A TTP szerzői jogvédelemmel lehetetlenitené el a gyógyitást (is)

A WIKILEAKS által megszerzett dokumentumok szerint az Európai amerikai kereskedelmi egyezmény a szerzői jogvédelem eszközeivel lehetlenitené el a gyógyitást is. A módszer az amerikában megszokott. Amikor lejár egy gyógyszervegyület licensze, akkor a gyártó minimális, a hatás lényegét nem érintő változtatásokat ccsinál a gyógyszermolekulánban. Majd ujra szabadalmaztatja.

Ezzel a lépéssel ellehetleniti az ugynevezett generikus készítményel előállítását. Mert a nagyon nagy hasonlóság elve alapján meg tudja akadályozni a generikumok gyártását. Ugyanakkor ha amerikában van generikum az ugy jelenik meg, hogy az eredeti gyógyszerkészítmény gyártója gyártja minimálisan olcsóbban, mint az eredeti készítményt. Mivl itt az eredeti szabadalom és az uj szabadalom tulajdonosa azonos, nincsen per.

Ugyancsak a aszerzői jogi védelem védheti a gyógyitó eljárásokat, diagnosztikai módszereket és orvosi kezelési eljárásokat. Akkor már a múőszerekről és az egészségügyben egyre nagyobb mértékben alkalmazott szoftverekről, implantátumokról nem is beszélünk.

Gyakorlatilag ellehetlenitik a gyógyitás folyamatát és az olyan rendszerek számára melyek az ingyenes állami vagy járulék finanszirozásu egészségügyi elltási rendszerek - ilyen a magyar és az európai országok nagy részének egészségbiztositási rendszere, lehetlenné teszi a finanszirozást.

 Ezzel az USA rákényszeriti a világra azt, hogy olyan fiteős rendszereket honositsanak meg, ahol csakis a költség mondja meg, hogy egy beteg meggyogyul vagy sem. Ugyanakkor ismervén a már kialakult -belga, svájci - gyakorlatot, az állatorvosi gyakorlatban meghonosodott gazdaságossági számitások alapján döntheti el, hogy egy öreg vagy beteg orvosi segitséggel legyen e öngyilkos, jiszen nem akarja anyagilag tönkretenni rokaonait.

Ez Csak egy fejezet a ránk kényszritendő kereskedlmi egyezményből.

További friss hirek a témában:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1087889/pg1

 

Az eredeti szövegeket, angolul, a mellékelt linkekről lehet letölteni.

Read the full press release.

View the leaked "TPP Treaty: Intellectual Property Rights Chapter, Consolidated Text" (PDF, HTML).


Experts Analysis

Expert Analysis: "Ambiguity Leads to Fallacy: Biologics Exclusivity in the Trans-Pacific Partnership" (PDF, HTML).

Expert Analysis: "Pharmaceutical Provisions in the TPP" (PDF, HTML).

Expert Analysis: "TPP Transition Periods on Pharmaceutical Intellectual Property Rules" (PDF, HTML).

Expert Analysis: "International Convention for the Protection of New Varieties of Plants 1991 (UPOV91)" (PDF, HTML).

Expert Analysis: "Propiedad intelectual en el Tratado Transpacífico" (PDF, HTML)

Expert Analysis: "Public Citizen - WikiLeaks Publication of Complete, Final TPP Intellectual Property" (PDF, HTML)

 

 

CsatolmányMéret
WikiLeaks-TPP-IP-Chapter-051015.pdf719.09 KB