Imperium America Unus

A Trump-ellenes forgatókönyv

Az amerikai Media Equalizer cikkét azzal kezdi, hogy a baloldal szorosan koordinált kampányt folytat a jelenlegi amerikai kormány aláásására.

A Soros-frakciók feletti frakció az Európai Parlamentben

A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot. A „Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019" nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese" van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő). A kiadványt a Kumquat Consult készitette az Open Society European Policy Institute részére. A linkről a teljes kézikönyv letölthető.

Gheorghe Soros (Soros György) : A Nagy meghalasztás project Amerikában

Az alább letölthető dokumentum a Wikileaks Soros aktáinak egyik gyöngyszeme, de egyelőre fenn van a hivatalos Soros Alapitványi internetes  web helyen. Nagyon szürreális és felkavaró olvasmány. Soros ebben az értekezésében kifejti, a beteg embereknek felesleges élni.

Az eddigi világrend felbomlóban - beismerik a Mücheni Biztonsági konferencián

A második világhaború után kialakult és eddig változatlannak hitt világrend, az azt irányitó világkormánnyal együtt felbomlóban van. A status qou megbomlott. A korábbi hatalmi sulypontok áthelyeződtek.

Donald Trump beiktatási (program) beszéde – teljes magyar fordítás

A 2017. január 20-án, pontban délben letett elnöki eskü után Donald J. Trump 16 perces beszéddel fordult a megjelentekhez, az amerikai néphez és a világhoz.  A beszéd teljes magyar szövege ami a http://szabadmagyarszo.com/2017/01/22/a-meszarlasnak-vege-amerika-ujra-nagy-lesz/ jelent meg. Sajnos a hazai sajtótermékek csak értelmezték, de nem adták közre a teljes magyar fordítást és a hitelesség ellenörzésére az eredeti angol szöveget.

A nemzeti rendeletek miatt felszámolta magát a partinás Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus

Szomorú vasárnapra virradt a cirkuszművészet a Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus híre kapcsán.

 

Európán belül is fedélzeti internet a Lufthansa és az Austrian Airlines járatain

Szívesen küldene e-mailt 10 ezer méter magasságból? Az Alpok felett repülve intézné bevásárlásait? Ráadásul mindezt szélessávú minőségben? A Lufthansa és az Austrian Airlines utasai mindezt hamarosan megtehetik, mivel a két légitársaság a Lufthansa nagy távolságú járatai után a rövidebb utakon is elérhetővé teszi az internetet.

 

Obama aláírta az USA-ban az Aktuális igazságról szóló törvényt és megalakult ennek minisztériuma is

A törvény a jövőbeni magyar-amerikai kapcsolatok alá is helyezett ketyegő bomba.

Feloldották annak a dokumentumnak a titkosítását ami 9/11 és Szaud-Arábia kapcsolatait taglalja

A cikk végén lévő linkről letölthető az a dokumentum, amely a Világkereskedelmi Központ elleni 9/11 merénylet és a Szaud-arábiai uralkodóház kapcsolatát taglalja. Korábban elviekben ezért titkosították, nehogy a hírszerző módszerek kiderüljenek.

 

COLLEEN BELL NAGYKÖVET beszéde a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottsága előtt az USA-magyar kapcsolatokról


COLLEEN BELL NAGYKÖVET nagykövet 2016. május 5.én  a Parlament Külügyi Bizottsága meghívásának eleget téve az amerikai-magyar kapcsolatokról beszélt az Országházban

Kiszivárogtak a TTIP ránk nézve baljós titkai

Az internet és a digitalizáció révén alakuló társadalmi változásokról szóló re:publica című konferencia keretében tartott bemutatón Stefan Krug, a Greenpeace németországi politikai képviseletének vezetője elmondta, hogy a ttip-leaks.org oldalon közölt 248 oldalas összeállítás az Európai Bizottság és az amerikai kormány képviselői által folytatott titkos tárgyalások áprilisi állását mutatja be 13 témakörben. A dokumentum kétségkívül eredeti, de a forrás védelme érdekében nem árulják el, hogy honnan származik.

 

Tizenéves tudósok, huszonéves vállalkozók: felavatták a Junior Templeton Fellow-kat

A tehetségazonosító és tehetséggazdagító Magyar Templeton Program 2015. szeptember 15-i indulása után újabb, fontos állomásához érkezett: március 12-én, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében ünnepélyes keretek között felavatták az első magyar Junior Templeton Fellow-kat.

 

Hautzinger Gyula: Hívhatták volna Godowski Mártonnak is (In Memoriam Martin ”Skip” Goode)

Hívhatták volna Godowski Mártonnak is. Igen, ha az Osztrák-Magyar monarchia idején családja Kelet-Galíciából nem Amerikába, hanem sok más zsidó családhoz hasonlóan Magyarországra emigrál. De így, a húszas évek vége felé barátom, harmadik generációs, igazi amerikaiként (mivel a család közben nevét "amerikanizálta"), Martin Goode néven New Yorkban látta meg a világot. Igen, a barátom. Mert egyike volt azoknak, amikor a „nagy kalandom" idején, első magyarként, NATO tisztként, az ezredforduló táján Norfolkban szolgáltam baráti kezet nyújtott. És magyar származású feleségével, Paulával segítették beilleszkedésünket az Újvilágba. 

Tavaszra halasztották a Snowden című film nemzetközi bemutatóját

A Snowden-ügy kedvezett a terroristáknak? John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója szerint azok az új adatvédelmi rendelkezések, amelyeket Edward Snowden kormányzati megfigyeléssel kapcsolatos kiszivárogtatásai nyomán vezettek be, megnehezítették a hírszerzés munkáját a terrorizmus feltérképezésében. Snowden sztoriját filmvászonra is vitték, ám arra tavaszig már biztosan várni kell.

 

Hogy mit akarnak lenyomni a torkunkon az amerikai Szabadkereskedelmi Egyezménnyel? Tényszerű egyezményszöveg

Nagyon nagy a titkolódzás az USA EU szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán. Egyes fejezetek kiszivárogtak, de komplett szöveget még senkinek sem sikerült szereznie. Most azonban, miután lenyomták A Trans Pacific Partneship egyezményt Ausztrália, Uj Zéland és a szigetvilág országainak torkán, az új zélandi  Külügy- és külkereskedelmi minisztérium jóvoltából egy komplett dokumentum csomag napvilágot látott mely a TTP egyezmény szövegét tartalmazza.

 

A HR szakma szupertitkos módszerei új munkatársak kiválasztására -megfélemlítés, megalázás

Érdekes írásra leltem minap a 7 veszteség blog olvasása közben. Pontosabban nem is én, hanem egy HR-es kollega hívta  fel rá a figyelmet, mert kiakadt azon a „tudományos" „nyugati" „vezető" módszeren,  amit itthon sajnos sok cég alkalmaz amikor felkérik valamely pozícióra alkalmas jelölt kiválasztására. Ha az ember végiggondolja ezzel tényleg sikerül kiválasztani azt a legalkalmatlanabb jelöltet, amivel a pozíció még úgy betölthető, hogy a fejvadász cég megkapja a pénzét. Az embernek önkéntelenül az az OSS hírszerzési kiképzési kézikönyv rémlik fel, ahol tudományos módszerekkel okítják, hogyan lehet működésképtelen céget, gazdaságot csinálni: Tudományos kézikönyv arról, hogyan csináljunk nem működő gazdaságot és működésképtelen ipart

Tudományos kézikönyv arról, hogyan csináljunk nem működő gazdaságot és működésképtelen ipart

Az USA-ban az örökké tartó titkosítások egy része is véget ér egyszer. Természetesen a hatalom természeténél fogva vannak olyan dokumentumok, amelyek titkosságának feloldásához talán egy földrengető rendszerváltozás kellene, ami ott biztosan nem lesz. (A legrégebbi titkosított dokumentum az 1700-as évekből való! De vannak olyanok, amelyek nem titkosságát részben vagy egészében - sokszor perek hatására - de feloldják. Ezekben az anyagokban néha gyöngyszemre akadhatunk.

 

Soros György esetében a valóság rosszabb, mint a legrosszabb összeesküvés-elmélet

Múlt héten robbant a bomba a Frankfurter Allgemeine Zeitungban, miszerint Nyemcov  nem volt más, mint Soros kijáró-embere, akinek a feladata - többek között - egy „ukrán típusú" zavargás megszervezése lett volna. Azóta persze letartóztattak két csecsen származású merénylőt, akik azonban - Mohamed mellett - Putyin elkötelezett és fanatikus hívei. Na ebből kéne kibogozni mi is történt.

 

 

„Erősebb hidat építünk” – Beszéd a Corvinus Egyetemen


Az alábbiakban COLLEEN BEL az USA Budapesten akkredittál nagykövetének beszédét közöljük szószerinti fordításban, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen mondott 2015. október 28.-án. A beszéd az USA hivatalos álláspontját képviseli.

Milyen esetben hátrál ki az USA az autoriter rezsimek mögül?

Két amerikai professzor az Egyesült Államok által hozott döntéseket vizsgálta, hogy felmérjék, mik azok a szempontok, amelyek mentén az egyik gazdasági függőségben lévő országban támogatják a helyi erős embert, míg a másik országban a demokrácia előmozdítására törekszenek.

Az USA drón-háborúja – kiszivárogatott dokumentumok a drón hadviselésről

A The Intercept egy olyan független internetes portál, amely kiszivárogtatott dokumentumok alapján számol be az egyes hatalmak visszás gyakorlatáról. Most érdekes összeállítás jelent meg az oldalain: az USA drón háborújáról, annak mozgatórugóiról számolt be.

 

Miként élhet túl a modern diktátor: elfogadás cenzúra, propaganda, elnyomás

Sergei Guriev Professor of Economics, Sciences Po, Paris. E-mail: sergei.guriev@sciencespo.fr  valamint Daniel TreismanProfessor of Political Science, UCLA. E-mail: treisman@polisci.ucla.edu érdekes tanulmányt tett közzé az év elején. A cime: How Modern Dictators Survive: Cooptation, Censorship, Propaganda, and Repression azaz Miként élhet túl a mondern diktátor: elfogadás cenzúra, propaganda, elnyomás cimmel A teljes tanulmányt a cikkünk végén lévő linkről PDF-ben letölthetik olvasóink.

 

A TTP szerzői jogvédelemmel lehetetlenitené el a gyógyitást (is)

A WIKILEAKS által megszerzett dokumentumok szerint az Európai amerikai kereskedelmi egyezmény a szerzői jogvédelem eszközeivel lehetlenitené el a gyógyitást is. A módszer az amerikában megszokott. Amikor lejár egy gyógyszervegyület licensze, akkor a gyártó minimális, a hatás lényegét nem érintő változtatásokat ccsinál a gyógyszermolekulánban. Majd ujra szabadalmaztatja.

Drábik János: Összeilleszthető-e az arab és az európai kultúra?

Az "Eurábia" elnevezés olyan eklektikus geopolitikai és kulturális képződményre utal, amely szervesen összeilleszthető és kiegészíti egymást. Ezt az utópikus kulturális stratégiát az európai és az arab társadalmakat irányító vezetőcsoportok dolgozták ki azért, hogy létrehozzanak egy nyílt földközi-tengeri, gazdasági, demográfiai és kulturális együttélést Európa és az Arab Világ között.

CIA története

Az Egyesült Államok hírszerzése történetének kezdete egészen az első amerikai elnökig, George Washingtonig nyúlik vissza. Ő létesítette az első titkos hírszerző hivatalt az angolok ellen vívott függetlenségi háború idején, sőt ő maga is irányította a felderítő erők munkáját.

Miközben a világ a mini-tőzsdekrachot figyelte, a Financial Times anonim írása ismét a készpénz eltörlésére szólított fel

A „Védőbeszéd egy másik barbár relikvia eltörlése mellett" címen megjelent cikk szerzője azon kesereg, hogy az emberek egyre inkább a készpénz felhalmozása mellett döntenek a gazdasági összeomlásra felkészülendő, ami a szerző szerint „komoly torzulást okoz a gazdasági rendszerben, még kis mennyiségben is".

Drábik János: Kinek profitál a menedékipar?

Az osztrák Info-Direkt[1] (elektronikusan és nyomtatásban is megjelenő független magazin) tizenegy különböző forrásra támaszkodva további fontos információkat is közreadott, amelyek új megvilágításba helyezik a menekültkérdést. Az Ausztriában megjelenő Tageszeitung 2015. augusztus 12-i száma „Csaknem 21 millió eurót kasszírozott a menedék-cég" című tudósításában felteszi a kérdést, hogy ezt a tetemes összeget valójában ki tette zsebre? Kihez tartozik a cikkben szereplő menedék-cég (Asyl-Firma)? Ha keresztülrágjuk magunkat a vállalati összefonódásokon, akkor a fináncoligarchia és a menedék-ipar közti gyanús szövetségre bukkanunk.

 

Cenz ura fakó – avagy hogyan éljünk vissza a törvénnyel az állam nevében?

Az új-zélandi kormány „Káros digitális kommunikáció" néven törvényjavaslatot terjesztett elő, ami a büntető törvénykönyv által meghatározott vétséggé minősítené a kiberzaklatást.

Megszavazta a görög Parlament az ország kifosztását és rabszolgasorba taszitását lehetővé tevő egyezményt

Részlet az IMF jelentésből - a teljes letölthető a cikk végérőlRészlet az IMF jelentésből - a teljes letölthető a cikk végérőlA fősodratú média természetesen a lázadó görögökről ír, akik közül legalább húszezren tiltakoztak a Szintagma téren a megszorítások ellen. Ugynakkor - sajnos beleértve a magyar sajtót is - a lusta jól élő görögökről cikkeznek. Mintegy meg akarják magyarázni, vajon miért is kellett meglázni Görögországot.UPDATE 2015-07-16 01:25:48 : Megszavazta a Görög parlament az EUval kötött egyezmény diktátumot.

 

Görögország utcáit újra ellepték az „OXI” feliratok. De mit is jelentenek ezek?

Az OXI valójában a görög, Οχι, amely Ohi-nak ejtendő és azt jelenti: „nem".

Tartalom átvétel