Kimaradt egy zokni? Semmi gond! - A Samsung forradalmasítja a mosást

A Samsung Electronics vezető szerepet tölt be az innovatív háztartási berendezések piacán. A vállalat 2016-os mosógép termékpalettáján két jelentős fejlesztés is bemutatkozik, amelyek innovatív és okos megoldásokon keresztül segítik a felhasználók mindennapjait. Az új termékek olyan egyszerű és praktikus tulajdonságokkal bírnak, amelyek alapjaiban változtathatják még a mosási szokásokat. A Samsung úttörő háztartási készülékei a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon mutatkoztak be 2016. január 6. és 9. között.

 

„A Samsung a gyönyörű dizájnt és a praktikus innovációt ötvözi, hogy ezáltal a lehető leghatékonyabb háztartási berendezéseket alkothassa meg. Megfigyeltük, hogy az emberek hogyan végzik a mosást otthonukban, és olyan megoldásokkal álltunk elő, amelyek sok olyan kellemetlen mosási velejárót szűntetnek meg, amibe eddig a legtöbben kénytelenek voltak beletörődni - nyilatkozta John Herrington, a Samsung Electronics Amerika alelnöke, a háztartási berendezések divízió vezérigazgatója. -  A most bemutatott két új mosógépünk jól tükrözi a Samsung elkötelezettségét a kifinomult stílus és az okos innovációk egyesítése, valamint a minden területen tetten érhető páratlan teljesítmény mellett."

 

Mosás, ahogyan Te szeretnéd

A Samsung tisztában van vele, hogy egy hosszú hétköznap után, vagy egy őrült hétvégén, amikor minden háztartási munkával egyszerre szeretnénk végezni, a nagy rohanásban gyakran kimarad egy-egy kósza zokni a mosásból. Az ilyen helyzetekre alkotta meg a Samsung az iparág első AddWash ajtó-technológiáját elöltöltős mosógépeihez. Az innovatív új funkció lehetővé teszi, hogy működés közben adjunk a mosáshoz egy-egy kifelejtett darabot, vagy akár több mosószert, anélkül, hogy le kellene ereszteni a vizet, vagy ki kellene nyitni a mosógép fő ajtaját.

 

A világ legnagyobb kapacitású, 27 colos, Samsung elöltöltős AddWash mosógépe 3,6 kosárnyi ruhának megfelelő, 16 kg űrtartalommal könnyen felveszi a versenyt a piac bármely másik gépével, ha a minél több ruha minél gyorsabb tisztításáról van szó.

 

Mindemellett az időtakarékos, és nagy teljesítményű mosógép a lehető legrövidebb idő alatt garantálja a tökéletes tisztaságot. A Samsung elöltöltős AddWash mosógépe a legkeményebb helyzetekben is megállja a helyét. A fejlett technológiának köszönhetően, amely növeli a mosószer hatásfokát, a körültekintő gondoskodást igénylő anyagoktól kezdve, a finom textíliákig képes mindent tökéletesen kitisztítani, mindössze 30 perc alatt.

 

A Samsung WW12K8412OW/LE modellszámú, 12 kg kapacitású előltöltős AddWash

mosógépe 2016 tavaszától lesz elérhető Magyarországon.

 

Innovációk a takarításban

A Samsung a meglévő két készülékén, a POWERbot VR9000-ren és a POWERbot Essential-ön túl két új modellel, a POWERbot Turbo-val és a POWERbot Essential Wi-Fi-vel is gazdagítja a robotporszívók piacát az idei CES-en.

 

A Samsung POWERbot Turbo robotporszívó egy megbízható társ a házimunkában, hiszen a jelenleg piacvezető robotporszívó márka[1]  készülékeinél hetvenszer nagyobb szívóerővel rendelkezik. A Smart Control Wi-Fi csatlakozásra alkalmas porszívó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mobiltelefonjukról irányítsák. A „Select & GoTM" funkció  segítségével a porszívó virtuálisan feltérképezi az egész lakást. Ez a térkép aztán egy okostelefonos  applikációba integrálható, ahol a helyiségek már külön-külön elnevezhetőek, így később könnyedén kiválasztható az éppen  tisztítást igénylő terület.  Ehhez elegendő lesz kijelölni azt a szobát, amit tisztán szeretnénk látni, a robotporszívónk pedig már magától is megtalálja majd az oda vezető utat. A továbbfejlesztett digitális térképnek köszönhetően a Samsung új robotporszívója szó szerint látja az őt körülvevő tárgyakat, így könnyűszerrel ragyogóvá varázsolja otthonunkat anélkül, hogy nekünk ezért akár a kisujjunkat is meg kéne mozdítanunk.

 

A POWERbot Essential Wi-Fi robotporszívó a piacvezető robotporszívó márka készülékeinél tízszer nagyobb szívóerővel bír, emellett még WiFi-képes is, így személyre szabott takarítási időt állíthatunk be online, illetve könnyedén ki- és bekapcsolhatjuk.

 

Mindkét robotporszívót Visionary MappingTM Plus rendszerrel látták el, továbbá digitális fedélzeti kamerával és nagy teljesítményű szenzorokkal is fel vannak szerelve. Ezeken keresztül érzékelni tudják az őket körülvevő tárgyakat és felmérik a takarítás optimális pályáját. Működésük közben a készülékek Digital Floorplan® segítségével megjegyezik a legmegfelelőbb útirányt,  így ezután már könnyűszerrel kikerülik az összes lehetséges akadályt és a leghatékonyabbnak bizonyuló útvonal mentén haladva, szisztematikusan tisztítják meg a lakást.  A Cyclone Force megoldásnak köszönhetően a robotporszívók nagy centrifugális erővel szívják fel és választják külön a port az egyéb szennyeződésektől, amelyeket aztán egy külön tartályba gyűjtenek. Ennek az eljárásnak köszönhetően kisebb eséllyel tömődik el a szűrő és az optimális szívóerő is megmarad, miközben az egész lakás ragyogóan tiszta lesz.

 

A termékek 2016 tavaszától lesznek elérhetők.


2  A szívóerőt a Samsung POWERbot Essential-ön egy belső teszt keretében a vezető robot porszívó márka adott modelljével összevetve, az EN 60312-1 standarddal összhangban vizsgálták