Toshiba Satellite Click Mini 2 az 1-ben notebook

Június végén sajtóesemény keretében mutatták be a Toshiba aktuális termékpalettájának két legújabb termékét, a PixelPureTM (2560 x 1440) érintőképernyővel ellátott KIRA Ultrabookot és a Full HD Satellite Click Mini 2 az 1-ben eszközt. A termékeket Szabó Tamás, PR Manager köszöntője után Sáfrányos Tamás, Country Manager mutatta be.

 

Az alábbiakban ismerkedjenek meg Olvasóink a Satellite Click Mini-vel.

Toshiba Satellite Click Mini 2 az 1-ben notebook - leválasztható kijelzővel, igényeinek megfelelően, mobilitásra tervezve. A 8,9 hüvelykes (22,6 cm) méretű, rendkívül könnyen hordozható, kompakt eszköz kétféle szerepet is betölthet: egy teljes funkcionalitású, Windows 8.1 Update rendszerrel ellátott laptop, mely egy gomb megnyomásával táblagéppé alakítható, így nem szükséges két eszközt magunkkal vinni. A Satellite Click Mini sokoldalúsága révén számos felhasználói csoport számára tökéletes. Mindazon Windows-felhasználóknak ideális választás, akik útközben többet szeretnének kihozni eszközükből, valamint lehet akár gyermekek első számítógépe, de örömmel használhatják egyetemisták is, akik mindenből a legjobbat szeretnék.

 

A 8,9 hüvelykes (22,6 cm) Satellite Click Mini tömege tablet módban mindössze 470 g, vastagsága pedig csak 9,8 mm, míg billentyűzetes dokkolójával együtt ugyanezen értékek: 999 g és19,9 mm. A kompakt eszközt Full HD felbontású (1920 x 1200), nagy fényerejű IPS kijelzővel látták el, mely nagy betekintési szögének köszönhetően több néző számára is kiváló vizuális élményt nyújt filmnézés vagy fotóink megtekintése közben.

 

A lélegzetelállító képi tartalom mellett a Satellite Click Mini kitűnő hangzást is nyújt, melyet a Dolby® Digital PlusTM eljárással ellátott, oldalsó elhelyezésű sztereó hangszórók biztosítanak. A hangzásjavító funkció lehetővé teszi, hogy a filmekben, a zenékben vagy a játékokban elhangzó minden zörej és futam úgy szól, ahogy eleve eltervezték. A hang erőteljes és kiváló minőségű.

 

Tökéletes használhatóság útközben is. A Satellite Click Mini a gondos tervezésnek köszönhetően otthon és utazás közben munkára és szórakozásra egyaránt remekül használható egész nap. A billentyűzetet csatlakoztatva, akkumulátoros üzemmódban akár 16 óra videolejátszásra is képes, ami egy átlagos munkanapra elegendő, sőt még utána is. Billentyűzet nélkül, tabletként a Satellite Click Minin egyszeri feltöltéssel akár 8 órán át nézhetjük kedvenc filmjeinket. Az intelligens rendszer először mindig a készülék akkumulátorát tölti fel és meríti le utoljára, ezáltal önállóan használva az akku üzemideje a lehető legjobban használható ki.

 

A Windows 8.1 with Bing operációs rendszerrel ellátott eszközhöz egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra szóló előfizetés is jár, így a már megszokott alkalmazásokkal készíthetjük el dokumentumainkat vagy olvashatjuk el elektronikus leveleinket. A Microsoft Office 365 Egyszemélyes változat előfizetése egy személyi számítógépre is kiterjeszthető, vagyis az eszközök közti adatcsere sem jelenthet gondot. Az előfizetéshez továbbá 1TB OneDrive online tárhely3 használata is jár, az adatainkat tehát biztonságos helyen tárolhatjuk. A havi 60 Skype nemzetközi perc révén pedig nehézségek nélkül tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal és családunkkal.

 

A beépített Intel® AtomTM processzor elegendő teljesítményt és sebességet nyújt a legújabb, lenyűgöző grafikájú mobilos játékokhoz, valamint gyors rendszerbetöltést, böngészést biztosít, és több alkalmazás egyidejű futtatását is lehetővé teszi.

 

A Satellite Click Mini sokféle csatlakozási lehetőséggel rendelkezik tablet és laptop módban egyaránt. Tabletként a Micro-HDMI® kimenet segítségével az eszköz nagy kijelzőhöz kapcsolható, ami például nagyobb nézőközönség esetén ideális.

A microSD/SDHC/SDXC bővítőhely és a Micro-USB 2.0 port a különféle tartalmak megosztásában nyújt segítséget. A billentyűzet teljes méretű USB 2.0 portot és SD kártyahelyet tartalmaz, így a fájlok cseréje sem jelent gondot, illetve a beépített 32 GB eMMC tárhely is egyszerűen bővíthető. A vezeték nélküli kijelző technológiája segítségével az audio- és videotartalmak könnyedén, vezetékek használata nélkül megoszthatóak a csatlakoztatott eszközökkel.

 

Az 5 MP-es, autofókuszos hátlapi kamera révén az utazás bármelyik pillanatát csúcsminőségben rögzíthetjük, míg a HD felbontású előlapi kamera segítségével szemtől szembe folytathatunk videobeszélgetést. A Satellite Click Mini egyik jellegzetessége a telepített TruCapture alkalmazás, ennek köszönhetően a dokumentumainkról, egy fehér tábla tartalmáról vagy akár egy vetített képről kiváló minőségű fotót rögzíthetünk még útközben is, így rengeteg időt spórolhatunk meg. A TruCapture csökkenti a tükröződést és kiemeli a színeket, ezáltal a rögzített dokumentum, szöveg olvashatósága növekszik. A TruCapture alkalmazás karakterfelismerő funkciója azt is lehetővé teszi, hogy a vele rögzített nyomtatott szövegekben kereshetünk, illetve más alkalmazásokban is felhasználhatjuk azokat.

 

A szaténarany(Satin GoldTM) és gyöngyházfehér színben kapható Satellite Click Mini éppen annyira stílusos, mint amennyire kényelmesen használható. Rendkívül tartós kialakítású, és mindig kész a használatra. A gyöngyházfehér Toshiba Satellite Click Mini 2015 első negyedévében került az európai boltokba, míg szaténarany (Satin GoldTM) színben 2015 második negyedévétől kapható.

 

Toshiba Satellite Click Mini:

Kijelző: 8,9" (22,6 cm) WUXGA (1920 x 1200) IPS kijelző,

  kapacitív, tízujjas érintésvezérléssel

Processzor: Intel® AtomTM Z3735F processzor

Grafikus egység: Integrált Intel® grafikus egység

Memória: 2 GB DDR3L

Háttértár: 32 GB eMMC

Csatlakozók:

Tablet: 1 x Micro-HDMI®-kimenet, 1 x Micro-USB és 1 x microSD kártyahely

 (akár 128 GB támogatása), 1 x mikrofon/fejhallgató egyesített port

Billentyűzet: 1 x teljes méretű USB 2.0, 1 x teljes méretű SD kártyahely

          (akár 128 GB támogatása)

Adatátvitel: WiFi® 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, vezeték nélküli kijelző technológia

5 MP-es autofókuszos hátoldali kamera, 2 MP-es előlapi kamera

Hang: oldalsó nyílású sztereó hangszórók, Dolby® Digital PlusTM hangzásjavítással

Operációs rendszer: Windows 8.1 Update with Bing

Egyéves előfizetés a Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatára

Akkumulátor-üzemidő: akár 16 óra videolejátszás a billentyűzetes dokkolóval

Szín: Szaténarany (Satin GoldTM) vagy gyöngyházfehér

Méretek: Tablet mód: 235 x 161 x 9,8 mm

                Laptop mód : 235 x 170,6 x 19,9 mm

Tömeg: Tablet: 470 g2

              Laptop mód: 999 g2

 

www.toshiba.hu

www.toshiba.eu

 

Lantai József