Az új FIREFOX TÉVES RIASZTÁSA AZ EUROASTRA KAPCSÁN - a böngészés továbbra is biztonságos, csak nem titkosított, szükségtelen

www.euroastra.infoAhogy megjött az új Firefox néhány olvasónk panaszkodott, hogy amikor a megszokott Euroastra-oldalát meg kívánja nyitni a Firefox figyelmezteti: nem biztonságos kapcsolat és ha jót akar az életéért ne nyissa meg. Nos, nincsen semmi biztonsági probléma a Firefox agymenésével találkozunk ebben az esetben.. AZAZ BIZTONSÁGOSAN OLVASHATJAK TOVÁBBRA IS KEDVENC LAPUJUKAT!

 

Az OK:  A Firefox kapcsolatok korábbi alapértelmezése a normál internet protokoll volt a http. Most pedig ezt MEVÁLTOZTATTÁK, helyette a titkosított HTTPS protokoll az alapértelmezés. Azaz minden internetes WEB hellyel eképpen kíván kapcsolatot létesíteni. Ez a protokoll azonban a több adata miatt jelentősen lelassítja a kommunikációt mintegy 20 %-al, ha képek vannak akkor akár többel is. Így nem érdemes használni olyan oldalakon ahol nincsen titkosítandó tartalom. Így az Euroastra esetében ez nincsen beállítva azért, hogy takarékoskodjunk olvasóink idegeivel és idejével, valamint adatforgalmával. Ez különösen a tabletes azaz a normál oldalképet mobil  eszközön olvasó felhasználóinkra igaz.

 

Így a böngészés a figyelmeztetés ellenére teljesen biztonságos. Azaz a FIREFOX figyelmeztetést kéretik figyelmen kívül hagyni, és továbblépve a figyelmeztetést leokézvatovábbra is lehet olvasni az EUROASTRÁT!