Okoska

Okoska Oszkár tízéves korában mindenkit elbűvölt az eszével. Például számítógépes programot készített, amely az adatátvitel sebességét megötszörözte, viszont a gép áramfogyasztását felére csökkentette. Sajnos elkövette azt a hibát, hogy ötletét feltette az Internetre. A számítógépet gyártó cégek ingyen letöltötték a sok millió dollárt érő programot. Egy rosszindulatú nagybácsija megjegyezte, hogy Oszkár azért még sem olyan okos, mert hagyta magát átverni a multiktól.

Újrapapír termékek adományozásával ünnepelte a gyereknapot a Tetra Pak

A nemzetközi gyermeknap alkalmából 1 millió forint értékű, 2 tonnányi újrapapírból készült kéztörlőt és orvosi papírlepedőt adományozott a Tetra Pak a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának.

Önkénteseket keres a Budapesti Nyári Fesztivál

Ha érdekli a színház világa, és kíváncsi, hogyan állnak össze a nagyszínpadi szuperprodukciók, szeretne testközelből találkozni magyar és külföldi sztárokkal, ha a jövőben is ebben a közegben szeretne mozogni, amihez jól jönne egy ajánlólevél az ország egyik legnagyobb összművészeti fesztiváljától, és van szabad havi 8-12 órája a nyári szünetben, akkor jelentkezzen a Budapesti Nyári Fesztivál önkéntes programjába!

 

Megnyílt az ország első magán sürgősségi traumatológiája

A sürgősségi ügyeleten könnyű és középsúlyos sérüléseket látnak el.

 

Zenélő Budapest

520 minikoncert három hónap alatt tíz budapesti helyszínen. A Zenélő Budapest programsorozat második évadjának első szabadtéri koncertjeit 2016. május 27-én, pénteken hallgathatta a közönség. A tíz budapesti helyszínen megrendezett program az augusztus 14-ére tervezett fellépésekkel zárul.

 

A Zsolnay Negyedben tartott összművészeti POSZT Fesztivál a színház és a zene ünnepe lesz

A Pécsi Országos Színházi Találkozó fesztiválprogramjai idén a Zsolnay Negyedben, illetve a Kodály Központban kerülnek megrendezésre.

 

Imádjuk a kütyüket, de nem mindig értjük a szakkifejezéseket

A magyarok közel háromnegyede tett már úgy, mintha értene valamilyen technológiai kifejezést. A wifi, az emoji, és a felhő tartozik a Magyarországon leggyakrabban félreértett szakszavak közé - derül ki a Samsung felméréséből

 

Az utazó cirkuszok, a szabadság életformája.

Hétfőn este újra ARTista Café a Fővárosi Nagycirkuszban. Javában zajlik az utazó cirkuszok tavaszi szezonja, városról városra járnak a társulatok mindenfelé az országban. Róluk szól a májusi ARTista Café.

 

Interjú Erdő Péter bíborossal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő látogatásra érkezett május 25. és 28. között Budapestre Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke. A világesemény előkészítési folyamatáról Erdő Péter bíborost kérdeztük.

Idén is Everness Fesztivál

2016 nyarán negyedik alkalommal, immár a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként megrendezendő Everness Fesztiválon tölthetnek együtt öt felejthetetlen napot a Balatonakarattyára látogatók az önmeghaladás, a tudatosság, a nyitott gondolkodás, az egészséges életmód, a mozgás, a zene és valódi kikapcsolódás szellemében.

 

Júniusi programok

Éééésssss.....elérkezett a nyár. Egyre több a szabadidőnk (már akinek), és egyre több a program is. Olyannyira, hogy lehetetlen az összeset összeszedni, egy töredékét viszont bemutatunk.

 

Révay András: Elnémított hangok

A Camerata Orphica vonószenekar ünnepi koncertjével megnyílt az első Zsidó Művészeti Napok rendezvénysorozata a Budapest Music Centerben. Mintegy ötven különböző program, felölelve a zene szinte minden műfaját, színházi előadások, irodalmi estek várják az érdeklődőket, egészen június 14-ig.

Egy ügyes bankár

Barátaim nyaggatnak. Te figyelj! Hogy tűnhet el egy bankból százmilliárd (100.000.000.000) forint? Valaha mérlegképes könyvelő voltál, te biztos tudod. Nem tudom, hagyjatok békén. Ha én ennél lényegesen kisebb összeget eltüntetnék, a feleségem lecsavarná a fejemet.

Biztonságos Nickelodeon-játszótérrel gazdagodott a Hűvösvölgyi Gyermekotthon

A Nickelodeon, Comedy Central, Paramount, VIVA és MTV tévécsatornákat működtető Viacom cégcsoport évről évre Magyarországon is megrendezi Viacommunity Day elnevezésű nemzetközi önkéntes napját, amelyhez a vállalat dolgozói mellett hazánk hírességei is szívesen csatlakoznak.

 

Cseh (sör)tankok érkeztek Budapestre – a Pilsner Urquell Tankovna premierje Magyarországon

Május első hetében avatták a Pilsner Urquell tankos verzióját az Anker't szezonnyitó partija előtt. A Tankovna egyenesen a plzeňi gyárból hozza el a friss, pasztőrözetlen sört, így olyan, mintha egyenesen a sörgyárban fogyasztanánk.

 

Indul a Hey, June! – Könnyűzenei meglepetések a Müpában

Ahogy nyitása óta minden évben, idén is könnyűzenei koncertsorozattal köszönti a nyarat a Müpa. 

A hölgyekre is számítanak az Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban

Mondják, hogy a sör a férfiak itala, Hadházi László szerint viszont kimondottan szexi, ha női kézbe kerül a sörös korsó. A legújabb hazai felmérések neki kedveznek: a magyar hölgyek háromnegyede szívesen iszik, sőt válogat a sörtípusok között.

 

Világsztárral erősít a Nickelodeon sikersorozata

Dolph Lundgrennel érkezik a Sanjay és Craig 3. évada. Egy átlagos fiú és egy beszélő kígyó - nem is kell más a kalandokban és humorban bővelkedő mindennapokhoz. Sanjay és Craig nem ismernek lehetetlent, és akkor sem esnek kétségbe, amikor az akciófilmek királya, Dolph Lundgren bulijába rondítanak bele.

Könnyebben juthatnak pénzükhöz a belföldi fuvarozók

A NiT Hungary oroszlánrészt vállalt az új jogszabály kidolgozásában. Jelentősen csökkenti a belföldi fuvarozók Kiszolgáltatottságát egy új, kihirdetésre váró kormányrendelet tervezete.

WorldStar díjat nyert a világ első aszeptikus karton palackja, a Tetra Evero® Aseptic.

Budapesten vehette át a rangos WorldStar díjat a Tetra Pak, első, hűtött tejekhez készült aszeptikus karton palackjáért, a Tetra Evero Asepticért.

 

Ismét új vitorlás borokkal bővül a Bujdosó-repertoár

Az új sláger Katamarán Rozé. A Bujdosó Pincészet Budapesten mutatta be a médiának új borait. A borbemutatónak ezúttal a Veritas borkereskedés Dohány utcai üzlete adott otthont, ahol Bujdosó Ferenc, a pincészet vezető borásza beszélt a média képviselőinek a borászat aktualitásairól, illetve jövőbeni terveiről is.

Új borok, pazar fröccsök a Szigeten

Mindennap friss bort visz a Voltra, a Balaton Soundra, a B.myLake-re, a Strand Fesztiválra és a Szigetre a fesztiválok új beszállítója, a Borháló Borkereskedés, mert így tudja garantálni a minőséget. A borhálós borok a fesztiválok összes vendéglátóhelyén kaphatók lesznek. A cég „Spritzzz Pontokkal" is kitelepül a fesztiválokra, a Szigeten pedig az új őrületnek, a fröccskoktélnak is hódolhatnak a fesztiválozók.

Újra forog a Müpa Hangjáték

A tavalyi siker után  a belvárosba költözött a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték, a Müpa és az Erzsébetvárosi Önkormányzat közös rendezvényeként.

 

Révay András: Két boldog szálloda

Ugyanazon a napon - néhány óra eltéréssel - két szálloda megnyitására is sor került Budapesten. Az AccorHotels 2016. május 24-én, egy ünnepélyes megnyitó keretében mutatta be az első két stílusos szállodáját Magyarországon - az Ibis Styles Budapest Centert és az Ibis Styles Budapest City-t.

A jogállami univerzum kiterjedése és tágulásának veszélyei

Nincs európai jogállamiság: ennek fogalma nem ismert, ennek részletei nem kimunkáltak egy mindenki számára legitim szereplő által sem. És ez nem feltétlenül probléma.

 

SZENT MÁRTON ÉS PANNÓNIA

Páratlan régészeti kiállítás nyílik a Szent Márton-év keretében egyszerre Pannonhalmán és Szombathelyen. A híres régészeti leleteket és számos aranytárgyat, köztük a Nagyszentmiklósi kincs egy darabját is felvonultató gyűjtemény Szent Márton szülőföldjének, Pannóniának közel öt évszázadát mutatja be, betekintést enged a kereszténység térségen belüli elterjedésébe. A nagyközönség most először tekintheti meg ebben az összefoglaló formában a korszak nemzetközi jelentőségű kulturális és művészeti értékeit. A kiállítás június 3-tól ez év őszéig látogatható a szombathelyi Iseum Savariensében és a Pannonhalmi Apátsági Múzeumban.

 

Farkasházy Tivadar

Ismert közéleti szereplő. Eredeti szakmáját tekintve közgazdász, matematikából doktorált, bankban dolgozott. Miután huszonkilenc éves korában megnyerte a Magyar Rádió Humorfesztiválját, kabarészerzőként, dramaturgként, újságíróként dolgozott. Több sikeres könyv szerzője, egyik népszerű tévéműsor nélkülözhetetlen frontembere. De elsősorban a Hócipő szatirikus kéthetilap alapító főszerkesztőjeként, ma már munkatársaként ismert.

Filmzene készül a Neoton Família slágeréből

Fotó: Sághy TimeaFotó: Sághy TimeaGigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjének egyik betétdalaként új zenei hangszerelésben készül el a Neoton Família 1983-as slágere, a Holnap hajnalig.  

Hazai beszállítókat keres az IC+ kocsik sorozatgyártásához a MÁV-START

Potenciális magyarországi beszállítókat fogadott a MÁV-START csütörtökön délelőtt a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A szakmai találkozón Csépke András, a vasúttársaság vezérigazgatója tájékoztatta az érintetteket a teljes egészében hazai fejlesztésű, újgenerációs IC+ vasúti személykocsik sorozatgyártásáról, és a beszállítói részvétel lehetőségeiről. A konzultáció résztvevői a beruházás műszaki paramétereiről és a közbeszerzéssel kapcsolatos tudnivalókról is tájékoztatást kaptak.

Ha a négy fal között telik a gyereknap

A gyereknap a legtöbb kicsi számára felhőtlen játékkal, szabadban futkározással, élményekkel telik. De mi van akkor, ha gyermekünk pont most betegszik le, és a szobafogságra kényszerül? A K&H gyógyvarázs ad néhány tippet, hogyan tehetjük ezt a nehéz időszakot kicsit örömtelibbé! 

Tartalom átvétel