Révay András: Ész, szerencse, türelem

Főként ez a három szükséges ahhoz, hogy egy álom idén is megvalósuljon. Kellenek még segítők - jócskán - vállalkozók, no meg vállalkozó kedvű emberek, akik ott lesznek augusztus 29-én, a „Nagy Keresés Napján" a HUNGEXPO területén és részt vesznek a játékban.

Idén lesz ugyanis a harmadik lehetőség arra, hogy egymással összefogott nagy cégek valakinek óriási örömet szerezzenek - teljesen önzetlenül. Először 2013-ban hirdették meg a keresést. Akkor a budapesti Szent István parkban és környékén sok ezren vettek részt a játékban és egy autót lehetett nyerni. Tavaly - egy közvélemény-kutatás eredményeként - már lakás volt a nyeremény, idén ez kibővül. A főnyeremény most is egy lakás lesz, de társul hozzá egy kétszemélyes luxusutazás. Megszerezni bármelyiket, viszonylag egyszerű. Az első lépés, hogy a keresésre vállalkozónak regisztrálni kell magát előregisztráció idején a http://www.dominiumvini.hu/regisztracio vagy a kampányidőszakban a https://www.facebook.com/NagyKeresesNapja/app oldalon és a segítő cégek honlapján. Ezt követően már csak a fentebb megjelölt három tényezőre lesz szükség.

Az ötlet kitalálója és a megvalósítás motorja, rendezője dr. Palotás János, egykori országgyűlési képviselő, a VOSZ elnöke, ismert vállalkozó volt, de a keresést persze nem egyedül szervezi. Segítségére vannak a Dominium Vini borklub tagjai. A klub valójában egy 2008-ban alakult baráti társaság, mely az ország legnagyobb üzleti klubja is. Kétszáz cég és hatszáz magánszemély a tagja, méreteikre jellemző, hogy száz legnagyobb tagjuk éves árbevétele 2000 milliárd forint! Évente többször találkoznak, sokszor családtagokkal együtt. Ebben a körben döntötték el két évvel ezelőtt, hogy évente szerveznek egy olyan rendezvényt, ami „egy kicsit ellene megy a mai világnak"! Bárki jelen lehet, senkinek nem kell fizetni semmit - még a parkolás is ingyenes. Csak regisztrálni kell rá. A cél: gyertek el és töltsünk el együtt egy nagyszerű napot, mindig augusztus utolsó szombatján! Az első alkalommal mintegy kétezer ember kereste a ravaszul elrejtett autókulcsot. Másodszorra már több mint tizenkétezren mentek el a HUNGEXPO területén meghirdetett keresésre, mely a sikeres megtalálás után zenés szórakozással folytatódott.

Idén a rendezvény várhatóan még nagyobb szabású lesz és egész napra kínál kitűnő elfoglaltságot. Először nem a lakást, hanem a kétszemélyes, egyhetes luxusutazást lehet megnyerni. Ha ez sikerült valakinek, akkor nyolc-tíz együttes fellépésével valóságos mini-fesztivál veszi kezdetét. Olyan művészeket láthat-hallhat a közönség, akiknek a rendezvényein máskor sok ezer forintos belépődíjat kérnek. Az F pavilonban úgy 1500 - 2000 négyzetméteren a gyerekek számára alakítanak ki játszóhelyet. A budapesti öröklakás kulcsának keresését délután három - félnégy tájban indítják majd el. Egészen bizonyos, hogy lesz győztes! A rendezők ugyanis negyedóránként segítő információt tesznek közzé, minél jobban múlik az idő annál pontosabbat.

Kétségtelen, hogy ma a világban sok a gond. Egyre kevesebben tehetik meg, hogy önzetlenül segítenek. Ám az is bizonyos: ha jelentős márkák összefognak, az egy résztvevőre jutó költség már vállalható számukra, azt oda lehet önkéntes, társadalmi célra adni! A játéknak két fontos sajátossága van. Az első, hogy nem az utazást jelképező földgömböt, nem a lakáskulcsot kell megtalálni, hanem a hozzájuk vezető módot. Tavaly például egy csalafinta módon elrejtett telefonszámot kellett felhívni. Aki felismerte a trükköt és a helyes számot hívta - előzetesen regisztrált is - azt egy rendszer azonosította, SMS üzenetben válaszolt neki és a nyertes így jutott el a kulcsig. A mások fontos dolog, hogy a nyertest egyetlen fillér kiadás nem terheli. Sem adó, sem illeték, sem a földhivatali bejegyzés díja - szóval semmi! A rendezők minden anyagi terhet átvállalnak és fedeznek. Semmi másért, csak azért, hogy valakik boldogok legyenek. Hogy pár tízezren, néhány hétig álmodjanak róla, mert valaki számára a csoda biztosan bekövetkezik, csak egy picit tenni kell érte: regisztrálni kell, ott kell lenni és gondolkozni kell!

http://dominiumvini.hu/versenyszabalyzat