Tisztújítás a MÚOSZ Életmód Szakosztályában

A MÚOSZ Életmód Szakosztálya szeptember 8-án, délután 15 órakor a Táncsics-Rát teremben sajtótájékoztatót és tisztújítást tartott.m A sajtótájékoztató témája: Svédország hétköznapjai (természetszeretet, kerékpározás, depresszió, sötét, rövid nappalok, alkoholizmus, gasztronómia...). Szemelvények a svéd sajtó legfrissebb napilapjaiból. Illusztrációk a svéd emberek életmódjáról, életfelfogásáról, a svéd újságírók etikájáról.

 

Az előadó Móritz László stockholmi újságíró, a Magyar Nyelv-és Kultúra Nemzetközi Társaság alelnöke, a Magyar Kultúra Lovagja, a SMOSZ Híradó újságírója, a svéd Liget és Ághegy szervező igazgatója, az Egészség=Élet képes magazin jó tollú újságírója, a Magyar Köztársaság állami kitüntetettje.

 

A sajtótájékoztató második témája az Életmód Szakosztály tisztújítása. A levezető elnök: Dr. Szalay Attila. A jegyzőkönyvvezető: Lévai György, az Életmód Szakosztály újságírói voltak.  A levezető elnök bemutatta a jelölteket, ezután megszavaztatta a jelenlévőket.

Az eredmény: Az Életmód Szakosztály elnöke: Dr. Szalontai Éva.

A főtitkár: Kis János. Szervezőtitkár: Szunyogh Ildikó. Vezetőségi tagok: Csaba Beatrix, Kiss Erzsébet, Móritz László. A Tanácsadó Testület tagjai: Dr. Szalay Attila, Dr. Turcsán Mihály.

 

A megválasztott tisztségviselők megköszönték a bizalmat és megígérték, hogy munkásságukkal segítik az Életmód Szakosztály célkitűzéseit.