Növekvő adatforgalom, hazai áron – egyre több országgban a Vodafonnal

A Vodafone Magyarország október elsejével 14 országgal 36-ra bővítette a tavasszal bevezetett Világ Napijeggyel látogatható országok körét és bejelentette, hogy ügyfelei immár 54 országban használhatnak legalább egy helyi hálózaton a 4G szolgáltatást roaming környezetben is.

 

Csütörtöktől a Világ Napijeggyel a hazaihoz hasonló feltételekkel használhatják a Vodafone ügyfelei mobiltelefonjukat a két nem EU-tag szomszéd országban: Szerbiában és Ukrajnában is, valamint Oroszországban. A kibővített Világ Napijeggyel olyan népszerű turisztikai és üzleti célpontok is elérhetővé váltak, mint  Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Chile, vagy Brazília.

 

A Vodafone április elején jelentette be a roaming korlátok lebontását, miután úgy alakította át tarifacsomagjait, hogy lakossági és üzleti ügyfelei is egyre több  országban az itthon megszokott módon tudják használni telefonjaikat. Az azóta eltelt  öt hónap tapasztalatai alapján a szolgáltató  ügyfeleinek körében nagy sikert aratott a roaming korlátok lebontása, az adatok tanúsága szerint ugyanis jelentős mértékben nőtt a külföldi hívás és adatforgalom a is

 

A Red EU szolgáltatás csomagokkal és az Európa Napijegy mellé szintén áprilisban bevezetett Világ Napijegy szolgáltatással a Vodafone ügyfelei az Európai Unió tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország mellett  számos amerikai, afrikai, ázsiai és immár kelet-európai országban is élvezni tudják az akár korlátlan hazatelefonálás és üzenetküldés lehetőségét, valamint a mobilinternet használatot a hazai feltételekkel megegyező módon. 

 

Az idén áprilistól  augusztus végéig tartó időszakban az előző év hasonló időszakához képest a hangforgalom az érintett országokban több, mint megduplázódott, az adatforgalom pedig ennél is nagyobb mértékben, a korábbi érték három- négyszeresére nőtt

 

A tavaszi hónapokban elsősorban a hívásforgalom, a nyári időszakban pedig az adatforgalom nőtt meg. A legnagyobb havi adatforgalmat a Vodafone ügyfelei a vizsgált időszakban sorrendben Németországban, Horvátországban és Ausztriában használták fel, míg a hívásindítás alapján   az élbolyban  Németország, Ausztria és  Olaszország található meg.

 

Red EU

 

A Red EU Roaming szolgáltatással a Red előfizetők az Európai Unió bármely országában tartózkodva ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha otthon lennének, azaz utazásaik során egyáltalán nem kell változtatniuk telefonálási vagy adatfelhasználási szokásaikon. A Red EU szolgáltatáscsomagok 9990 Ft-os havidíjtól nyújtanak korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget, valamint   korlátlan hazatelefonálást az Európai Unióból valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból a Vodafone partnerhálózatain.

 

Világ Napijegy

 

A hagyományosan nagyon népszerű Európa Napijegy mellett a Világ Napijeggyel Kelet-Európa, Afrika, Amerika és Ázsia egyre több országából is lehet az itthoni  perc- és SMS-díjjal  hazatelefonálni, vagy -üzenni és a hazai adatkerettel lehet internetezni. A Világ Napijegy használata Afrikában és Amerikában egyaránt napi 1990 Ft-ba kerül, míg Ázsiában (beleértve Ausztráliát és Új-Zélandot is) és Kelet-Európában napi 2990 Ft-ba.

 

Roaming feltöltőkártyásoknak

 

  • Hívás, SMS hazai áron

 

Az díjmentes „Európa hazai áron" opcióval a feltöltő kártyás ügyfelek is a hazai perc és SMS alapdíjakkal telefonálhatnak, vagy küldhetnek haza üzenetet az EU tagállamokból, valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból. Az opcióval természetesen a hívásfogadás is ingyenes ezekben az országokban.

 

  • Adatforgalom napijeggyel

 

Az „Európa hazai áron" opcióval párhuzamosan vezette be a Vodafone a feltöltő kártyás ügyfelek számára az „Európa adat napijegyet". A napijeggyel a felhasználók napi 100 MB adatforgalmi keretet kapnak napi 990Ft-ért. A keret a megrendelés napján magyarországi idő szerint éjfélig használható fel, lemondani nem kell, éjfél után ugyanis automatikusan deaktiválódik. Az „Európa adat napijegy" érvényes az Európai Unió összes országában, továbbá Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban és Törökországban is.

 

A Vodafone feltöltőkártyás  ügyfelei természetesen egyszerre is igénybe vehetik az Európa hazai áron opciót és az Európa adat napijegyet.

Világ Napijegy 

Vodafone 4G-roaming elérhető

Új ország a 4G-roming partnerek között

Új országok

Red EU Roaming, Európa Napijegy

Ausztrália

Ausztrália

Ausztrália

 

Ausztria

 

 

Azerbajdzsán

 

Brazília

 

 

 

Belgium

 

Chile

 

 

 

Csehország

 

 

Dánia

 

 

Dél-Afrikai Köztársaság

 

Dél-Korea

Dél-Korea

Dél-Korea

Dominikai Köztársaság

 

 

Egyesült Arab Emirátusok

 

 

 

Egyesült Királyság

 

Egyiptom

 

 

 

Észtország

 

 

Finnország

 

 

Franciaország

 

Fülöp-szigetek

 

 

 

Görögország

 

Ghána

 

 

 

Grúzia

 Grúzia

 

Guam

 

Guatemala

 

 

 

Hollandia

 

Honduras

 

 

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong

 

Horvátország

 

India

 

 

Indonézia

Indonézia

Indonézia

 

Írország

 

 

Izland

 

Izrael

Izrael

Izrael

Japán

Japán hamarosan

Japán hamarosan

Jordánia

 

 

Kambodzsa

Kambodzsa

Kambodzsa

Kanada

Kanada

Kanada

Katar

Katar

 

 

Kenya

 

Kína

 

 

 

Kuvait

 

 

Lengyelország

 

 

Lettország

 

 

Litvánia

 

 

Luxembourg

 

 

Macedónia

 

Malajzia

Malajzia

Malajzia

Mexikó

Mexikó hamarosan

Mexikó hamarosan

 

Montenegro

 

 

Németország,

 

 

Norvégia

 

 

Olaszország

 

 

Omán

 

Oroszország

Oroszország

Oroszország

Paraguay

 

 

Peru

 

 

 

Portugália

 

Puerto Rico

 

 

 

Románia

 

 

Spanyolország

 

Sri Lanka

Sri Lanka

 

 

Svájc

 

 

Svédország

 

 

Szaud Arábia

 

Szerbia

 

 

Szingapúr

Szingapúr

Szingapúr

 

Szlovákia

 

 

Szlovénia

 

Tajvan

Tajvan

Tajvan

Thaiföld

Thaiföld

Thaiföld

Új Zéland

Új Zéland

 

Ukrajna

 

 

USA

USA

USA

 

 4G-roaming nem érhető el, de Red EU roaming, Európa Napijegy igen

 

 

Törökország

 

 

Málta

 

 

Ciprus

 

 

Liechtenstein