A BFZ játékokkal és színes kéznyomokkal segít

A Budapesti Fesztiválzenekar is csatlakozott az SOS Gyermekfalvak Kéznyom-kampányához, családmegerősítő programjukat pedig a közönséggel együtt összegyűjtött játékadománnyal támogatták. A Budapesti Fesztiválzenekar is kiáll a családok széthullása ellen.

 

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) évek óta elkötelezett támogatója az SOS Gyermekfalvaknak. Kakaókoncertjeivel a komolyzene világát hozta közelebb eddig többszáz állami gondoskodásban élő gyerekhez. A BFZ most játékadományával és virtuális kéznyomával is segíti a krízishelyzetben lévő családokat.

 

Ma több mint 20 ezer gyermek él állami gondoskodásban Magyarországon.

A betegség, haláleset, munkahely illetve lakás elvesztése könnyen megingathat egy addig jól működő családot is. A családok széthullásának egy része megelőzhető lenne, ha idejében történne beavatkozás. Az SOS Gyermekfalvak Battonyán, Kecskeméten és Orosházán működő családmegerősítő programja krízishelyzetben támogatja meg a családot, hogy minél kevesebb gyerek kerüljön állami gondoskodásba. Szakemberek segítenek a szülőknek a szenvedélybetegség kezelésében, munkahelykeresésben, a lakáskörülmények javításában, vagy a család ideiglenes elhelyezésében.

 

„A Fesztiválzenekar szeretne tenni azért, hogy ezeknek a hátrányos helyzetű gyerekeknek is legyen gyerekkoruk, és ha meg lehet menteni egy családot a széthullástól, legyen lehetőség a minél korábbi beavatkozásra" - mondta el Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar igazgató helyettese.

 

A Fesztiválzenekar október 26-án átadta játékadományát annak a 20 családnak, akik az SOS Gyermekfalvak családmegerősítő programjában vesznek részt szeptember óta Battonyán.  A BFZ közönsége, támogatói, muzsikusai és munkatársai ezt megelőzően két hónapon át gyűjtötték a játékokat a gyerekeknek.

 

A BFZ csatlakozott az SOS októberben futó kampányához is, amelynek során az SOS virtuális kéznyomokat gyűjt az alapítvány weboldalán családmegerősítő programjának népszerűsítéséhez és támogatásához.

Az SOS közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülő hálózatán és gyermekfalvain keresztül. A BFZ a korábbi évekhez hasonlóan ebben a szezonban is meglátogatja az SOS-es gyerekeket, 2016 áprilisában Orosházán koncerteznek a Közösségi Hét keretében.

 

http://www.bfz.hu

 

Lantai József