Kényszerország

Magyarország kényszerország, történelmünk így alakult. Ugorjunk vissza a XX. század elejére. Az Osztrák-Magyar Monarchiában éltünk, senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezt mi óhajtottuk. Nem! I. Ferenc József ő császári felsége és Metternich pribékjei kényszerítették ránk..Aztán kényszeredetten belesodródtunk az első világháborúba. Ebben volt valami logika, meg kellett bosszulnunk utált trónörökösünk lelövését, amelyet egy szélsőséges boszniai szerb (migráns?) ifjú követett el.

Magyar vállalkozást választott régiós partnernek a világ egyik legnagyobb blockchain tőkealapja

Többek közt Közép- és Kelet-Európa blockchain vállalkozásaiba kíván befektetni a Banking on Blockchain tőkealap. A méretét tekintve dobogós helyezést célzó alap a régiós célpontok megtalálására a magyar BnL Growth Partners tanácsadócéget választotta ki.

 

St Germain, Incognito, Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay – Világsztárok Paloznakon

Idén nyáron három napra 2016. augusztus 4-5-6-án Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a Paloznaki Jazz Piknik ismét világsztárokkal teli fesztiválprogrammal készül.

 

A Dunán keresik az Elveszett dalokat

Immár harmadik alkalommal száll hajóra a Triász legénysége, hogy impozáns látvánnyal egybekötött utazás közben szólaltassa meg a magyar rocktörténelem emblematikus dalait.

 

Müncheni Opera Palota Tér – teljes megújulás

A Max-Joseph téren álló, felújított Palais an der OperA Max-Joseph téren álló, felújított Palais an der OperEgy épület, amely nemcsak kiemelkedően előnyös fekvésével vonja magára a figyelmet, hanem még a történelem szele is átjárja. Münchenben, a Maximilian utca és a Max-Joseph téren, az újjáépítése óta is 193 éves világhírű Bajor Állami Operaház közvetlen közelében fekszik, a neves Hilmer & Sattler und Albrecht iroda építészeti szakemberei legjobb szakmai tudásuk szerint felújították, bővítették. Ma a régi pompájában tündöklő udvar nyitva áll a nyilvánosság előtt - a patinás épület pedig irodáknak, gasztronómiai egységeknek ad otthont.

 

Immár fél éve változatlan szinten a kgfb átlagdíja

A Netrisk.hu adatai szerint 2016 első félévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves átlagdíja 31 800 forint volt, ami 27 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 25 000 forintos összeget. A piacvezető online biztosításközvetítő cég statisztikái szerint - szemben az előző év 17 százalékos emelkedést produkáló első félévével - 2016 első felében már nem változott trendszerűen a megrendelt kgfb-szerződések átlagdíjának szintje. Sőt, az évközi kgfb-megrendelések közel kétharmadát jelentő azonnali (az autó tulajdonjogának megszerzésekor kötött) szerződések átlagdíja az első hathónapos időszak során 12 százalékos csökkenést mutatott.

A Panasonic elérhetővé tette a Netflix hozzáférést a 2016 előtt gyártott televízióin is

A Panasonic bejelentette, hogy a 2014 és 2016 között gyártott televízióin is elérhető az online videószolgáltatást nyújtó Netflix.

 

A BUDAPEST AIRPORTON DINAMIKUSAN NŐ A LÉGI ÁRUSZÁLLÍTÁS

Az év eleje óta nem kevesebb, mint 11,3 %-al növekedett a légiáru forgalom a budapesti repülőtéren. Ennek oroszlánrészét a cargo légitársaságok forgalma teszi ki, de ugyanilyen gyorsan növekedett az utasszállító gépek rakterében feladott ún. belly cargo is.

Az opera királya Budapesten

Augusztus 10-én este 8 órától Plácido Domingo és vendégei ingyenes koncerten lépnek fel a budapesti Szent István Bazilikánál.

 

Európa a jelenlegi formában megbukott -- az idei Tusványosi Orbán Viktor beszéd

Orbán Viktor előadásának szó szerinti leirata, amely elhangzott a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban 2016. július 23-án.

Nyugdíj ügyek

Több százezer honfitársunk dolgozik külföldön, ott is adózik, ott fizeti a nyugdíj járulékot. Ha ez így megy tovább, 2050-re, (pesszimisták szerint 2025-re) nem lesz miből fizetni a nyugdíjakat. Bár van egy-két akadékoskodó, aki azt mondja, az évek múlásával befejeződnek a várbéli átalakítások, múzeum áthelyezések, stadion, kisvasút építések, terek visszarendezése a múltba, így felszabadul némi forrás, akarom mondani készpénz a nyugdíjak kifizetésére. De ezt most hagyjuk.

Huszadik szülinapját ünnepli a South Park – ősszel jön az új évad

San Diegóban, a Comic Comon kezdődik a legendás animációs sorozat köszöntése. Ha Kenny megint feltámadna, akkor ettől a hírtől tuti, hogy szívrohamot kapna izgalmában: a világ legsikeresebb animációs sorozata a huszadik születésnapját ünnepli és ősszel érkezik a várva várt új évad! A készítők már most nagyon rákészültek a premierre, hogy nyáron se hagyják nyugodni Cartmenék rajongóit.

 

A negyedik Gízai piramis nyomában

A DoQ lerántja a leplet az eddig felfedetlen rejtélyekről. A jégkorszak, az ókori Egyiptom, a XIX. század háborúi és monumentális alkotásai - mind-mind történelmünk részét képezik, mégis rendszerint felvetődik a kérdés e korokkal kapcsolatban: mi történt valójában?

 

Erdélyi hegedűs nyerte az egymillió forintos fődíjat az Anna-bál prímásversenyén

A csíkszentléleki születésű, a Heveder banda prímásaként muzsikáló Fazakas Levente nyerte meg a 2016-os balatonfüredi prímásversenyt.

 

Belehalok….a Grease Siklóson!

A Siklósi Nyár eseménysorozat következő nagy dobása a világhírű Grease musical magyar sztárokkal és eredeti dallamokkal július 29-én, jövő pénteken a Siklósi Várkertben!

 

Túlértékeltté vált a Nintendo?

A Nintendo legalább akkora lelkesedést váltanak ki a befektetők körében, mint maga a játék a Pokémon-rajongóknál. A két hét alatt produkált 110%-os növekedés és a nagy volatilitás különösen érdekessé tette a Nintendo részvényeit, és például az elmúlt héten a Nintendo volt a legkeresettebb részvény a Saxo Bank legnépszerűbb online kereskedési platformján, megelőzve az Apple-t és a Facebook-ot is.

 

Egy év alatt hatszorosára nőtt a roaming adatforgalom a Telekom lakossági ügyfelei körében

A lakossági ügyfélkörben a roaming adatforgalom tavaly júniushoz képest közel hatszorosára, az indított roaming hang forgalom pedig közel háromszorosára nőtt. A roaming hangforgalom Németországban a legnagyobb, majd sorrendben Ausztria, Olaszország, Franciaország és Nagy-Britannia következik. A roaming adatforgalom esetében a sorrend: Németország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Horvátország. Franciaországban idén júniusban négyszer annyi percet telefonáltak az ügyfelek, mint az előző év azonos időszakában, az adatforgalom tekintetében viszont ennél is jelentősebb a növekedés.

 

Háromszor annyi kabrió fogyott idén, mint egy éve

Az egyik legjellemzőbb trend idén a használtautó-piacon a nyitott tetős autók iránti folyamatosan növekvő kereslet. Már az utóbbi években is egyre több vásárló választotta ezeket a nem mindennapi modelleket a praktikusabb, hétköznapi járművek helyett, ugyanakkor az idei első félévben robbanásszerű növekedés mutatkozott a kabriók piacán. Az AAA AUTO csoportszinten háromszor annyi kabriót értékesített az idei év eddigi részében, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően. A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is található, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető.

Révay András: Ha kártyáznánk, nyerne

Ám az ügy kártya nélkül is nyerésre áll. Megvan a 21! Ebben az esztendőben ugyanis éppen 21. alkalommal rajtol el az autós Magyar Borok Útja Rallye, hogy augusztus utolsó hétvégéjén ezúttal a Balatoni Borrégiót fedezze fel.

Sztankó Dániel: ECJ: Mesterséges ügyletek megítélése

Nemrég zárult le a WebMindLicenses Kft. (WML) és a NAV közötti, több éve zajló per, amelynek eredményeként a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatályon kívül helyezte a NAV határozatát. Az eljárás közben a magyar bíróság az Európai Unió Bíróságához (ECJ) fordult előzetes döntéshozatal iránti kérelem keretében.

Tudat alatt

A Budai Magyar Királyi Országos Tébolyda 1868. Forrás: FSZEK Budapest GyűjteményA Budai Magyar Királyi Országos Tébolyda 1868. Forrás: FSZEK Budapest GyűjteményTudományos tény, hogy az ember gondolkodása, tudata változik a leglassabban. Törvényt lehet alkotni néhány nap alatt, új technológiát alkalmazni, gyárat építeni, könyveket kiadni, tantervet átírni lehet egy-két év alatt. De beidegződéseink, tudatunk csak évtizedek alatt változik. És még ez sem biztos. Nem beszélve a tudatalattiról (Sigmund Freud) és a kollektív tudattalanról (Carl Gustav Jung). Ékes példája a régi és az új keveredésének egy szomszédos országbeli bank története, illetve sajtója. Röviden összefoglalom.

A Sony bevezeti legújabb Ultimate 4K HDR TV modelljeit, a BRAVIA Z sorozatot

A televíziós technológiák ezen új generációja képes arra, hogy mindent pontosan úgy jelenítsen meg, ahogyan azt a tartalomkészítők elképzelték. A világ a maga teljes valójában beköltözik a nappaliba.

Suzuki Vitara az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságnak

Vadonatúj Suzuki Vitara gépkocsi segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját. Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként fogják használni. A gépkocsi kulcsát ma Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója adta át Németi László tűzoltó ezredesnek, a Komárom - Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének.

 

Az Acronis új hibrid felhő alapú adatvédelmi megoldásai visszaadják az irányítást a vállalkozásoknak a céges adatok fölött

Az Acronis, a hibrid felhő alapú adatvédelem egyik szállítója olyan új megoldásokat jelentett be, amelyek a vállalkozásoknak és az informatikai vezetőknek minden eddiginél nagyobb mértékű irányítást biztosítanak a céges adatok és munkahelyi feladatok fölött - például, hogy hol készíthető róluk biztonsági másolat, hol tárolhatók, felügyelhetők és állíthatók helyre.

Az Ericsson 5G Radio prototípusokkal mozgó járműben is több gigabites sebesség érhető el

Az Ericsson 5G Radio prototípusok már képesek a járművek között olyan sebességű adatátviteli kapcsolatot biztosítani, amellyel lehetővé válik az okos járművek és intelligens közlekedési alkalmazások bevezetése. 7 Gbps-t is meghaladó maximális adatátviteli sebességet sikerült elérni az 5G rádió-hozzáférési hálózat (RAN) és a mozgó járműben elhelyezett mobileszköz között. A bemutatón az Ericsson 5G Radio prototípusok szerepeltek, amelyeket Észak-Amerikában és Ázsiában a mobilszolgáltatók a valós körülmények közötti 5G tesztekhez már használnak.

Fesztiválszezon a Vaterával -- A selfiebot és a Tankcsapda a legnépszerűbbek között

A grafika teljes méretben a cikk végén lévő linken letölthető, megnézhető!A grafika teljes méretben a cikk végén lévő linken letölthető, megnézhető!Javában dübörög a fesztiválszezon, a nyári szabadtéri élmények meghatározó időszaka. Lélekben ilyenkor már hetekkel korábban ráhangolódunk a koncertekre, egyeztetjük a programot a barátokkal, és megvesszük a jegyeket. Ezeken túl azonban egyéb hozzávalókra is szükségünk lehet a fesztiválozás során, amit a megfelelő helyen akár az utolsó pillanatban, olcsón is be tudunk szerezni. A Vatera adatai alapján a nyári időszakban sokszorosára nő az online piactéren kínált és értékesített „fesztiválkellékek" száma, melyek közül az egyik slágertermék a selfiebot. Az aukciós és kereskedelmi portál a múlt héten zajlott EFOTT partnereként azzal is hozzájárult a felhőtlen szórakozáshoz, hogy két szerencsés fiatalnak egy-egy önállóan választott élményprogramot szervezett kedvenc fellépőjükkel.

 

Buli-hegyek a repülőtéren: így indult a Tomorrowland-járat!

Buli a beszállókapunál, zenés parti-járat tízezer méter magasan - a Brussels Airlines Budapestről is indított különleges Tomorrowland-járatot. Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválján résztvevő magyar látogatók már az itthoni repülőtéren hatalmas fesztiválhangulatban indulhattak el Belgiumba.

 

Somló Tamásra emlékeztek zenésztársai a Sláger Híradóban

Egy országot rázott meg kedden a hír, hogy 68 éves korában elhunyt Somló Tamás. Az LGT és az Omega zenekar legendás tagjára emlékeznek pályatársai a csütörtöki Sláger Híradóban: megszólalt többek között Benkő László, Charlie, Demjén Ferenc, Závodi Gábor és Frenreisz Károly is, valamint Somló Tamás a Sláger TV-nek adott utolsó interjúját is láthatták a nézők.

 

Alattomosan támad a vírustoplista zöldfülű károkozója -- Adatlopással zsarolnak az internetes csalók

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. Az ESET júniusi listájára egy olyan kártékony szerzemény is felkerült, amely webböngészők manipulálásával és a felhasználók ártalmas weboldalakra történő vezetésével segíti a vírusterjesztőket.

 

Tartalom átvétel