BOOT

Dr. Hautzinger Gyula:Újból nagyhatalom leszünk! (Elmélkedések a 23. FEHOVA látogatásakor 2016. február 18-21)

Újból vadászati nagyhatalom leszünk! Hangzott el pontosan Magyarország fővadászának, kormányunk miniszterelnök helyettesének a szájából a FEHOVA (Fegyver, Horgász és Vadász) kiállítás és vásár ünnepélyes megnyitása alkalmából. Ezen hangzatos kijelentés, az 1971-ben hazánkban rendezett nagysikerű Vadászati Világkiállítás 60. évfordulójára, 2021-re tervezett újabb világméretű rendezvény megrendezésének hivatalos szándékát erősítette meg. Vadászati nagyhatalom! Voltunk-e, lehetünk-e, egyáltalán leszünk-e? Ezek a gondolatok kavarogtak bennem, miközben a vásárváros teljesen dugig lévő „A" pavilon kiállítói között sétáltam.

 

A Suzuki hajómotorját is díjazták az év újdonságai között

A Suzuki DF200AP hajómotorja második helyezést ért el az év újdonságai között a Budapest Boat Show-n csütörtökön. A Magyar Suzuki Zrt. Marine, azaz hajózási üzletága 2014-2015-ben jelentős fellendülést mutatott: a márka több hajómotort adott el Magyarországon, mint az őt követő négy gyártó együttesen.

 

Barbie baba

Ki gondolta volna, hogy ez az ideálisnak látszó női test Adolf  Hitler szexbaba projectjének az eredménye. http://velvet.hu/sztori/2011/07/11/hitler_guminoket_rendelt_a_katonanak_hogy_azok_ne_legyen_szifiliszesek/ Igy irreális dolog, hogy valaki ilyenné operáltassa magát. Azonban  volt valaki, aki ha akarta így nézett ki, ami - lévén hogy szakmája vizes animátor az illetőnek - még némi extra munkahelyet is hozott neki.

 

A szemlélet lassan változik (fél intelligens) úszóruha azaz lebegő úszódressz felnőtteknek

 

Külföldi ismerősök hívták fel a figyelmemet, hogy a Decatlon sportáruház oldalán egy felnőtt lebegő úszódressz kapható. Mivel sokszor hiányoltuk, hogy ezek a nagyon hasznos eszközök nem jönnek be a magyar piacra, utánajártunk a dolognak.

BIZTONSÁGOS BÚVÁRKODÁS AZ ADRIÁN

  Foto: Szentesi ÁrpádFoto: Szentesi Árpád

A snorkelezést, azaz a búvármaszkkal és légzőcsővel való szabadtüdős merülést és a még ennél is több élményt kínáló könnyűbúvárkodást egyre több magyar próbálja ki horvátországi nyaralása során, hiszen az itthoni szeszélyes időjárással szemben a mediterrán térségbe utazókat garantált kánikula várja.

 

Az első surfruha az ötvenes évekből…

 Jack O’Neill Super Suit a felfújható szörfruha az 1950-es évekbőlJack O’Neill Super Suit a felfújható szörfruha az 1950-es évekből

San Francisco városában volt szörfboltja Jack O'Neill-nek az ötvenes évek elején Californiában. Ő volt az, aki elkészítette az első szörfruhát még abban az időben. Hogy miért? Egyszerűen „sokáig szerettem naponta szörfölni". És arrafele sokszor ez a hideg víz miatt igencsak kellemetlen volt.

A BOOT rovat a Facebook-on

Kísérleti jelleggel lapunk BOOT rovatát a http://www.facebook.com/ -on is elindítjuk. Ott a lap cikkeihez és időnként extra tartalomhoz férhetünk hozzá. Ott a lappal ellentétben lehetséges fórumok indítása, és a  hozzászólás is. A fórum nyílt bárki egyszerűen csatlakozhat. Első sorban az uszodai és a nyílt vizi biztonsággal - kényelemmel - az úszássegítő sportszerekkel foglalkozunk, de a hagyományos témák, hajózás és a búvárkodás is szerepel benne.

Lassú változások jelei: Megjelentek a jó minőségű úszássegítő eszközök - UPDATE - Intersport, ahol gondolkodnak

BEMA neopren úszókarövBEMA neopren úszókarövKorábbi cikkunkben beszámoltuk arról, hogy a Hervis kínálatában megjelentek ugyan a jó minőségű úszást segító sportszerek, de meglehetősen agyatlanul összeválogatott kínálatban. Lásd korábbi cikkünket: Lassú változások jelei: Megjelentek a jó minőségű úszássegítő eszközök - igaz agyatlanul összeválogatva - HERVIS bolthálózatban | EuroAstra Internet Magazin http://www.euroastra.info/node/39428 Most a konkurrenciát az Allee bevásárló központban található Intersport áruházat vettük szemügyre.

Lassú változások jelei: Megjelentek a jó minőségű úszássegítő eszközök – igaz agyatlanul összeválogatva – HERVIS bolthálózatban

 

Bema úszókarövBema úszókarövLapunkban rendszeresen foglalkozunk az úszássegítő eszközökkel. Ezek olyan SPORTESZKÖZÖK, amelyek segítik a vízbizonytalan embereket, vagy éppen fogyatékkal élőket abban, hogy élvezhessék a vízben való mozgás előnyeit, a bizonytalanság és félelem, valamint a baleset veszélye nélkül. Jó hülyének lenni? - Amikor nem kell mentőmellény megfelel az úszókaröv http://www.euroastra.info/node/14695 A cikket kiegészítő update információk: Lassú változások jelei: Megjelentek a jó minőségű úszássegítő eszközök - UPDATE - Intersport, ahol gondolkodnak http://www.euroastra.info/node/39430

Közeledik a nyár – hasznos találmány a vízparton nyaralóknak, stradolóknak és azoknak akik medencével rendelkeznek USA-ból

 

Korábban panaszkodtunk, hogy jórészt csak a gyerekekre gondoltak az úszássegítő sportszerek készítői. Egyrészt mert az nagy üzlet, másrész viszont abban a tévhitben éltek, hogy a felnőtteknek mentőmellény kell. Hiszen mindenki rendelkezik a kellő vízbiztonsággal. De a tapasztalat azt mutatja, valós igény van rá, érdemes tehát legyőzni a bürokrata hivatalok által emelt falat.

Vízalatti kormányülés - a Maldív szigeteken

 

Ilyen sem volt eddig még a világon, most viszont lesz. A Maldiv szigetek kormánya, hogy felhívja a figyelmet a Föld felmelegedésével járó  vízszintemelkedésre 2009 október 17-én vízalatti kormányülést tart.

Könyvbemutató prezentáció Debrecenben a II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítás és Konferencián

 Letölthető innen: http://docs.google.com/fileview?id=0BwhU4uwT-_AvZjNmY2RmMTktYWUzZS00ZWEwLTg0NzYtMWUzYjViYzQ1ZWZj&hl=hu2009 október 2-3-án a Debreceni Kölcsey Művelődési Központ ad helyet a  II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítás és Konferenciának. Itt a közönség program első naoján kerül bemutatásra A korábban megjelent Biztonság a vízben című elektronikus publikáció második kötete, melynek cime: Az intelligens fürdőruha. A kötet a jelen cikk végéről, az ott található linkről díjmentesen letölthető!

Pontosítás és kis bővítés az Euroastra Vizi újdonságok nyaralásra, nászutasoknak című cikkéhez

 

Érdeklődéssel olvastam az Euroastra 2009 június 9-i számában megjelent cikket: http://www.euroastra.info/node/28363 . Foglalkozásom okán úgy gondolom, hogy pár dolgot jó lenne benne pontosítani. Szexológus-trainer vagyok, Németországban és Svájcban dolgozom.

Vizi újdonságok nyaralásra, nászutasoknak

 Megfázás ellen - neoprén fürdőnadrágMegfázás ellen - neoprén fürdőnadrág

Itt a nyár, irány a vízpart, a medence.  Így mi is néhány nagyon friss újdonságot mutatunk be olvasóinknak. A megfázás ellen kiváló - és roppant kényelmes Koreában készült termék, a férfi fürdőruha a német http://www.oceanline.de/  szakbolt kínálatából.

Kitört a nyár…

 1.1.

Kitört a nyár, benépesültek a strandok. A divatcégek már évekkel ezelőtt is arra gondoltak, hogy mi az az új, dögös női fürdőruha, ami elcsavarja a férfiak fejét. Mert egyesek szerint ez divatcikk. Mint ahogy a szörfruha is az lett.

A múlt árnyai jó hogy visszatérnek: Mentőruha – régebben ismerték, mint ahogy ma gondolják

 Popular Mechanics (USA) 1948 júliusi számPopular Mechanics (USA) 1948 júliusi szám

Egyik olvasónk, aki szabadalmi újdonságkutatással foglalkozik most éppen az USA-ban, feladatául kapta:  régi tudományos technikai lapokban keressen olyan publikációkat, melyek újdonságrontóak, így egy egy szabadalmat megtámadhatóvá tesznek, mondván bizony, az nem új . Igy folytatjuk a múlt árnyai jó hogy visszatérnek sorozatunkat ( a legutóbbi részét itt találhatják olvasóink: http://www.euroastra.info/node/20349 ) hogy bemutassuk: nincsen új a nap alatt, azaz csak koraérett találmányok vannak. Vagy ahogy a szabadalmat megtámadók szokták mondani: mindent mindenki egyszer már kitalált a történelem folyamán. Csak meg kell találni. Nos mi ebből élünk...

Csurka Eszter a víz alatti művész

 Csurka EszterCsurka Eszter

Szokatlan esemény színhelye volt szombaton a SportMax uszoda. Ezúttal nem a vizisportok szerelmesei, hanem a képzőművészet pontosabban Csurka Eszter kedvelői ültek a lelátón.

Uj sikertörténet indul – új úszássegitő eszköz, a Sea-Tee számít világsikerre az úszókaröv után 2. rész

 Leeresztett állapotban nem akadályozza a mozgást sem a vízben sem a víz alatt.

Leeresztett állapotban nem akadályozza a mozgást sem a vízben sem a víz alatt.

A cikkünk első részében http://www.euroastra.info/node/24623 beszámoltunk, hogy egy eredetileg a vízben napsugárzás elleni védelemre készített ruhadarab a Rashguard hogyan alakul át egy ausztrál ötlet nyomán praktikus mentőeszközzé. Azonban itt is beleestek a feltalálók abba a csapdába, hogy a mentőeszköz nem úszássegítő, vízbiztonságot adó eszköz, ami mellékesen mentőeszközként is funkcionálhat. Ki gondolná, hogy a korrekt megoldás az USA-ból érkezett, mégpedig egy tradícionálisan mentőmellényt gyártó cég a Float Tech Inc jóvoltából.

Uj sikertörténet indul – új úszássegitő eszköz számít világsikerre az úszókaröv után 1. rész

 Brian Kemp a feltaláló - ABC video Klikk ide:: http://www.youtube.com/watch?v=5Sek1TCdCVMBrian Kemp a feltaláló - ABC video Klikk ide:: http://www.youtube.com/watch?v=5Sek1TCdCVM

Korábban lapunkban beszámoltunk a Schwimmflügel, azaz az úszókaröv történetéről. http://www.euroastra.info/node/14695 Ez praktikusságával meghódította a világot, s immár feltalálója halála után is segít rokonainak a megélhetésben. Most egy hasonlóan sikergyanús történetet mutatunk be két felvonásban. A két szereplő jókor gondolt, jót egy időben, egymástól függetlenül.

Vége a technodoppingnak – a Nemzetközi Úszószövetség szigorítja a verseny úszódreszek készítésének-használatának szabályait

 Speedo cég LZR Racer ruhájaSpeedo cég LZR Racer ruhája Foto: Speedo

Morbus idioticus - azaz az idióta bürokraták betegsége. Így lehetne megfogalmazni azt a döntést röviden, amit a Nemzetközi Úszószövetség hozott 2009 március 14-én szombaton, a Dubai egyik luxusszállójában tartott kongresszusán. A döntés azért tartozik azon hülyeségek sorába, amit később majd sokáig emlegetni fogunk, mert ez az úgynevezett dopping nem káros az egészségre. Kizárólag a pénztárcára, mert ezek a csoda dresszek komoly pénzbe kerülnek.

Véget ért a Boot Düsseldorf 2009 – az optimizmus visszatér

 

Véget ért vasárnap a Boot kiállítás Düsseldorfban, a szokásos nagy vasárnapi kiárusítással, amikor gyakrolatilag sok cég az utolsó mintadarabot is kiárusítja. Az árengedmény határa lefele ilyenkor a csillagos ég. Ez általában meglátszik az utolsó két nap látogató rohamán. Végül is 238000 látogató jött, látott és vásárolt.

Boot Düsseldorf: Seestern – a vizalatti világ filmeseinek Oscar díja

 www.unterwasser.dewww.unterwasser.de

Még január 18-án este egy szép hosszú és érdekes ünnepség keretében adták at a vizalatti világ filemeseinek Oscar-Díjat a Seesterne azaz Tengeri csillag díjat. A jelölés itt is szokás szerint több kategóriában történt.

Boot Düsseldorf: Beachworld – képriport

 A BeachworldA Beachworld

Korábban említettük, hogy a Boot Düsseldorf jópár részét az irányított káosz jellemzi. A búvárfelszerelések és utazások pavilonja mellett ilyen a surf paradicsom, a Beachworld, ami szokás szerint a 2-es pavilon, és a mellette levo 1-es és 3-as egyes részei.

Boot Düsseldorf: Bemutatták az ENFOY hordozható tüzelőanyagcellákat, amelyeket sporthajóknak szánnak

 A tüzelőanyagcella bemutatóA tüzelőanyagcella bemutató

A Boot kiállíátosn Düsseldorfban a kiállítói standon bemutatták az ENVOY tüzelőanyag cella tipuscsaládot. A készítő cég a német SFC Smart Fuel Cell AG, melynek képviseletében Bukh Bremen mutatta be az újdonságot.

Boot Düsseldorf: Egy használható gadet: Kamera a búvárszemüvegben

 "Taugi-Cam""Taugi-Cam"

Tegnapi képriportunkban céloztunk rá, be fogjuk mutatni az egyik legérdekesebb újdonságot, a kamara fényképezőgépek közül az egyiket, amit búvárszemüvegbe építettek be. Ez egy olcsó kiadás, a drágákat, a nagytudású eszközöket a profik használják, s ezekből is láthattunk párat a Boot Düsseldorf kiállításon. De azok más gyártótól, másmilyenek voltak.

BOOT Düsseldorf: Talk in tauchturm, avagy az irányított káosz esete -képriport

a 3-aspavilonA 3-as pavilon 

Cimünkben foglalt kifejezés a Boot egy tradícionális intézményét foglalja magában. A Búvársport pavilon - ez amióta az eszem tudom, mindig a 3-as  - központjánál tartott show-kat és bemutatókat jelenti. Itt egy melegvizes (+25 Celsius) hatalmas üvegfalú tankban, ami mintegy három méter mély, mutatják be mindig a legújabb felszereléseket, miközben mellete a szinpadon neves emberek okosakat mondanak sokszor meglehetősen buta kérdésekre.

Boot Düsseldorf: Óriásyachtok - tervek és modellek

 Minden esztendőben hatalmas látogatói érdeklődés övezi a Boot Düsseldorf kiállításon a megayachtok bemutatóját. Talán azért, mert ezek majdnem úgy viszonyulnak a hajózás egészéhez, mint az ürhajók a repüléshez. Ugyanis ha valamilyen új megoldás, vagy hight tech alkalmazás elkészül azt itt biztosan használatba veszik.

Boot Düsseldorf: 2009 január 17-én szombaton hivatalosan is megnyílt a kiállítás, és szokás szerint sok a látogató (Képriport)

 A 40. Boot ezennel megnyílt...A 40. Boot ezennel megnyílt...

A -1ik sajtónap után szombaton végre megnyílt a 40. Boot kiállitás a Düsseldorfi vásárvárosban. A kiállítást Wolfgang Tiefensee szövetségi közlekedési- építési - és városfejlesztési miniszter, Dr. Ingo Wolf a tartomány (NRW) Belügyi -és sportminisztere, Dirk Elbers Düsseldorf tartományi főváros főpolgármestere, Robert Marx a Szövetségi Vizisportszövetség (Bundesverbandes Wassersportwirtschaft ) elnöke valamint Werner M. Dornscheidt vásárigazgató nyitotta meg a Messecentrum Nord hatalmas bejárati csarnokában, 500 meghívott vendég jelenlétében.

Boot Düsseldorf: A Secumar egyre inkább (már csak) a tengerre száll

Secumar scout2753DSecumar scout2753DTegnap megvolt a düsseldorfi Boot kiállítás sajtónapja a szokásos -1-ik nap.. Így már látszik, ki hogyan próbál úrrá lenni a  válságon, igaz ez a luxushajó iparágra még nincs kihatással. Ott az évekkel ezelőtt megrendelt és kifizetett dolgokat most veszik át. És a hajó nem gépkocsi, ha igazán jó darab nem veszít értékéből nagyon sokáig. Igy a hajózási felszerelés gyártók is alkalmazkodnak ehhez a trendhez. Igy tesz sokunk sajnálatára az ismert mentőmellény gyártó a Secumar is, gyakorlatilag kivonulva az édescizi hajózás és csónaksport piacáról. Kár érte.

Boot Düsseldorf – Seemann: a vízalatti fényképezőgépek evolúciója

 

Ahogy változik a technika és haladunk előre az időben, a korábban kiváltságosok eszközei egyre inkább elérhetővé válinak a nagykozönség számára is. Ilyen jó üzlet a vizalatti kamerák és fényképezőgépek piaca.

Tartalom átvétel