Bankháború

Ha most a világ kerekét visszafordíthatnánk mondjuk 1847-ig, akkor korántsem lenne ilyen békés a helyzet. Tarka egyenruháiban a huszárok tömött sorokban vonulnának a Nagy Honvédő Háború felhívására Brüsszel ellen. Mert most ez van. Európában Görögországot, Spanyolországot és Olaszországot helytartók irányítják. A cél az ország lefosztása, illetve a görögöknél a kifosztása.

 

Ennek eszköze az volt, hogy a válság és az adósságok ürügye alatt a kormányt lecserélték a parlamenttel együtt olyanokra, akik maximálisan kiszolgálják a nemzetközi háttérhatalom érdekeit. Magyarországon is majdnem ugyanez a forgatókönyv valósult meg. És Romániában is. De ez a két országban más-más okból meghiúsult, és most a Nagyurak szeme szikrákat szór. Olyannyira, hogy az Európai Parlament elnöke Romániában nagy diplomáciai mosolygások és kitüntetés özön közepette jelentette be, hogy megbüntetik súlyosan Romániát. Pénzeket vesznek el, és csak sóvárogva nézhetik, hogy Schengen, Európa egyik, ha nem legjobb vívmánya bekopogjon hozzájuk.

 

Itt Brüsszelben sokszor megjegyzi főnököm, vedd tudomásul, hogy az erkölcs, a tisztesség és a politika antagonisztikusak egymással. Ugy tűnik, ezt az elvet talán egyedül Magyarország értette meg,. Ennek köszönhető, hogy nagyobb valódi veszteségek nélkül eddig talpon maradt az ellenük irányuló offenzívában. Azt tudomásul kell venni, hogy Trianon itt még mindig tabu, és a gyűlölet vezérlés bekapcsolója, éppen úgy, mint Szlovákiában a Benes dekrétumok. Azaz nem csodálkozzunk azon, hogy a nyugati sajtó, különösen annak a baloldala az, amit semmi sem befolyásol. Különösen a tények nem, hiszen nem az elvbarátaik vannak   uralmon Magyarországon, és egyre másra vesztik el az ottani elvbarátaik zsíros pozícióikat, cégeiket. Tényleges elitváltás történik. És ez valakiknek baj.

 

Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra, és igyekszik megbuktatni jelenlegi kormányát.  Más amerikai csoportok már nem is titkolják, hogy pénzelik a magyar ellenzék csoportjai, azokat, amelyek érdekeiknek megfelelnek. Erre látszólag minden eszköze megvan, hiszen a magyar és a nemzetközi média nagy része mellettük áll, és folyamatosan mormoljak az EU és IMF zsoltáraikat. A korábbi szelíd tiltakozások és súlyosan az embereket érintő kiigazítások nem vezettek eredményre. Viszont a nyomort előírásszerűen fokozták az országban emberek százait lehetetlenítve el.

 

Orbán Viktor a maga eszével felmérte mire megy a helyzet. Ezért kitalálta a visszterhes megoldást. Ami a bankárok szerint nem más, mint a Nagy Bankháború, hiszen az ő érinthetetlenségüket vonja kétségbe. A megoldás roppant egyszerű: azok a cégek, akik eddig számolatlanul lapátolták ki a hasznot azt vehetik észre, hogy most ez a haszon elolvad. Ugyanis olyan adók és illetékek jelennek meg, amelyekre nem számítottak. Az az apró trükk sem jött be, hogy elhatározták: akkor nem hitelezünk. Holott, ha ezt tették volna ez a pénzük hitelkövetelésként megmaradt volna, nem kellett volna adóban befizetni. De nem tették.

 

Így fizettek, mint a huszártiszt és sírtak Brüsszelben: fokozni kell a nyomást a rebellis magyarokra. Erre természetesen Magyarországon és külföldön ismét megindult a mocskolódás. És az eredmény, nem fogadjak el, nem hiszik el, hogy az ország gazdasági eredményei sikert hozhatnak. Ignorálva az eddigieket, mindig újabb intézkedéseket követelnek. Adót, elvonást, nyomort. Miért legyen jobb a magyaroknak, mint a görögöknek? És különben is, Magyarország olyan víz és élelmiszer bázis, amit meg kell mindenképpen szerezni. (A románt meg a sok ciános bányával alaposan tönkre kell tenni....)

 

Erre a magyarok válasza pofátlan, de ha kitartanak eredményes. Itt a kitartás a lényeges! A korábbi szent tehenekre tekintet nélkül fokozták a terheket. Nem a lakosságra. Ugyanakkor aki együttműködött velük - nem sokat kértek ezért, csak munkát és embereknek kenyeret - azokkal stratégiai megállapodásként igencsak jelentős teher könnyítést kaptak. Szóval most a bankok megint kaptak a nyakukba. És már itt Brüsszelben elkezdtek sipítozni, hogy a Bizottság urai szálljanak le a Magyarokról, mielőtt nagyon nagy baj lenne. Mert a magyar módi ragadós, és eredményes. Azaz a bizottság nagyurai kegyeskedjenek rábólintani a magyar programokra és prognózisokra. (ami tökmindegy, mert az élet úgyis rácáfol. A magyarok kártyából, az Eu meg kávézaccból jósolnak...)

 

Egyes bankok azért bevetik a Telecom trükköt. Az adót szeretnék áthárítani az ügyfelekre. Akár úgy is, hogy az eddig a vásárló számára ingyenes kártya tranzakciókat megilletékezik. Ha a magyaroknak a helyén van az eszük, akkor hoznak sürgősen egy törvényt, lehetőleg 2/3-hogy ezt nem tehetik....

 

Kérem ez már nem béke. Ez gazdasági háború. Mégpedig a durvábbikból, amit most nem fegyverekkel, hanem számítógépekkel, diplomatákkal, jogászokkal, lobbystákkal és sokszor maffia módszerekkel vívnak. És ennek a háborúnak sajnos vannak halottjai: a megfagyott hajléktalanok. Az éhen halt, vagy kezelés hiányában meghalt - de papiron keresőképes - rokkantak, a gyógykezeléstől eleső, a modern megoldásokat és gyógyszereket megfizetni nem tudó betegek. És azok, akik nem bírván ezt a helyzetet öngyilkosok lettek. Természetesen ezek nem léteznek, ezekről nem lehet beszélni. Különösen itt Brüsszelben, ahol csak a baloldalon a rebellis magyar kormány a téma. Járnak is szorgosan a hazai és itteni baloldali lobbysták, hogy legyen mindez téma, szankció tárgya. No meg amit hallom ugyanez az imamalom megy a német Budestagban is... És ami szomorú, ezt a helyzetet egyes hazai ellenzéki politikusok itt csak folyamatosan hergelik élezik. Minél rosszabb annál jobb. Más ellenzékiek meg csak visszhangozzák mindazt kritika nélkül, amit beléjük táplálnak. Minél rosszabb annál jobb. Ha nem elég rossz tegyünk rá még egy lapáttal.... Nos ezt kell túlélni otthon. Meg itt is.

 

Mindenestre a jelen helyzetet jól jellemzi ez a dokumentumfilm, csak erős idegzetűeknek:

http://www.youtube.com/watch?v=jQp_ADN15c4&feature=g-all-fbc

 

 

Advocatus Diaboli