Vízosztás a tömegközlekedőknek a napok óta tartó hőség miatt

A BKK és a BKV is igyekszik elviselhetőbbé tenni a tikkasztó hőséget utasai és dolgozói számára, ezért három forgalmas fővárosi csomópontban és három hajón osztanak vizet.

 

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy utasaik és dolgozóik számára egyaránt elviselhetőbbé tegyék az utazást, a munkába jutást és a munkavégzést.  Kiemelt feladatot jelent a fokozott pálya- és felsővezeték karbantartás, a klímaberendezések folyamatos üzemeltetése, illetve a hőségben munkát végzők számára többlet védőital biztosítása.

 

A napok óta tartó hőség miatt a vízosztás sem maradhat el. Kollégáik a Blaha Lujza téren, az Örs Vezér terén, illetve a Széll Kálmán téren osztanak vizet, ezzel is enyhítve az utazóközönség szomjúságán. Ezen túlmenően munkatársaik három hajón (Lánchíd, Lágymányos és Budavár) is kínálnak vizet az utasoknak.

 

A hőkivetődések megelőzésére az - időjárás-előrejelzés alapján - operatívan szervezik a vágányok hűtését is. Általában a BKV Zrt. locsolóautóival, saját kapacitásból, ütemterv szerint dolgoznak a szakembereik. Extrém meleg időjárás esetén, az adott helyzettől függően veszik igénybe az FKF Zrt. járműveit, amelyek többségükben egyéb vonalaikon locsolják a síneket.