Két kamera Európa legjobbjai között, melyekkel a kezdők is könnyen lehetnek profik

Könnyű és egyszerű használhatóságáért és a fényképek/videók kényelmes megosztását szolgáló kiegészítő funkcióiért kapott EISA díjat a Canon tükörreflexes belépő-szintű fényképezőgépe, az EOS 1200D. A LEGRIA mini X egyebek mellett 170°-os látószögével, Full HD képminőségével és csodálatos hangrögzítésével vívta ki az EISA zsűrijének elismerését

A Canon két kiemelkedő elismerésben részesült az Európai Kép- és Hangszövetségtől (European Imaging and Sound Association, EISA). A népszerű EOS 1200D elnyerte a „European Consumer DSLR Camera 2014-2015'" nevű, a LEGRIA mini X pedig a „European Lifestyle Camcorder 2014-2015" elnevezésű („legjobb európai DSLR-kamera", illetve „legjobb európai életstílus-kamera") díjat, amely ismételten bizonyítja a Canon-termékek különleges minőségét.

Az EISA díjait húsz ország 50 szaklapjának szerkesztőiből összeálló bizottság szavazatai alapján ítélik oda. A díjakkal azokat a termékeket ismerik el, amelyekben egyesül a legfejlettebb technológia, a legkeresettebb funkciók és a lenyűgöző formaterv. Ebben az évben a zsűri úgy ítélte meg, hogy a LEGRIA mini X és az EOS 1200D felel meg leginkább az említett feltételnek.

„Igyekszünk olyan termékeket kínálni vásárlóinknak, amelyekkel új, kreatív lehetőségeket fedezhetnek fel, és erre mind az EOS 1200D, mind a LEGRIA mini X egyértelműen alkalmas" - mondta Steve Marshall, a Canon Europe Consumer Imaging Group részlegének marketingigazgatója. „Rendkívül büszkék vagyunk a díjra. Igazán jó érzés látni, hogy elismerik a vezető technológiák kidolgozására irányuló folyamatos erőfeszítéseinket. A legfontosabb számunkra az, hogy ügyfeleink a legkülönbözőbb módon mesélhessék el történeteiket - az EISA zsűrijének döntése mutatja, hogy jó úton járunk.

„European SLR Camera 2014-2015": Canon EOS 1200D

A Canon EOS 1200D-ről az EISA zsűrije ezt mondta: „Ez a kompakt, könnyű és egyszerűen használható belépő szintű digitális tükörreflexes gép a fényképezéssel még csak most ismerkedőket és a tapasztalt, de árérzékeny, felhasználókat egyszerre szólítja meg. 18 megapixeles, APS‐C CMOS érzékelőnek és DIGIC 4 processzornak köszönhetően kiváló minőségű képek készíthetők vele remek dinamikatartománnyal és alacsony zajszinttel, akár még ISO 1600-as vagy magasabb érték esetén is. A dedikált okostelefonos alkalmazás, az EOS Companion hozzásegíti az új felhasználókat ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a kamerából. Az olyan kiegészítő funkciókkal, mint a 460 ezer‐képpontos LCD-képernyő, a 63 zónás kétszintű fénymérő, az objektíven belüli korrekció és a kreatív szűrők, a Canon EOS 1200D kivételes értéket kínál az áráért."

„European Lifestyle Camcorder 2014-2015": Canon LEGRIA mini X

A Canon LEGRIA mini X-ről a következő értékelést adta a független zsűri: „Ennek a kis kamerának a második generációja tovább tökéletesíti a Canon korábbi innovációját. A LEGRIA mini X egy olyan sokoldalú, elforgatható érintőképernyővel felszerelt eszköz, amellyel könnyen készíthetünk akár saját magunkról is videókat. Az állítható állványnak köszönhetően a felvevő szinte bármilyen felületen elhelyezhető, ráadásul a különlegesen széles, 170 fokos látószögű objektív mindent lát. A készülék a Full HD videókat (25p vagy 50i) a Canon F/2.8 objektívjével az 1/2,3-as típusú, 12,8 megapixeles CMOS érzékelőn keresztül MP4 és AVCHD kodekkel is rögzíti. Mindemellett tömörítetlen LPCM audiofájlt is rögzít a belső mikrofonnal. A kamerát sokféle csatlakozási lehetőséggel is felszerelték, beleértve a külső mikrofon csatlakoztatására szolgáló 3,5 mm-es jack-bemenetet, a fejhallgató-terminált, a mini HDMI és mini USB csatlakozókat, valamint a fájlok kényelmes továbbítását szolgáló Wi-Fi kapcsolatot. Az utóbbival a LEGRIA mini X vezeték nélkül irányítható okoseszközökről is. Mivel lényege a könnyű használhatóság, tökéletes partner a mindennapi kalandokhoz."