Jó helyre került a farsangi fánkok árusításából befolyt összeg

A Várkert Bazár múlt szombati nagy sikerű farsangi mulatságáról természetesen a hagyományos farsangi fánkok sem hiányozhattak, melyek megvásárlása ezúttal jótékony célokat is szolgált: a becsületkasszából befolyt összeget látás- és mozgássérült gyermekek képzésére fordították.

Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a mai napon személyesen adta át Anna Nővérnek, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája intézményvezetőjének a Várkert Bazár farsangi mulatságából származó, közel 200 ezer forintos összeget. A Borbás Marcsi közreműködésével megsütött fánkok árusítása becsületkasszával működött, az abból származó bevételt pedig a szeretetotthon javára ajánlották fel, ezzel is segítve az intézmény mindennapi működését.

Gyutai Csaba ügyvezető igazgató úr már a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón is hangsúlyozta: a farsangi adományt a Várkert Bazár társadalmi felelősségvállalásának jegyében ajánlják fel a szeretetotthonnak, közvetlenül támogatva az elesett gyermekeket, valamint a róluk gondoskodó intézményt. A Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája azoknak a sajátos nevelési igényű, látássérült, illetve látás- és mozgássérült gyermekeknek az óvodai, általános iskolai nevelését, oktatását, valamint teljes körű ellátását végzi, akik nem foglalkoztathatók együtt a többi gyermekkel.