Johannes

A költözés elkezdődött - az időszak alatt kérjük használja a www.euroastra.blog.hu címet lapunk eléréséhez

Kedves Olvasóink!

www.euroastra.infoAz EUROASTRA szolgáltató váltása elkezdődött. Sajnos nem olyan egyszerű folyamat, akár hetekig is eltart. A lap természetesen folyamatosan üzemel ez idő alatt is. Ez az oldal szolgáltató váltás befejezéséig nem frissül!

 A szolgáltató váltás ideje alatt - és utána is - lapunk a következő címen elérhető:

www.euroastra.blog.hu

Kényszerű szolgáltató váltás - az alatt, de utána már folyamatosan uj cimen (is) elérhető az Euroastra

www.euroastra.infoAz Euroastra több mint tíz év után, a szolgáltató megszűnése miatt szolgáltatót kénytelen váltani. Most keressük azt az uj hostoló helyet, ahol folytathassuk. Igy az estleges üzemzavarért elnézést és türelmet kérek.... Segítséget szívesen fogadunk. Az Euroastra Internet Magazin tartalma itt is folyamatosan, amikor éppen elmegy a net az Astra alól akkor csak itt, de megjelenik:

http://euroastra.blog.hu/

 Kövessenek bennünket a továbbiakban és kérjük jegyezzék meg ezt az új cimet (is)

Figyelem, zavarok várhatóak szolgáltató váltás miatt az Euroastra működésében

www.euroastra.infoAz Euroastra több mint tíz év után, a szolgáltató megszűnése miatt szolgáltatót kénytelen váltani. Most keressük azt az uj hostoló helyet, ahol folytathassuk. Igy az estleges üzemzavarért elnézést és türelmet kérek.... Segítséget szívesen fogadunk.

Voltunk mit Ti, lesztek mint mi

Az összes olyan poltikus figyelmébe (például Vona Gábor úrnak) ajánlom az alábbi írást, akik lesajnáljék a nyugdijasokat, korlátozni akarják egészségügyi ellátásukat, kimondatlanul vagy kimondva az idős embereket halálra ítélve ezzel. Mert tény, hogy az emberre élete utolsó egyharmadában többet kell az államnak költenie, mint az első harmadban. Viszont azt, hogy az állam müködhet ezen emberek középső életharmadának köszönheti.

Pünkösd második napja van

   Dsida Jenő - Pünkösdi várakozás

Kész a világ,
Feszült ünnepi várás
Tereng felette.
Halotti csend. Csak néha néha
Sóhajt az Isten Lelke.
Kimérve minden pálya
Megtöltve minden lélek-lámpa,
Ahol csak úr a lét...
De jaj, sötét van,
Mélységes, iszonyú sötét!
A zordon tömeg-árnyék
Némán zokogva kering útjain,
S csak egyet tud és egyet érez...
Most váratlanul vágyón megvonaglik
És felzúg Istenéhez:
Betelt az idő!
Sugarat, fényt, színt adj nekünk,
Mert epedünk!
Fényesség nélkül oly sivár az élet!
Nagy alkotónk, oh mondd ki szent igédet
Legyen világosság!...
És ismétlik mindig erősebben
A felviharzott étheren keresztül
És felharsan az egek harsonája
S a végtelennek zsolozsmája zendül
Zsibongva, zsongva...
És nagy szavát az Úr - kimondja!

 

Ma Gyermeknap van

Ma nemzeti gyásznap van a veronai autóbuszbaleset halálos áldozatainak emlékére

Antonia Canova: a Fájdalom angyala (1819) - Stuart siremlék Szt Péter Bazilika, VatikánAntonia Canova: a Fájdalom angyala (1819) - Stuart siremlék Szt Péter Bazilika, VatikánOrbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.

Hétfőn a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére nemzeti gyásznap

MTI Fotó: Marjai JánosMTI Fotó: Marjai János Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.

Boldog (?) uj (?) esztendőt

Amikor a napi sajtót olvassuk, mennyire furcsának tarjuk, hogy mi itthon békés Karácsonyt kívánhattunk egymásnak. És most boldog eredményes Új esztendőt. Korábban nyugat volt a stabilitás szigete, és az emberfia - különösen ha nő az illető - nagyon megfontolja, érdemes-e szokás szerint odautazni egy-egy nagyobb rendezvényre.

 

Boldog Karácsonyi ünnepet!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Békés Karácsonyt!

1956 november 4. A forradalom elbukik. Kezdődik a megtorlás.

1956 november 4-én megindultak Magyarország ellen a szovjet csapatok és leverték a forradalmat. Nyugat asszisztált mindehhez. A szuezi válsággal volt elfoglalva, A bevonulást Kádár kormánya, és ezzel együtt véres megtorlás követte.

Pilinszky János:

Négysoros

"Alvó szegek a jéghideg homokban.
Plakátmagányban ázó éjjelek.
Égve hagytad a folyosón a villanyt.
Ma ontják véremet."

 

Erdélyi József: Reggel

https://youtu.be/-AaHDXX78dY

Ma van Mindenszentek ünnepe -2016 november 1

Békesség angyala  Füstös Tibor síremléke Gyömrő, Só uti református temető.Békesség angyala Füstös Tibor síremléke Gyömrő, Só uti református temető.

Meghalt a néni, aki süteményeit árulta a Nyugatinál

Egy mai Facebook-poszt szerint meghalt Irénke néni, az idős hölgy, aki süteményeit árulta a Nyugati bejáratánál - írja a Nullker. Irénke néni ma már nem volt a téren, helyén egy mécses égett.

Végy magadhoz nap

 

Terroristák lefejezték Franciaországban mise közben

Be kellett teljesednie a mondásnak, amely meg van írva a törvényünkben: ‘Ok nélkül gyűlöltek engem’. (Jn 15,25)

Puccs van Törökörszágban - a Magyar Külügyi Szolgálat kérése

Puccs van törökországban. Egy katonai csoport szervezte a demokráci helyreállitásával indokolva. KIjárási tilalom van, de sokan vannak az utcán. A közösségi és netes médiákat blokkolták.A magyar külügyi szolgálat kéri: Ha Ön vagy családtagja Törökországban tartózkodik, akkor a következő elérhetőségeken kérheti a magyar konzuli szolgálat segítségét: Isztambulban a +90-212-317-9214, a +90-212317 9215, vagy a +90-533-375-8715 telefonszámokat, Ankarában a +90-312-442-2275 vagy a +90-533-699-3694 számot hívja.

A nizzai áldozatok emlékére

Köszönjük türelmüket - megjöttem

www.euroastra.infoMegjöttem a körházból köszönjuk türelmuket. A lap folyatódik, bár még gynge vagyok, de igyekszem olvashatóan csinálni.

Olvasóink elnézését kérjük

Ma délután teljesen váratlanul bevittek a kórházba. Igyekszem gyorsan meggyógyulni, de net hiányában addig nem tudom a lapot csinálni. Remélem ez csak két három napi kiesést jelent.

Nyugodjanak békében!

 

 Több százan gyújtották meg az emlékezés mécseseit július 1-jén, péntek este Budapesten, az Irinyi János laktanyában. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái és közalkalmazottai a Hortobágyon tragikus balesetben elhunyt bajtársaikra emlékeztek.

Tartalom átvétel