Sikeresen zárult a világ első sérültekből álló gospel kórusának castingja

 Minden fogyatékossági típusból voltak jelentkezők. Az első húsz jelentkező meghallgatásával indult az első sérültekből álló gospel kórus válogatása az ügyet támogató InterContinental Szállodában a hétvégén.

 

Már hírnévre szert tett előadók, de teljesen amatőr énekesek is megmérettették magukat a hétvégén a világ első sérültekből álló gospel kórusának válogatóján, mely a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére Bolyki Balázs vezetésével kel életre. A cél egy olyan szakmailag magas színvonalú gospel kórus létrehozása, amelyben minden fogyatékossági típus képviselője - aki tehetséges és kreatív - megtalálhatja a szerepét.

(lásd: http://euroastra.hu/node/67220). A kórus első fellépésére 2013 áprilisában kerül sor, a világhírű végtagok nélkül született prédikátor és motivációs tréner, Nick Vujicic előadásán.

 

Nem kis meglepetésre a különleges együttesbe nem csak amatőr énekesek, hanem már hírnévre szert tett előadók is jelentkeztek, így a látássérült Krizbai Teca vagy a Nemadomfel Együttes billentyűse és kiváló hangú énekese a szintén látássérült Szepesi Richárd is.

 

„Nagyon örülünk, hogy minden sérültségi típusból érkeztek jelentkezők a válogatásra, hiszen a célunk az, hogy minden tehetséges fogyatékos embernek lehetőséget adjunk életének, identitásának kiteljesítésére" - mondta el Papp Szabolcs a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. A casting során a jelentkezőknek énektudásuk mellett ritmusérzékükről vagy éppen improvizációs képességükről is számot kellett adniuk egy-két különleges feladat keretében a szakmai zsűri előtt, melyben a zenekar vezető Bolyki Balázs mellett Kiss Barna, a Nemadomfel Együttes vezetője, Kocsis Krisztián, a Bolyki Soul and Gospel egyik tagja és Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője foglalt helyet.

 

„Nagyon jó bemutatkozásokat hallhattunk a hétvége folyamán, mindenki esélyes a kórusba való bekerülésre" - összegezte a hétvégi első válogatót Dely Géza, a Nem Adom Fel Alapítvány vezetője. „Ráadásul a válogatót a Bolyki Soul and Gospel kórustagjai is segítették, jó volt látni, ahogy a jelentkezők és a kórustagok egymásra találnak a zene szeretetén keresztül" - tette hozzá a vezető.

 

„Új kihívást jelent számomra ez a lehetőség, hiszen igen különleges feladat az, hogy hogyan lehet, a különböző fogyatékossági típusba tartozó embereket egy közös egységre ráhangolni, az egységet közösen átélni és megélni, amit egy kórus jelent" - mondta el Bolyki Balázs, a gospel műfaj hazai ikonja. „Komoly feladatot jelent az is fogyatékos emberek esetében, hogy a közös instrukció mindenkihez eljusson, és a kórus homogén csapatként tudjon működni. Hiszek abban, hogy tényleg a világon egyedülálló produkció alakulhat ki ebből, ami a profi zenei élményen túl, erőt és reményt is képes adni az embereknek" - magyarázta Bolyki, a kórus szakmai vezetője.

 

A gospel kórusba való jelentkezés még nem zárult le, az alapítvány meghosszabbított határidővel 2013. január 19-éig várja azoknak a jó hangú, zenét szerető, a keresztény értékrend felé nyitott sérült embereknek a jelentkezését, akik szívesen képviselnék a világ felé a "Nem adom fel" üzenetet egy szakmailag igényes kórusban. A következő castingra 2013. január 19-én délelőtt kerül sor a Hotel InterContinentalban.

 

A Never Give Up Gospel Kórus első fellépésére a világhírű prédikátor, a láb és kéz nélkül született Nick Vujicic magyarországi látogatása során kerül sor.

„Nick Vujicic elfogadta alapítványunk meghívását, így a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Egyesület közös szervezésében 2013. április 18-20-a között a „nemadomfel lelkület" igazi nagykövete látogat hazánkban, s így Budapesten és Debrecenben tart majd előadásokat" - mondta el Papp Szabolcs.

 

www.nemadomfel.hu

www.facebook.com/nemadomfel

 

Lantai József