Az LG megkezdi az OLED TV forgalmazását

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy forgalomba hozza a régóta várt 138 cm-es (55") WRGB OLED TV-jét. Az 55EM9700 januártól előrendelhető Dél-Koreában és várhatóan a következő hónaptól kezdik el a szállítását. A nyugat-európai bevezetést követően Magyarországon valószínűleg az év második felében válik elérhetővé a készülék.

 

Az LG az első és eddig egyetlen vállalat, amely az újgenerációs technológiával készülő tévéjét forgalomba hozza, azzal a céllal, hogy rövid időn belül megszerezze a vezető szerepet az OLED televíziók szegmensében. A DisplaySearch előrejelzése szerint 2016-ig a világon 7,2 millió OLED TV-t fognak értékesíteni. Dél-Koreában január 3-án több mint 1400 LG üzletben kezdték meg a rendelések felvételét, készülékenként mintegy 11 millió KRW összegért (körülbelül 10 000 dollár), a szállítás pedig február első hetében kezdődik.

 

„Az LG az első és eddig egyetlen vállalat, amely az újgenerációs technológiával készülő televízióját forgalomba hozza. Hiszünk abban, hogy az OLED TV egy teljesen új korszakot jelent a szórakoztatóelektronika történetében. - nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. - Az OLED TV jóval több, mint a televíziós képernyőtechnológia egy újabb fejlesztési fejezete. A színes TV 60 évvel ezelőtti megjelenése óta nem lehettünk tanúi ekkora jelentőségű áttörésnek."

 

Az LG 4 milliméter vékony és 10 kg-nál is könnyebb OLED TV-je a kivételes WRGB technológiának köszönhetően lenyűgözően élénk és élethű képet biztosít. Az LG egyedülálló, 4-színű pixelre épülő megoldása egy fehér alpixelt is használ, amely a hagyományos piros, kék és zöld pixelekkel együtt hoz létre tökéletes színhatást. Az OLED TV sajátossága, hogy háttérmegvilágítás nélkül állítja elő a képet, így gyakorlatilag reakcióidő nélkül tudja megjeleníteni a mozgóképeket. Az LG különleges színfinomító (Color Refiner) funkciója még tökéletesebb tónusokat, ezáltal minden eddiginél ragyogóbb és természetesebb képmegjelenítést eredményez. A 138 cm-es (55") OLED TV végtelen kontrasztarányt is biztosít, amely a környezet fényerejétől és a látószögtől függetlenül gondoskodik az optimális kontrasztról.

 

Az LG OLED TV-t már megjelenése előtt is hatalmas figyelem övezte. A 2012-es CES-en „Best of Show" címe mellett az Amerikai Ipari Tervezők Szövetsége (IDEA) díját is elnyerte, illetve az EISA díjátadóján „European Display Achievement 2012-2013" elismerést vehetett át. A sikersorozat megkoronázásaként az LG OLED TV októberben a koreai Good Design President Award díjat is megkapta.