Új célkitűzésekkel kezdi meg évadát a Pesti Magyar Színház

Számos meglepetést tartogat a látogatók számára a Pesti Magyar Színház 2015/2016-os évada. Az intézmény nyár óta zajló karbantartási munkálatai mellett a legszámottevőbb innováció az audionarráció bevezetése a színházi előadások során.

 

Zalán János, a Pesti Magyar Színház direktora a megújuló épületet felfrissült tartalommal kívánja megtölteni. Bár még tartanak a rekonstrukciós munkálatok, a menedzsment minél előbb biztosítani szeretné a zavartalan alkotó munkához szükséges körülményeket. A folyamatban levő felújítás azonban nem az évad egyetlen meglepetése. Az intézményben a társulat pihenőnapjain sem áll meg ezentúl az élet, vendégprogramok és koprodukciós játékok szélesítik a repertoárt.

 

A legjelentősebb fejlesztések közé tartozik az audionarráció bevezetése az előadásokon. Októbertől Magyarországon egyedülálló módon a vakok és gyengénlátók is teljes értékű színházi élményben részesülhetnek. Az audionarráció során a közönség egy mobilapplikáció segítségével verbális leírást kap a színpadon történtekről, sőt lehetősége nyílik a díszlet bejárására, a kosztümök megtapintására, a színészekkel való beszélgetésre is. Mivel az új menedzsment számára kiemelkedően fontos a kihívással élők segítése, ezért a Pesti Magyar Színház előadásait a továbbiakban a siketek és nagyothallók számára is akadálymentesíteni szeretné a Sennheiser Audio Partner Kft-vel stratégiai együttműködés keretében.

 

Az évad első audionarrációval bemutatott darabja az október 2-én debütáló A konyha. Arnold Wesker nagysikerű alkotását a színház társulata mellett olyan híres vendégművészek keltik életre, mint Kálid Artúr, Tordy Géza vagy Eperjes Károly, és az első színpadi szerepében bemutatkozó Yu Debin. A 21. századi látványelemekkel és modern koreográfiával színpadra állított kortárs színdarab az aktuális társadalmi problémákra keresi a választ.

 

Az új évad bemutatói mind valamilyen módon egy-egy kisközösség életét, dilemmáit, örömeit és problémáit állítják színpadra. A kilenc darab mindegyike széles közönségréteghez szól változatos, színes műsorkínálatot garantálva.

 

A Pesti Magyar Színház első bemutatójáról Arnold Wesker: A konyha című előadásáról készült riportban a társulat tagjai vallanak az előadás kulisszatitkairól, és arról, miért aktuális napjainkban a világhírű kortárs darab. Megszólal Balsai Móni, Horváth Illés, Pavletits Béla és Takács Géza.

https://www.youtube.com/watch?v=W124VS6quII

 

Pesti Magyar Színház

Budapest, Hevesi Sándor tér 4.

 

http://pestimagyarszinhaz.hu

 

Lantai József