Megszavazta a görög Parlament az ország kifosztását és rabszolgasorba taszitását lehetővé tevő egyezményt

Részlet az IMF jelentésből - a teljes letölthető a cikk végérőlRészlet az IMF jelentésből - a teljes letölthető a cikk végérőlA fősodratú média természetesen a lázadó görögökről ír, akik közül legalább húszezren tiltakoztak a Szintagma téren a megszorítások ellen. Ugynakkor - sajnos beleértve a magyar sajtót is - a lusta jól élő görögökről cikkeznek. Mintegy meg akarják magyarázni, vajon miért is kellett meglázni Görögországot.UPDATE 2015-07-16 01:25:48 : Megszavazta a Görög parlament az EUval kötött egyezmény diktátumot.

 

Valami miatt Görögország kifosztásában és megalázásában Németország jeleskedett. Merkel és a német pénzügyminiszter ragaszkodott a jelenlegi embertelen adóság egyezmény aláírásához. Az Internet népe azonban nem felejt. a #BoycottGermany hashtagot több mint 80 ezerszer használták már a Neten és terjed. http://www.bbc.com/news/blogs-trending-33538098

 A terjedő boycott felhívás Foto BBCA terjedő boycott felhívás Foto BBC

 

Az emberek azt szeretnék elérni, hogy kerüljenek boycott alá a német áruk. (ha ez hatásos, akkor a magyar költségvetés ezt nagyon meg fogja sínyleni. Nem kéne épp most stadionokat építeni. Jön a válsááág!!!!!!) Ugyanis Németország az aki nem felejtette, és azokat az országokat, akik segitették ma már minősíthetetlen hangnemben bántalmazza. Gondoljunk csak arra, hogy a demokrácia védelmének ürügyén mennyire igazságtalan vádakkal illetik Magyarországot egyes német sajtó orgánumok. Pedig a Berlini Fal leomlása Magyarországnak volt köszönhető, meg a német újraegyesítés, a menekültválság megoldása. És az, hogy nem volt halálos áldozata ennek a folyamatnak.

 David Graeber eredeti Twitter posztja Foto: BBCDavid Graeber eredeti Twitter posztja Foto: BBC

Az eredeti felhívás David Graeber ismert amerikai anarchista aktivistától származik - képünkön - de immár tőle függetlenül önálló életre kelt.

 

Azonban kevesen tudják, hogy Németország a második világháború után teljes adósság elengedésben részesült. A Náci birodalom adósságait éppen úgy nem kellett visszafizetniük,  mint a háborús jóvátétel miatt kirótt büntetéseket sem. Sőt az amerikaiak ugyanavezett Marschall segélye segitett eszköz, nyersanyag és pénzadományok révén ujjáépiteni Németországot.

 

A jelenlegi Európai Úniós diktátumban Németország vezette tárgyalói csoport mindent elkövetett azért, hogy az IMF jelentése, és annak kiegészítése titokban maradjon. Ezt a két angol nyelvű anyagot olvasóink letölthetik a cikk végéről. Igaz, bizonyos hangok ennek az IMF anyagnak a szerepét igyekeznek kisebbíteni, mondván nem akként és nem úgy értik, félreértik. Aki angolul tud olvassa:  Görögországnak legalább harminc év fizetési moratórium és adósság elengedés lenne ahhoz szükséges, hogy az ország ismét működőképes legyen. Németország és néhány más állam ezt merven ellenzi.

 

Az Internet népe úgy tűnik, hogy a liberális agymosás ellenére is látja, ez az egyezmény nem szól másról, mint a görögök  totális kifosztásáról és rabszolga sorba taszításáról. Most kéne a huhogóknak picit elgondolkodni, mi lett volna, ha Magyarországot a Bokros félék beviszik az uró rendszerbe és az akkori adósságszintettel folyamatosan refinanszírozási Világbank és IMF hiteleket vesznek fel a korábbi gyakorlat alapján. Magyarország talán már csak papíron létezne. Igaza volt Csurka Istvánnak, akit soka szélsőségesnek tartva kiröhögtek, amikor ezt mondta: Kimentek a tankok, bejöttek a bankok!

 

A BBC hírt adott róla, hogy a Neten szépen alakul a német áruk ellen Németország viselkedése miatt szervezett boycott felhívás. Ugyanakkor neves közgazdászok si megszólaltak, hogy a Görögországra rákényszerített feltételek teljesen kifosztják és tönkreteszik az országot. Ciprasz maga is mondta: Hogy nem hisz benne amit aláírt, de rákényszerítették.

 

Talán az EU, ha polgárai ráébrednek, hogy sok dolgot nem polgárai érdekében tesz, hanem a nagybankok érdekében, politikusaikat egyéni karrier és nem a közjó vezeti, a polgárok nyomására kénytelen lesz irányvonalán változtatni.  Az tényleges demokrácia lenne, mint ahogy az is, hogy a görögök demokratikusan nagy többséggel nemet mondtak az EU diktátumára. Erre az Eu vezetői bosszűból úgy reagáltak, hogy még rosszabb feltételeket diktáltak a jelenleg aláírásra kényszerített egyezményben. Csak az a kérdés, ha a Parlament aláírja kinek a meghatalmazásából teszi. A polgárok, a megválasztók érdekében semmiképpen.

 

De a Németország Görögországgal szembeni viselkedése, a bosszu és az erőfölény egyben felvet valamit: Mi lesz, ha az EU elfogadja az USA EU szabadkereskedelmi egyeznény diktátumát. A tárgyalások folytatását az EU parlamentje elfogadta. És a határozatot a magyar kormány is jóváhagyta...... Ugyanakkor immár teljesen nyílt nyilatkozatokat lehet hallani arról is - legutóbb Martin Schultz-tól, hogy a váláság jó qapropó lenne egy világkormány létrehozásának, vagy legalábbis az EU nagyon szoros szövetségi állam szintű integrációjának. Akkor valójában az EU a nemzetközi pénzügyi ipari világ banki köztársaságaként, az állampolgárok érdekeinek maximális kikapcsolásával működne tovább. És ez a vezetőkön kívül senkinek sem érdeke.

 

 

http://www.bbc.com/news/world-europe-33535205

CsatolmányMéret
cr15165OriginalGreece IMF Report.pdf1.12 MB
cr15186Greece IMF Report Update.pdf464.15 KB