3 az 1-ben és benne 2 filmes ajánlat 1 játékkal

Út a boldogsághoz - pszichológiai játékra hívja Önöket a Mélycsarnok, estére pedig az Universal Channel Stallone filmmel csábít, és végül Külhoni Magyar Filmek Napja az Urániában.

 

Még lehet jelentkezni Kovács Olga NLP pract. tréner szombati foglalkozására.

Út a boldogsághoz - pszichológiai játék, 2011. május 19., szombat, 16 óra.

Magyarósi Éva Láthatatlan rajzok című kiállításhoz kapcsolódó rendezvény.

Mélycsarnok, előadóterem.

Kovács Olga pszichológus, szimbólumterápiás szakember, NLP pract. tréner foglalkozása. 

Kovács Olga pszichológust Magyarósi Éva kiállításának képei inspirálták arra, hogy a vizuális emlékeket és az azokhoz kapcsolódó érzelmek feldolgozását állítsa középpontba, egy rövid workshopszerű alkalmon. Hiszen a műalkotások mindenkiből egyedi érzéseket, emlékmintázatokat hívnak elő, akár az elsüllyesztett régmúltból is, amelyek lehetnek kellemesek, de fájók is. Az ilyen érzések pedig mindig arra szolgálnak, hogy beindulhasson a lélek öngyógyító folyamata, és meg lehessen szólítani általuk azt az énünket, aki akkor, az emlékezés pillanatában voltunk. Így a fájó emlékek éppúgy, mint a kellemesek, énünk teljesebb megélését szolgálják, hiszen kulcsot nyitnak önmagunk teljesebb felfedezéséhez, identitásunk megértéséhez és megfogalmazásához.

A tervezett workshop vezérfonalát a kiállítás képei alkotják ‒ a látogató a képekhez fűződő érzések, hiányok és beteljesülések megfogalmazásával juthat közelebb önmagához. Ez olyan játékos alkalom lesz, amin a látogató választhat, hogy csak szemlélőként és csendes résztvevőként van jelen, vagy vállalkozik rá, hogy a többiek figyelme által kísérve és az instrukciót követve alászáll emlékei bugyraiba, és ott annyit és úgy fogalmaz meg belőlük, ahogy és amennyit szeretne, megmutatva a szemlélőknek, miként is működik a gyógyító emlékezés.

A gyakorlati menet: 

A nézők végignézik a kiállítást, és aki szeretne a meghirdetett pszichológiai játékon részt venni, a képekből kiválasztja és bejelöli magának, melyik kép a legfelkavaróbb számára. Ez után a játékra vállalkozók összegyűlnek egy erre kijelölt teremben, ahol a csoport kiválasztja azt a képet, amelyik a legtöbb szavazatot kapta. Ezek után egy önként jelentkező kijön a csoportból a pszichológus mellé, és az instrukciót követve egy NLP (neurolingvisztikus programozás terápiás módszer) gyakorlatot végez el, ami természetesen annyi szabadságot enged neki, amennyit csak szeretne a titoktartás terén - tehát nem kell a személyes emlékeit elmesélnie, csak utal rá egy önállóan megadott címmel, szóval. A gyakorlat lényege egy múltbeli emlék keltette érzés feldolgozása úgy, hogy az emlék keltette hiány érzése utat mutat az identitása mélyén álló legfontosabb és legerősebb személyes értékhez. Ez a gyakorlat a kellemetlen vagy fájó emlékeket hivatott építő jellegűvé alakítani, a pozitív énkép megerősítésével. 

Az alkalom mintegy 60 percet vesz igénybe. 

További információ:  Lélekmag Stúdió -  www.lelekmag.hu 

Részvételi díj: 700 Ft

Előzetes regisztráció szükséges!

Regisztrálás: jegypenztar@mucsarnok.hu, 30/573 8362

 

Sylvester Stallone felpörgeti a szombat estét.

Sylvester Stalloneval ülhet a kormány mögé, aki május 19-én a Universal Channel kínálatából szemezget. A Felpörgetve című sikerfilm remek szombatesti programnak ígérkezik, különösen az autóversenyzés és a vilgásztár szerelmeseinek.

Féktelen sebesség, sistergő beton, a versenyszellem mindenekfelett. A Rocky sztárja ez alkalommal veterán autóversenyzőként Joe Tanto személyében tér vissza a Universal Channel képernyőjére, hogy az ifjonc Jimmy Bly-t (Kip Pardue) segítse győzelemhez.  A fiatal pilóta bár már öt győzelmet és egy sor szponzori ajánlatot tudhat magáénak, leendői sikerei azonban külső hatásokra veszélybe kerülnek.  Tanto egy végzetes baleset emlékeivel küzdve tér vissza a pályára.

Szurkolj értük, hogy maguk mögött hagyják a jelenlegi bajnok Beau Brandenburgot (Til Schweiger)! Éld át a száguldás és a kitartó küzdelem érzését Sylvester Stallone társaságában szombaton este 21:00-kor!

Felpörgetve

Május 19-én szombaton 21:00 órától a Universal Channelen!

http://www.universalchannel.hu/

 

Külhoni Magyar Filmek Napja az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Ajánlás a filmek elé.

„Öröm számomra, hogy mi, határon túli magyar filmalkotók új filmjeinkkel ismét bemutatkozhatunk, immár harmadik alkalommal itt, Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eddig hagyományosan kétévenként megrendezett filmprogramok színvonala és sikere most ismét azzal a megelégedettséggel tölt el bennünket, hogy van értelme budapesti barátainkkal közösen szervezni és közben idehaza szorgalmasan forgatni, készülni e nemes szándékú rendezvényre.

A külhoni magyar filmnapok létrejöttéről, célkitűzéséről sok szó esett már. A nemes elhatározás: a határokon túl élő, alkotó filmművészek és alkotásaik, valamint az anyaország közötti kulturális, filmes köldökzsinór létrejötte és fenntartása ismét megvalósult. Egy ideig sajnos úgy tűnt, hogy e hagyomány megszakad, nem lesz folytatása, kormányzati támogatója sem. Szerencse, hogy nem így történt, mert továbbra is van az anyaországban néhány elkötelezett megszállottja az ügynek, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy teret és lehetőséget teremtsen, ha csak egy napra is, a határon túli magyar filmalkotások számára... Mert a külhoni magyar filmes nap - mondjuk ki egyenesen - az egyetlen alkalom az anyaországi filmbarátok és szakmabeliek számára, hogy e filmmustra segítségével betekintést nyerjenek legújabb filmjeinkbe. Ez alkalommal a Délvidéken, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján készült filmekbe.

A szülőföldön forgatott filmjeinkkel hoztunk egy szeletet kultúránkból, hétköznapjainkból, aggodalmainkból és értékeinkből. Mint minden művészet, a film is akkor hat igazán, ha a vásznon kibontakozó sorsok kapcsán fogékony nézőre talál. Abban hiszünk és bízunk, hogy mennél több ismeretet, filmes ismeretet, élményt kap a néző az adott határon túli régióról, annál több húr pendül meg benne egy-egy film láttán. Ezért elismeréssel gondolok kollégáim áldásos és értékteremtő munkájára, mert az értékteremtés és -nyújtás szándéka minden filmalkotásban egyformán benne van, amivel az alkotók a határokon kívül élő magyarság nemzeti öntudatát és az anyaországhoz tartozás tudatát is kifejezik és erősítik.

E gondolatok jegyében ajánlom szíves figyelmükbe az elmúlt évek külhoni filmes terméséből összeállított sokszínű filmprogramot." - Siflis Zoltán, Balázs Béla-díjas filmrendező, Szabadka.

A vetítések 16.00 órakor kezdődnek és a belépés díjtalan.

Megújította film- és médiatámogatási rendszerét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, a program a Magyar Média Mecenatúra nevet kapta.
A Magyar Média Mecenatúra programról szakmai konzultációt tart az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában május 22-én, kedden délelőtt 10 és 12 óra között
Dr. Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja és Vitézy László filmrendező, a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság elnöke.

Az animációs filmek gyártásának támogatására kiírt MACSKÁSSY GYULA-, a dokumentum­filmek gyártásának támogatására kiírt EMBER JUDIT-, továbbá az ismeretterjesztő filmek gyártásának támogatására kiírt KOLLÁNYI ÁGOSTON-pályázat részleteiről előzetes információk a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján olvashatók: http://tamogatas.mtva.hu/index.php?p=palyazatok&act=lst&t=1&mid=36&m1=34&m2=36

2012. május 22. kedd

Uránia Nemzeti Filmszínház

Budapest VIII. Rákóczi út 21.

http://www.urania-nf.hu/rendezvenynaptar/120522_egtajak_karpatmedencei_filmnap.php

 

Lantai József