Idén karácsonykor több ezer gyermek arcára varázsol mosolyt a PontVelem Okos Program

Idén első ízben az általános iskolákban több nagyszabású, jótékonysági akciót hirdetett meg országszerte a PontVelem Okos Program. A jótékony, adakozó gyermekeknek és a támogatóknak köszönhetően rengeteg hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeknek kerül ajándék a karácsonyfa alá.

 

A Varázsolj mosolyt egy társad arcára! akcióban közel 150 részvevő iskolában, közel 5000 ajándékcsomagot állítottak össze az adakozó gyerekek rászoruló társaik részére. Az adománygyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésében, az EMMI és a 24H futár támogatásával valósult meg.

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával megvalósuló KARItatív büdzsé pályázat keretében pedig 2,5 millió forintot adományozhatnak a pályázó diákok a rászoruló társaiknak az általuk megálmodott költségvetés segítségével. Az összeget a nyertes költségvetés alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyermekek részére.

 

 

 

A PontVelem Okos Program a tudatos iskolák és diákok programja, amely keretein belül, játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkával (szelektív gyűjtés) megkeresett jövedelmet (pontok) nem feltétlenül kell azonnal elkölteni, hanem érdemes vele gazdálkodni, takarékoskodni, sőt akár nemes célokra is fel lehet ajánlani.  A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra a programban gyűjtött pontjaiból támogatást adhat. SegítsVelem - Adni jó! Minden pont számít, a lényeg, hogy a gyerekek megéljék, megtapasztalják az önzetlen támogatás örömét!

 

A szervezők nagy örömmel látják, hogy az általános iskolás diákok nagyon segítőkészek és szeretnek jótékonykodni.