtelen, hogy a gyerek katolikus, református, zsidó vagy buddhista, de van egy erkölcsi és emberi értékrendszere.... Nos számomra ezek az egytemes értékek fontosak.

A remény hal meg utoljara, annak reményében, hogy még találkozunk. Mielőbb. 

 

Johannes

(Kis János  főszerkesztő)