Idő- és energiatakarékos házimunka az LG legújabb mosógépeivel

Az LG az IFA 2014 kiállításon mutatja be a vállalat legújabb, forradalmi TurboWashTM és 6 Motion Direct Drive technológiával működő energiatakarékos mosógépét, amely mindössze 49 perc alatt végez egy teljes mosási ciklussal. A TurboWashTM technológiának köszönhetően az LG legújabb környezetbarát mosógépei nem csupán teljesítik, hanem 55 százalékkal meg is haladják az A+++ energiaosztály követelményeit. A legújabb mosógépek emellett az otthoni energiaigény és -költségek csökkentésében is segítenek, teljesítménycsökkenés nélkül. Az LG TurboWashTM technológiája a gyorsabb mosás és az idő- és víztakarékos működés révén felülmúlhatatlan kényelmet kínál.

 

TurboWashTM technológia

Az LG elöltöltős mosógépének forradalmi TurboWashTM technológiája akár 36 perccel1 rövidebb idő alatt képes elvégezni egy fél adagos pamutmosási ciklust, így jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé. A leggyakrabban használt mosóprogramok - pamut, nagy mennyiségű pamut, vegyes és kímélő - mindössze 49-59 percet vesznek igénybe. A mosógép TurboWashTM üzemmódja két szempontból is előnyös: az energiafogyasztás akár 15%-kal, a vízfogyasztás pedig akár 40%-kal is csökkenthető 2, így a gyors mosás mellett a számlák is alacsonyabbak lesznek. Emellett az LG egyedülálló Jet Spray fúvókája az öblítési ciklusban két percig nagy erővel fecskendez vizet a mosódobba, így alaposabban, kevesebb víz és energia felhasználásával távolítja el a tisztítószert a ruhákról.

 

6 Motion Direct Drive technológia

Az LG 6 Motion Direct Drive technológiája hat különböző előre beállított program kombinációjával az adott típusú ruhára szabott mosást tesz lehetővé. A hatékonyságban a kézi mosáshoz mérhető 6 Motion Direct Drive technológia kevésbé gyűri és károsítja az anyagot, így jobban kíméli a ruhákat. Az LG környezetbarát mosógépei a speciális Inverter Direct Drive motornak köszönhetően emellett halkan, kevesebb vibrációval üzemelnek - megbízhatóságuk biztos tudatában az LG tízéves garanciát vállal a motorra. 

 

TrueSteamTM technológia

A legújabb LG elöltöltős mosógép TrueSteamTM technológiája gőzölős lágyítással, gőzölős frissítéssel és allergénmentesítő funkcióval segíti a mosást. A gőzölős lágyító funkció segít az anyag eredeti minőségének megőrzésében, és szükségtelenné teszi a vegyi alapú öblítők használatát. A gőzölős frissítő funkció víz helyett gőzzel szünteti meg a gyűrődéseket és a kellemetlen szagokat a kényes anyagú ruhákon, és rendkívül alapos tisztítást tesz lehetővé mindössze 20 perc alatt. A TrueSteamTM technológia eltávolítja az allergéneket, az atkákat és a tisztítószer-maradványokat, amelyek légzési és bőrproblémákat okozhatnak.

 

Intelligens, kényelmes csatlakoztatási lehetőségek

Az LG már régóta az intelligens technológia úttörője, 2014-ben pedig még fejlettebb csatlakoztatási és kényelmi funkciókkal jelentkezik, többek között új, letölthető mosóprogramokkal. Az LG intelligens készülékei NFC-kapcsolaton keresztül pillanatok alatt párosíthatók okostelefonnal, ami gyors adatcserét tesz lehetővé. A felhasználók NFC-címkék segítségével új mosóprogramokat tölthetnek le, például pamutmosási, babaruhákhoz való és hidegmosó programokat - ezek aktiválásához csak hozzá kell érinteni az okostelefont az NFC Tag On szimbólumhoz a mosógépen. A szintén NFC-alapú Smart DiagnosisTM funkcióval emellett gyorsan és hatékonyan elhárítható a mosógéppel kapcsolatos legtöbb kisebb probléma, így elkerülhetők a költséges és kellemetlen szervizhívások és otthoni kiszállások. 

 

Forradalmi Eco-Hybrid technológia és intelligens kialakítás

Az LG Eco-Hybrid mosó-szárítógépei a mosógépek többségével ellentétben levegővel szárító és normál szárító üzemmóddal is rendelkeznek. Mindezek a kényelmes és gazdaságos funkciók „A" osztályú energiamegtakarítást biztosítanak. Az LG hagyományos szárítási üzemmódjaihoz képest a hatékony levegővel szárító beállítással évente közel 7000 liter víz takarítható meg.3 Emellett szabványos 60 cm-es mérete ellenére az LG Eco-Hybrid mosó-szárítógép a világon elsőként kínál 12 kg-os mosási és 8 kg-os szárítási kapacitást, így gyakorlatilag körülbelül évi 91 töltettel csökkentheti a háztartás mosási igényét.4

 

Az LG Eco-Hybrid szárító gazdaságos és gyors (Eco, illetve Speed) üzemmóddal is rendelkezik, a tulajdonos tehát energia- és időtakarékos szárítási beállítások közül választhat. A gazdaságos üzemmód a kifinomult hőszivattyús technológiának köszönhetően az A+++ energiaosztálynál akár 10%-kal gazdaságosabb működést tesz lehetővé, míg gyors üzemmódban A++-os energiahatékonyság mellett 30%-kal rövidebb ideig5 tart a szárítási ciklus, így a tulajdonos több időt fordíthat fontosabb dolgokra. Az LG Eco-Hybrid ideális kényes ruhadarabok szárítására, ugyanis alacsony hőfokon is képes eredményesen szárítani, így az anyag kevésbé károsodik, és nem megy össze.

Mindemellett az új LG mosógépek letisztult, elegáns vonalvezetése bármilyen berendezéshez harmonikusan illeszkedik. A termékcsalád valamennyi tagja teljes érintőpanelt kapott, ami döntött, hogy jobban lehessen látni rajta a fehér LED-kijelzőket, valamint rejtett fogantyús fekete ajtóval rendelkezik.

 

„A modern élet feszített tempójában a mai vásárlóknak egyre kevesebb idejük jut a háztartási munkára - mondta Seong-jin Jo, az LG Electronics Home Appliance Company elnök-vezérigazgatója. - A forradalmi TurboWashTM technológiával ellátott új elöltöltős mosógépünk gyorsan, teljesítményi kompromisszumok nélkül dolgozik. A gyors mosóprogramoknak köszönhetően tulajdonosa több időt tölthet pihenéssel vagy a házimunkánál fontosabb dolgokkal, például a családjával."

 

Az LG a Messe Berlin 11.2-es termében várja az IFA látogatóit, akik szeptember 5. és 10. között testközelből is megtekinthetik a vállalat rendkívüli új mosógépeit.

 

1 Intertek által tesztelve: F94933WHS modell, 5kg töltettel, TurboWashTM pamutmosási ciklussal 59 perc alatt most, (±5 százalék eltérés lehetséges).

2 Intertek által tesztelve: F94933WHS modell, pamut mosáson /40℃/1400-as centrifuga fordulatszámon, 5kg töltettel TurboWashTM -sal és TurboWashTM nélkül.

3 Az LG hagyományos modelljei étlagban 220 szárítási ciklust végeznek évente , 40,2 liter víz felhasználásával.

4 Egy 7kg kapacitású mosógép 220-at mos egy évben.

5 LG laborban tesztelve: összehísonlítva az Eco és a Gyors szárítási módokat. Teletöltve: a mosógép az Eco módban 24 perc alatt, a Gyors módban pedig 16 perc alatt szárít.

 

Főbb jellemzők:

 

Elöltöltős mosógép (S sorozat)

Ÿ       TurboWashTM és 6 Motion Direct Drive technológia

Ÿ       Energiatakarékos működés (A+++-55%)

Ÿ       Inverter Direct Drive motor (tízéves garanciával)

Ÿ       TrueSteamTM

Ÿ       Gőzölős lágyítás

Ÿ       Gőzölős frissítés

Ÿ       Allergénmentesítés

Ÿ       14 perces gyorsciklus

Ÿ       Wi-Fi-alapú vezérlés

Ÿ       Smart Diagnosis diagnosztika

Ÿ       Színes LCD-kijelző

Ÿ       Teljes felületén érintésérzékeny kezelőpanel

Ÿ       Rejtett fogantyús ajtó

Ÿ       Nagy méretű krómajtó fekete ablakkal

 

 

 

Elöltöltős mosógép (1-es sorozat)

Ÿ       TurboWashTM és 6 Motion Direct Drive technológia

Ÿ       Energiatakarékos működés (A+++-40-55%)

Ÿ       Inverter Direct Drive motor (tízéves garanciával)

Ÿ       TrueSteamTM

Ÿ       Gőzölős lágyítás

Ÿ       Gőzölős frissítés

Ÿ       Allergénmentesítés

Ÿ       14 perces gyorsciklus

Ÿ       NFC Tag

Ÿ       Smart Diagnosis diagnosztika

Ÿ       Grafikus LED-kijelző

Ÿ       Teljes felületén érintésérzékeny kezelőpanel

Ÿ       Rejtett fogantyús ajtó

Ÿ       Nagy méretű krómajtó fekete ablakkal

 

Elöltöltős mosógép (2-es / 3-as sorozat)

Ÿ       TurboWashTM és 6 Motion Direct Drive technológia

Ÿ       Energiatakarékos működés (A+++-40%)

Ÿ       Inverter Direct Drive motor (tízéves garanciával)

Ÿ       14 perces gyorsciklus

Ÿ       Foltmentesítő program

Ÿ       Kímélő mosás

Ÿ       NFC Tag

Ÿ       Smart Diagnosis diagnosztika

Ÿ       Grafikus LED-kijelző

Ÿ       Teljes felületén érintésérzékeny kezelőpanel

Ÿ       Rejtett fogantyús ajtó

Ÿ       Nagy méretű krómajtó fekete ablakkal (a 3-as sorozat esetén)