Továbbfejlesztett Smart TV termékcsaládot mutat be az LG az idei CES-en

Az LG Electronics (LG) új CINEMA 3D Smart TV termékcsaládját a las vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatja be. A 2013-as tévéknél egyszerűbbé válik a tartalmak elérése és megosztása, valamint megújult a Magic Remote távirányító is. Az LG standjára látogatók továbbá olyan, különböző képátlójú Smart modellel találkozhatnak, mint a 213 centiméteres (84 hüvelykes) Ultra HD TV és a 140 centiméteres (55 hüvelykes) OLED TV.

 

Smart Control vezérlés

Az LG Smart Control az átgondolt vezérlés mintapéldája a továbbfejlesztett Smart Home felülettel és az új Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval. Az új Smart Home kezelőfelület a My Interest Cards* (Saját Érdeklődés kártya) megoldással gyors és egyszerű hozzáférést biztosít például a friss hírekhez, illetve az aktuális időjárási adatokhoz. A My Interest Cards a felhasználó igényei és ízlése szerint egyénre szabható.

* A My Interest Cards megoldás nem minden országban elérhető.

 

A Magic Remote mozgásérzékelős távirányító áttervezése során a tartalom- és menünavigáció finomhangolása volt az elsődleges szempont a minél egyszerűbb vezérlés érdekében. Az eszközben továbbra is elérhetők a korábbi Magic Remote távirányítók legalapvetőbb funkciói: a rámutatás, a görgetés, valamint a kézmozdulat- és hangfelismerés. A CES-en az LG bemutatja saját fejlesztésű hangvezérlési technológiájának legújabb vívmányát, a beszéd természetes ritmusának felismerésére képes Voice Mate funkciót. A Voice Mate része egy új hangalapú keresési lehetőség, amely egyszerre szűri az LG Smart TV platform összes területéről származó találatokat, úgy, mint a VoD-szolgáltatások, keresőmotorok, külső eszközök és egyebek.

Az LG Smart Control vezérlése a Magic Remote távirányítóval minden eddiginél kényelmesebbé teszik a gyártó Smart TV-inek használatát.

 

 

Smart Sharing - intelligens megosztás

A továbbfejlesztett SmartShareTM funkcióval a felhasználók Smart eszközeikről tartalmat „tükrözhetnek" vagy küldhetnek LG Smart TV készülékükre a számos rendelkezésre álló csatlakozási megoldás (például WiDi, Miracast) segítségével. A 2013-as termékcsalád tovább bővíti az eszközök közti megosztási lehetőségeket a Tag On bevezetésével. Ez a funkció azonnali összeköttetést teremt két eszköz között a villámgyors tartalommegosztás érdekében. A Tag On használatához elegendő odatartani egy okostelefont vagy más, NFC kompatibilis eszközt a CINEMA 3D Smart TV készüléken található NFC matricához. A 2013-as termékcsalád támogatja az LG Cloud funkciót is, így a felhasználók már akár nagyméretű tartalmat is szinte bárhonnan továbbíthatnak adatfolyamként.

 

Smart Discovery: tűt a szénakazalban

A Smart TV felhasználók egy folyamatosan bővülő tartalomkínálatból válogathatnak, de vajon hogyan találhatják meg könnyedén, amit keresnek, vagy ami érdekli őket a számos forrásból származó VoD (Video-on-Demand) és élőben közvetített műsorok széles tárházában? Az LG Smart TV-k az On Now speciális ajánlófunkció formájában kínálnak megoldást. Ez a kényelmesen használható szolgáltatás népszerű VoD- és sugárzott tartalmakat javasol praktikus miniatűrök formájában, hogy a néző minél gyorsabban és egyszerűbben választhasson.

 

Mozifilmek, játékok, életmóddal kapcsolatos, illetve 3D tartalmak bőséges kínálata áll rendelkezésre, így a nemzetközi és az adott régióba tartozó felhasználók egyaránt pillanatok alatt rátalálhatnak a kívánt tartalomra LG CINEMA 3D Smart TV készülékükön. A szolgáltatók (köztük helyi műsorközlők és előfizetői műsorszolgáltatók) egyre bővülő körével világszerte egyre több partnerségi megállapodás biztosítja, hogy az LG tartalomkínálata érdekes és naprakész legyen.

 

Az LG CINEMA 3D Smart TV-k zökkenőmentes felhasználói élményt és kimagasló képminőséget nyújtanak megnövelt teljesítményű központi processzoruknak (CPU) és grafikus processzoruknak (GPU) köszönhetően. Egyes prémium CINEMA 3D Smart TV készülékekben a CPU órajele 120 százalékkal, GPU órajele pedig 300 százalékkal haladja meg a korábbit, még élesebb képeket eredményezve, legyen szó akár játékról, filmezésről, vagy bármilyen multitaskingról.

 

Magic Stand állvány és CINEMA SCREEN formatervezés

Az új, 2013-as modellek az LG minimalista CINEMA SCREEN formatervezésének jegyeit hordozzák. A készülékek kerete még keskenyebb lett, hogy még jobban elmerülhessünk a látványban. A Magic Stand állvány tovább fokozza ezt a hatást. Egyszerre elegáns és praktikus, egyáltalán nem vonja el a figyelmet, illik a képernyőhöz, azt az érzetet kelti, mintha az lebegne. A vékony formaterv kiválóan illeszkedik bármilyen modern belsőépítészeti környezetbe, emellett az állvány elforgatható és gördíthető is, így a készülék könnyedén mozdítható.

 

Kényelmes CINEMA 3D

Az LG kínálatában elérhető CINEMA 3D Smart TV készülékekben a Film Patterned Retarder (FPR), más néven polarizált technológia is megtalálható, amely páratlanul kényelmes 3D élményt garantál. Ez a technológia könnyű szemüveget igényel, így kényelmesen, az aktív folyadékkristályos szemüvegeknél tapasztalható villódzás és elmosódás nélkül jön létre a 3D kép.

 

 

Környezetkímélő és biztonságos

Az LG CINEMA 3D Smart TV-je már több CES Innovációs Díjat is elnyert kimagasló hardveres és szoftveres tulajdonságaival, köztük a 2013-as CES Innovations Awards-ot is. 2012 decemberében egy másik rangos elismeréssel is jutalmazták a CINEMA 3D Smart TV termékcsaládot. Az 55LA6900 érdemelte ki az Underwriters Laboratories Inc. által osztott Environmental Product Declaration (EPD - Környezetkímélő Termék Elismerés) címet. Az 55LA6900 egyedülállónak bizonyult kimagasló energiahatékonyságával és környezetkímélő megoldásaival.

 

„Az LG célja változatlan: minél lenyűgözőbb és kényelmesebb felhasználói élményt nyújtani a fogyasztóknak a világ minden táján. - nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. - Minden kompromisszumot kerültünk az LG Smart TV platform fejlesztése és továbbfejlesztése során. Ennek eredményeképpen bizton állíthatjuk, hogy a 2013-as típusaink által nyújtott felhasználói élmény messze felülmúl minden várakozást és bizonyítja, hogy az LG sikeresen továbbfejlesztette a Smart TV platformot."