Az Európai Unió félretájékoztatási szolgálata jelenti: A Tavares jelentés (tervezet)

A mocskos kampány az Európai Unióban is meghonosodott, a jó amerikai hagyományok részeként. Itt két csoport csépeli egymást, a nemzeti jellegű érzelmeket és az önálló nemzetek közös Európáját továbbra is meghatározni kívánó csoport, valamint egy zöld-szabadliberális-libertiánus-szocialista-kommunista tagozat. Jelenlegi vezetésben az utóbbiak vannak többségben.

Hatásukat - mivel erősen kötődnek a bankokhoz és a mindenkit kifosztó szuper orthodox gazdaságpolitikához, -láthatjuk, hogyan sikerült a válságot totálisan félrekezelve Európa nagy részét nyomorba dönteniük. Szépen végigkopasztották Spanyolországot, Portugáliát, Görögországot, Ciprust és Olaszországot. Ennek hatása munkanélküliségben, nyomorban és mostanra egyre nagyobb  Európa ellenességben nyilvánul meg. Mindenütt megjelentek az Euró szkeptikus szélsőjobb és szélsőbal pártok, amelyek egyre nagyobb befolyásra tesznek szert. Ugyanakkor a Nagyok koalicióján belül is egyre több feszültséget szül mindez.

 

Ki gondolta volna, hogy a jelenlegi szocialista francia államfő a leggyűlöltebb személyiség lett, aki mintha az eredeti tőkefelhalmozás korában élnénk, agyon adóztatással,  az emberek érzelmeinek megsértésével, a hagyományok felrúgásával nem csak a gazdaságot, hanem a családokat is rombolja. Úgy tűnik tudatosan. Az angolok pedig egyszerűen fontolgatják, hogy csak a sima vámúniót megtartva egyszerűen kilépnek az Európai Únióból. (Megjegyzendő, hogy az egészségügy leépítését, az Állami Meghalasztó Szolgálat egészségügyben történő bevezetését nekik köszönhetjük, a Tony Blair féle politikának. Ez azt jelentette, hogy annyira le kell csökkenteni az egészségügy költségvetését, hogy a komoly kezelési költségbe kerülő betegek minél előbb meghaljanak. Más országok, mint például Hollandia ezt az euthanáziának nevezett asszisztált öngyilkosságok elősegítésével éri el.) Izlandon az új párt, aki győzött a választásokon felül kívánja vizsgálni az Európai Unióhoz történő csatlakozást.

 

Ebbe a gazdasági térbe lépett be Magyarország. Nagyon gyorsan kihúzta a gyufát, mivel  nem kiván beállni abba a sorba, amit a nagyok diktáltak. Miután felmérték a viszonyokat  itthon ugyanis rájöttek, hogy van lehetőség egy másik út járására is. Ez viszont nagyon-nagyon csípte a balliberális koalíció szemét. Mivel ekkor már a nemzeti kormány támasztotta akadályok hárulnak egy ország kifosztása, a szabadrabló privatizálások elé. Igy a kormány lassan elindíthat egy anti ciklikus politikát, ha alapvető dolgokat megold:

 

-          nem terheli tovább az egyes embereket. Különösen azért mert nincsen tartalék felhalmozott vagyon a társadalom nagy részénél. (Így kiesik a vagyonadó és az ingatlanadó szocialisták által dédelgetett szép terve)

-          - Nem adóztatja meg a nyugdíjakat. (Mert a szintjük a megélhetéshez képest alacsony. Ezért visszacsinálta azt a kötelező-magánnyugdíjpénztári rendszert, ami az állami nyugdíjalapokból a magánzsebekbe, mégpedig főként külföldi multinacionális bankok és alapok zsebeibe irányítja a pénzt.)

-          -Aktív banki politikát folytat a gazdaság élénkítésére. Ehhez elegendőek az EU-ban alkalmazott eszközök, de a gazdaság érdekében aktivan kell alkalmazni őket. (Na ez sem tetszett külföldön egyes köröknek, lett is cirkusz belőle. De a piacok mivel észrevették, hogy riasztgatták őket megnyugodtak. És befektetnek is Magyarországon, hiába gágognak egyesek mást -magyarán hazudnak - ebben a témában (is).  Azaz az ország pénzügyi szükségleteit képes a piacról finanszírozni.

A kormány legnagyobb és az ország szempontjából eddigi legjobb lépése az volt, hogy amikor az Európai Únió a minél rosszabb annál jobb elve alapján újabb megszorításokat követel, akkor a magyar kormány  mindig azon területeket terheli, akik ezt a helyzetet előidézték. Minél hangosabbak ezek az érdekcsoportok, annál jobban lépnek a lábujjukra...

Ez pedig példátlan. Skandalum. Ebben a légkörben, a pártosság és a lobby érdekek szem előtt tartásával született meg a Tavares-jelentés tervezet. Olyannyira nem törödik a tényekkel, hogy a másik jelentéstevő egyszerűen lemondott. (Rendel az Eu, irja a doktor történész.....)

Az elkészült jelentést érdekes módon nem igen terjesztette a maga eredeti voltában a magyar szociál-liberális sajtó. Ugyanis kormány ellenes fegyvert akar belőle kovácsolni. Pedig, ha az ember ismeri az EU bürokráciáját, tudja ez bizony elérhető. Sőt hivatalos ferdítésben magyarul is megvan az EU rendszerében nyilvánosan hozzáférhetően. Csak ezt kéne bemutatni, ismertetni és főként az eredeti szöveget terjeszteni. Még fordítási költség sem kell:

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/libe/pr/935/935253/935253hu.pdf

 

Ha az emberek veszik a fáradtságot, és nem a kommentárok kommentárjainak szübjektív kommentárjait idézik nekik, a bűnös nemzet tudatot beprogramozva jó előre, akkor el is tudnak gondolkodni. De hát ez sem érdeke a jelenleg már javában itthon is a mocskos kampányában benne lévő szociál-liberális oldalnak. Sem pedig az EU érdekcsoportjainak. Az meg végképp, hogy az emberek aktivizálódjanak. A lehetőség ugyanis megvan, hogy akár magyar nyelven is elárasszák az emberek leveleikkel az EU illetékeseit, vagy panaszkodjanak a hármas mérce miatt. (A magyar ugyanis hivatalos nyelv.) De nem teszik. Sem itthon sem külföldön.

 

Az emberek a HATALOM-ra mint olyanra tekintenek fel. És csakis a kormányokon múlik, mit lépnek vagy nem lépnek. Mert a Tavares jelentés tervezet hazug. Igaztalan és félreferdít. A klasszikus a magyar Parlamentben is gyakran alkalmazott eljárást követi. Arra épít, hogy akik döntenek, azok egy eleve elrendelt koncepciókkal, kiosztott lobby szerepekkel érkeznek. És nem olvassák el. Sem ezt, se más anyagot. Arról meg végképp szó sem lehet, hogy az igazság tartalmáról meggyőződjenek. De szavaznak. Lobby és párt preferenciájuk szerint. A valóság meg értelemszerűen senkit sem érdekel. Zavaró.

 

ADVOCATUS DIABOLI

CsatolmányMéret
935253hu.pdf288.61 KB