A Gyermekmentő karácsonya: több mint százezren segítettek a rászoruló gyerekeknek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idei karácsonyi programjain mintegy 3000 hátrányos helyzetű gyereknek a karácsonyát igyekezett gazdagabbá, örömtelibbé tenni.

A „Mindenki karácsonya" rendezvényen, a Parlamenti karácsonyon, a „Diótörő" című mesebalett-előadáson, a Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában rendezett karácsonyán és egy egész műsoros vasárnapon a Fővárosi Nagycirkuszban pazar előadással, ajándékokkal, játékos programokkal, étellel-itallal ajándékozta meg az ország minden szegletéből érkezett rászoruló gyerekeket. A Vígszínház „Óz, a csodák csodája" előadása is kimondottan ünnepi családi program volt.

Mindez nem jöhetett volna létre az önzetlen, nagyvonalú segítség nélkül, melyet tagjaink és támogatóink nyújtottak nekünk. A közmédiával együtt szervezett, sikeres adománygyűjtő kampányunk hatására 58000 felajánlás érkezett be hozzánk, és a rendezvényeink nyomán is rengeteg támogatást kaptunk. Összesen százezernél is több ember mozdult meg a közös, jó ügyért, a hátrányos helyzetű, beteg gyerekekért. Ki-ki kisebb-nagyobb pénzösszeggel, tárgyi adománnyal, a szaktudásával, művészetével, a sportsikereivel vagy éppen a kétkezi munkájával járult hozzá ahhoz, hogy segíteni tudjunk a gyerekeknek, akiknek erre szükségük van. 2015-ben a Gyermekmentő Szolgálat mintegy 25000 gyereknek és több tucat gyerekintézménynek nyújtott támogatást.

A kampány lezárult, de a segítségre továbbra is szükség van. Szolgálatunk adományvonala jövőre is működik. A 13600-as telefonszámon a 05-ös kód beütésével hívásonként és SMS-enként 250 forinttal támogathatja munkánkat.

A köztévén folyó kampányhoz felajánlott relikviákat még meg lehet vásárolni december 31-ig a http://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ oldalon.